Походження добавки:
Група добавки:
АнтиоксидантиБарвникиВологоутримуючі агентиВідбілювачіГлазуруючі агентиЕмульгаториЕмульгуючі соліЖелеутворювачіЗагусникиЗатверджувачіКарбонізаториКомплексоутворювачіКонсервантиНаповнювачіНосіїПакувальні газиПоліпшувачі борошна і хлібаПропелентиПідсилювачі смаку і ароматуПідсолоджувачіПіноутворювачіРегулятори кислотностіРечовини проти злежуванняРечовини проти піноутворенняРозпушувачіСтабілізаториТекстураториФіксатори кольору
Наповнювачі - це група харчових добавок, які додають до продуктів для збільшення їх об'єму та маси. Вони можуть бути виготовлені з різних речовин, таких як крохмаль, целюлоза або пектин. Наповнювачі використовують для покращення текстури, консистенції та зовнішнього вигляду продуктів, а також для зниження їх калорійності.
Ці добавки впливають на відчуття насиченості при споживанні їжі та можуть допомогти контролювати вагу. Наповнювачі часто використовують у виробництві низькокалорійних продуктів, таких як йогурти, соуси та випічка.
Деякі наповнювачі, наприклад, інулін, мають пребіотичні властивості та можуть позитивно впливати на здоров'я кишечника. Цікаво, що деякі наповнювачі, такі як карагенан, отримують з морських водоростей.
Добавки:
- E 1510Спирт етиловий (Ethanol)- Безпечний |Консерванти•Наповнювачі
- E 325Лактат натрію (Sodium lactate)- Безпечний |Емульгуючі солі•Наповнювачі•Регулятори кислотності•Загусники•Вологоутримуючі агенти•Антиоксиданти•Емульгатори
- E 401Альгінат натрію (Sodium alginate)- Абсолютно безпечний |Наповнювачі•Носії•Загусники•Емульгатори•Стабілізатори•Желеутворювачі•Комплексоутворювачі•Глазуруючі агенти•Вологоутримуючі агенти•Піноутворювачі
- E 406Агар (Agar)- Абсолютно безпечний |Наповнювачі•Носії•Загусники•Емульгатори•Стабілізатори•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти
- E 407Каррагінан (Carrageenan)- Абсолютно безпечний |Наповнювачі•Носії•Загусники•Емульгатори•Стабілізатори•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти•Вологоутримуючі агенти
- E 414Гуміарабік (Gum arabic)- Абсолютно безпечний |Наповнювачі•Носії•Стабілізатори•Загусники•Глазуруючі агенти•Емульгатори
- E 420Сорбіт та сорбітовий сироп (Sorbitol)- Відносно безпечний |Наповнювачі•Загусники•Емульгатори•Стабілізатори•Підсолоджувачі•Вологоутримуючі агенти•Комплексоутворювачі•Текстуратори
- E 421Маніт (Mannitol)- Відносно безпечний |Наповнювачі•Стабілізатори•Загусники•Вологоутримуючі агенти•Підсолоджувачі•Речовини проти злежування
- E 466Карбоксіметилцелюлози натрієва сіль (Carboxymethyl cellulose)- Середня безпека |Наповнювачі•Загусники•Емульгатори•Затверджувачі•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Стабілізатори
- E 903Віск карнаубський (Carnauba wax)- Абсолютно безпечний |Наповнювачі•Носії•Регулятори кислотності•Речовини проти злежування•Глазуруючі агенти
- E 953Ізомальт (Isomalt)- Відносно безпечний |Наповнювачі•Стабілізатори•Загусники•Глазуруючі агенти•Підсолоджувачі•Речовини проти злежування
- E 965Мальтітол і мальтітоловий сироп (Maltitol)- Відносно безпечний |Наповнювачі•Стабілізатори•Загусники•Вологоутримуючі агенти•Підсолоджувачі•Емульгатори