Походження добавки:
Група добавки:
АнтиоксидантиБарвникиВологоутримуючі агентиВідбілювачіГлазуруючі агентиЕмульгаториЕмульгуючі соліЖелеутворювачіЗагусникиЗатверджувачіКарбонізаториКомплексоутворювачіКонсервантиНаповнювачіНосіїПакувальні газиПоліпшувачі борошна і хлібаПропелентиПідсилювачі смаку і ароматуПідсолоджувачіПіноутворювачіРегулятори кислотностіРечовини проти злежуванняРечовини проти піноутворенняРозпушувачіСтабілізаториТекстураториФіксатори кольору
Наповнювачі - це група харчових добавок, які додають до продуктів для збільшення їх об'єму та маси. Вони можуть бути виготовлені з різних речовин, таких як крохмаль, целюлоза або пектин. Наповнювачі використовують для покращення текстури, консистенції та зовнішнього вигляду продуктів, а також для зниження їх калорійності.
Ці добавки впливають на відчуття насиченості при споживанні їжі та можуть допомогти контролювати вагу. Наповнювачі часто використовують у виробництві низькокалорійних продуктів, таких як йогурти, соуси та випічка.
Деякі наповнювачі, наприклад, інулін, мають пребіотичні властивості та можуть позитивно впливати на здоров'я кишечника. Цікаво, що деякі наповнювачі, такі як карагенан, отримують з морських водоростей.
Добавки:
- E 1510Спирт етиловий (Ethanol)- Безпечний |Наповнювачі•Консерванти
- E 325Лактат натрію (Sodium lactate)- Безпечний |Емульгатори•Вологоутримуючі агенти•Антиоксиданти•Емульгуючі солі•Загусники•Наповнювачі•Регулятори кислотності
- E 401Альгінат натрію (Sodium alginate)- Абсолютно безпечний |Піноутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Желеутворювачі•Загусники•Наповнювачі•Комплексоутворювачі•Носії•Стабілізатори•Емульгатори
- E 406Агар (Agar)- Абсолютно безпечний |Вологоутримуючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти•Носії•Стабілізатори•Емульгатори
- E 407Каррагінан (Carrageenan)- Абсолютно безпечний |Вологоутримуючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти•Носії•Стабілізатори•Емульгатори
- E 414Гуміарабік (Gum arabic)- Абсолютно безпечний |Емульгатори•Глазуруючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Носії•Стабілізатори
- E 420Сорбіт та сорбітовий сироп (Sorbitol)- Відносно безпечний |Підсолоджувачі•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Стабілізатори•Комплексоутворювачі•Текстуратори•Емульгатори
- E 421Маніт (Mannitol)- Відносно безпечний |Підсолоджувачі•Стабілізатори•Речовини проти злежування•Загусники•Наповнювачі•Вологоутримуючі агенти
- E 466Карбоксіметилцелюлози натрієва сіль (Carboxymethyl cellulose)- Середня безпека |Затверджувачі•Глазуруючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Стабілізатори•Емульгатори
- E 903Віск карнаубський (Carnauba wax)- Абсолютно безпечний |Наповнювачі•Глазуруючі агенти•Регулятори кислотності•Речовини проти злежування•Носії
- E 953Ізомальт (Isomalt)- Відносно безпечний |Загусники•Наповнювачі•Глазуруючі агенти•Підсолоджувачі•Речовини проти злежування•Стабілізатори
- E 965Мальтітол і мальтітоловий сироп (Maltitol)- Відносно безпечний |Емульгатори•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Підсолоджувачі•Стабілізатори