Походження добавки:
Група добавки:
АнтиоксидантиБарвникиВологоутримуючі агентиВідбілювачіГлазуруючі агентиЕмульгаториЕмульгуючі соліЖелеутворювачіЗагусникиЗатверджувачіКарбонізаториКомплексоутворювачіКонсервантиНаповнювачіНосіїПакувальні газиПоліпшувачі борошна і хлібаПропелентиПідсилювачі смаку і ароматуПідсолоджувачіПіноутворювачіРегулятори кислотностіРечовини проти злежуванняРечовини проти піноутворенняРозпушувачіСтабілізаториТекстураториФіксатори кольору
Наповнювачі - це група харчових добавок, які додають до продуктів для збільшення їх об'єму та маси. Вони можуть бути виготовлені з різних речовин, таких як крохмаль, целюлоза або пектин. Наповнювачі використовують для покращення текстури, консистенції та зовнішнього вигляду продуктів, а також для зниження їх калорійності.
Ці добавки впливають на відчуття насиченості при споживанні їжі та можуть допомогти контролювати вагу. Наповнювачі часто використовують у виробництві низькокалорійних продуктів, таких як йогурти, соуси та випічка.
Деякі наповнювачі, наприклад, інулін, мають пребіотичні властивості та можуть позитивно впливати на здоров'я кишечника. Цікаво, що деякі наповнювачі, такі як карагенан, отримують з морських водоростей.
Добавки:
- E 1510Спирт етиловий (Ethanol)- Безпечний |Консерванти•Наповнювачі
- E 325Лактат натрію (Sodium lactate)- Безпечний |Вологоутримуючі агенти•Емульгуючі солі•Загусники•Регулятори кислотності•Наповнювачі•Емульгатори•Антиоксиданти
- E 401Альгінат натрію (Sodium alginate)- Абсолютно безпечний |Емульгатори•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Загусники•Комплексоутворювачі•Піноутворювачі•Наповнювачі•Носії•Стабілізатори
- E 406Агар (Agar)- Абсолютно безпечний |Емульгатори•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Глазуруючі агенти•Стабілізатори•Наповнювачі•Носії
- E 407Каррагінан (Carrageenan)- Абсолютно безпечний |Емульгатори•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Глазуруючі агенти•Стабілізатори•Наповнювачі•Носії
- E 414Гуміарабік (Gum arabic)- Абсолютно безпечний |Глазуруючі агенти•Загусники•Стабілізатори•Наповнювачі•Емульгатори•Носії
- E 420Сорбіт та сорбітовий сироп (Sorbitol)- Відносно безпечний |Підсолоджувачі•Емульгатори•Текстуратори•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Комплексоутворювачі•Стабілізатори•Наповнювачі
- E 421Маніт (Mannitol)- Відносно безпечний |Підсолоджувачі•Стабілізатори•Загусники•Речовини проти злежування•Вологоутримуючі агенти•Наповнювачі
- E 466Карбоксіметилцелюлози натрієва сіль (Carboxymethyl cellulose)- Середня безпека |Емульгатори•Затверджувачі•Желеутворювачі•Загусники•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Стабілізатори•Наповнювачі
- E 903Віск карнаубський (Carnauba wax)- Абсолютно безпечний |Глазуруючі агенти•Речовини проти злежування•Регулятори кислотності•Наповнювачі•Носії
- E 953Ізомальт (Isomalt)- Відносно безпечний |Глазуруючі агенти•Загусники•Речовини проти злежування•Стабілізатори•Наповнювачі•Підсолоджувачі
- E 965Мальтітол і мальтітоловий сироп (Maltitol)- Відносно безпечний |Вологоутримуючі агенти•Загусники•Стабілізатори•Наповнювачі•Емульгатори•Підсолоджувачі