Походження добавки:
Група добавки:
АнтиоксидантиБарвникиВологоутримуючі агентиВідбілювачіГлазуруючі агентиЕмульгаториЕмульгуючі соліЖелеутворювачіЗагусникиЗатверджувачіКарбонізаториКомплексоутворювачіКонсервантиНаповнювачіНосіїПакувальні газиПоліпшувачі борошна і хлібаПропелентиПідсилювачі смаку і ароматуПідсолоджувачіПіноутворювачіРегулятори кислотностіРечовини проти злежуванняРечовини проти піноутворенняРозпушувачіСтабілізаториТекстураториФіксатори кольору
Наповнювачі - це група харчових добавок, які додають до продуктів для збільшення їх об'єму та маси. Вони можуть бути виготовлені з різних речовин, таких як крохмаль, целюлоза або пектин. Наповнювачі використовують для покращення текстури, консистенції та зовнішнього вигляду продуктів, а також для зниження їх калорійності.
Ці добавки впливають на відчуття насиченості при споживанні їжі та можуть допомогти контролювати вагу. Наповнювачі часто використовують у виробництві низькокалорійних продуктів, таких як йогурти, соуси та випічка.
Деякі наповнювачі, наприклад, інулін, мають пребіотичні властивості та можуть позитивно впливати на здоров'я кишечника. Цікаво, що деякі наповнювачі, такі як карагенан, отримують з морських водоростей.
Добавки:
- E 1510Спирт етиловий (Ethanol)- Безпечний |Консерванти•Наповнювачі
- E 325Лактат натрію (Sodium lactate)- Безпечний |Антиоксиданти•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Емульгатори•Емульгуючі солі•Наповнювачі•Регулятори кислотності
- E 401Альгінат натрію (Sodium alginate)- Абсолютно безпечний |Загусники•Комплексоутворювачі•Наповнювачі•Піноутворювачі•Стабілізатори•Емульгатори•Носії•Вологоутримуючі агенти•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти
- E 406Агар (Agar)- Абсолютно безпечний |Загусники•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори•Носії•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Желеутворювачі
- E 407Каррагінан (Carrageenan)- Абсолютно безпечний |Загусники•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори•Носії•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Желеутворювачі
- E 414Гуміарабік (Gum arabic)- Абсолютно безпечний |Глазуруючі агенти•Загусники•Емульгатори•Наповнювачі•Носії•Стабілізатори
- E 420Сорбіт та сорбітовий сироп (Sorbitol)- Відносно безпечний |Загусники•Наповнювачі•Текстуратори•Емульгатори•Підсолоджувачі•Стабілізатори•Вологоутримуючі агенти•Комплексоутворювачі
- E 421Маніт (Mannitol)- Відносно безпечний |Вологоутримуючі агенти•Підсолоджувачі•Речовини проти злежування•Загусники•Наповнювачі•Стабілізатори
- E 466Карбоксіметилцелюлози натрієва сіль (Carboxymethyl cellulose)- Середня безпека |Загусники•Затверджувачі•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори•Вологоутримуючі агенти•Глазуруючі агенти•Желеутворювачі
- E 903Віск карнаубський (Carnauba wax)- Абсолютно безпечний |Глазуруючі агенти•Носії•Наповнювачі•Регулятори кислотності•Речовини проти злежування
- E 953Ізомальт (Isomalt)- Відносно безпечний |Глазуруючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Речовини проти злежування•Стабілізатори•Підсолоджувачі
- E 965Мальтітол і мальтітоловий сироп (Maltitol)- Відносно безпечний |Вологоутримуючі агенти•Загусники•Емульгатори•Наповнювачі•Стабілізатори•Підсолоджувачі