Походження добавки:
Група добавки:
АнтиоксидантиБарвникиВологоутримуючі агентиВідбілювачіГлазуруючі агентиЕмульгаториЕмульгуючі соліЖелеутворювачіЗагусникиЗатверджувачіКарбонізаториКомплексоутворювачіКонсервантиНаповнювачіНосіїПакувальні газиПоліпшувачі борошна і хлібаПропелентиПідсилювачі смаку і ароматуПідсолоджувачіПіноутворювачіРегулятори кислотностіРечовини проти злежуванняРечовини проти піноутворенняРозпушувачіСтабілізаториТекстураториФіксатори кольору
Наповнювачі - це група харчових добавок, які додають до продуктів для збільшення їх об'єму та маси. Вони можуть бути виготовлені з різних речовин, таких як крохмаль, целюлоза або пектин. Наповнювачі використовують для покращення текстури, консистенції та зовнішнього вигляду продуктів, а також для зниження їх калорійності.
Ці добавки впливають на відчуття насиченості при споживанні їжі та можуть допомогти контролювати вагу. Наповнювачі часто використовують у виробництві низькокалорійних продуктів, таких як йогурти, соуси та випічка.
Деякі наповнювачі, наприклад, інулін, мають пребіотичні властивості та можуть позитивно впливати на здоров'я кишечника. Цікаво, що деякі наповнювачі, такі як карагенан, отримують з морських водоростей.
Добавки:
- E 1510Спирт етиловий (Ethanol)- Безпечний |Консерванти•Наповнювачі
- E 325Лактат натрію (Sodium lactate)- Безпечний |Регулятори кислотності•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Емульгатори•Антиоксиданти•Емульгуючі солі•Наповнювачі
- E 401Альгінат натрію (Sodium alginate)- Абсолютно безпечний |Носії•Піноутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти•Загусники•Комплексоутворювачі•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори
- E 406Агар (Agar)- Абсолютно безпечний |Носії•Вологоутримуючі агенти•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори
- E 407Каррагінан (Carrageenan)- Абсолютно безпечний |Носії•Вологоутримуючі агенти•Желеутворювачі•Глазуруючі агенти•Загусники•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори
- E 414Гуміарабік (Gum arabic)- Абсолютно безпечний |Глазуруючі агенти•Загусники•Емульгатори•Наповнювачі•Носії•Стабілізатори
- E 420Сорбіт та сорбітовий сироп (Sorbitol)- Відносно безпечний |Підсолоджувачі•Стабілізатори•Вологоутримуючі агенти•Комплексоутворювачі•Загусники•Наповнювачі•Текстуратори•Емульгатори
- E 421Маніт (Mannitol)- Відносно безпечний |Наповнювачі•Загусники•Речовини проти злежування•Вологоутримуючі агенти•Підсолоджувачі•Стабілізатори
- E 466Карбоксіметилцелюлози натрієва сіль (Carboxymethyl cellulose)- Середня безпека |Глазуруючі агенти•Желеутворювачі•Вологоутримуючі агенти•Загусники•Затверджувачі•Наповнювачі•Стабілізатори•Емульгатори
- E 903Віск карнаубський (Carnauba wax)- Абсолютно безпечний |Речовини проти злежування•Глазуруючі агенти•Наповнювачі•Носії•Регулятори кислотності
- E 953Ізомальт (Isomalt)- Відносно безпечний |Речовини проти злежування•Глазуруючі агенти•Наповнювачі•Загусники•Стабілізатори•Підсолоджувачі
- E 965Мальтітол і мальтітоловий сироп (Maltitol)- Відносно безпечний |Вологоутримуючі агенти•Загусники•Емульгатори•Наповнювачі•Стабілізатори•Підсолоджувачі