Речовини проти піноутворення — Е-добавки

Походження добавки:

Антипінні агенти - це група харчових добавок, які запобігають утворенню піни або зменшують її кількість у продуктах. Вони виготовляються з різних речовин, таких як силіконові масла, жирні кислоти або рослинні олії. Ці добавки використовуються в багатьох галузях харчової промисловості, включаючи виробництво напоїв, соусів, супів та кондитерських виробів.

Антипінні агенти впливають на текстуру та зовнішній вигляд продуктів, покращуючи їх якість та збільшуючи термін придатності. Вони також допомагають зменшити втрати продукту під час виробництва та упаковки.

Деякі антипінні агенти, такі як диметилполісилоксан, використовуються не тільки в харчовій промисловості, але й у косметиці та фармацевтиці. У деяких країнах антипінні агенти додають у корм для тварин, щоб зменшити здуття живота у великої рогатої худоби.

Добавки:

  • E 471
    Моно- та дигліцериди жирних кислот (Mono- and diglycerides of fatty acids)
    - Безпечний |СтабілізаториРечовини проти піноутворенняГлазуруючі агентиЕмульгатори
    РослиннеТваринне
  • E 551
    Двоокис кремнію аморфний (Silicon dioxide)
    - Безпечний |Речовини проти піноутворенняРечовини проти злежуванняНосії
    Мінеральне
  • E 570
    Жирні кислоти (Stearic acid)
    - Безпечний |Глазуруючі агентиРечовини проти піноутворенняСтабілізатори
    РослиннеШтучне