Харчо з томатною пастою
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Харчо з томатною пастою – це ароматний грузинський суп з насиченим смаком. Приготований на основі м'ясного бульйону з додаванням рису, часнику, спецій і томатної пасти, він вражає своєю гостротою та пікантністю. Ідеальний вибір для тих, хто любить смачні та ситні перші страви.
Інгредієнти
- 500 - гр
- 150 - гр
- 80 - гр
- 1 - шт
- 3000 - мл
- 3 - шт
- 3 - шт
- 2 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 5 - гр
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
М'ясо краще брати з кісткою, щоб бульйон вийшов насиченим та смачним. Томатну пасту можна замінити на кетчуп або свіжі протерті томати.
Крок 2
У каструлю влийте чисту воду і доведіть до кипіння. Викладіть яловичину і варіть на середньому вогні, знімаючи піну, близько 1 години або трохи довше до м'яса. Точний час варіння залежить від обраної частини туші та віку тварини.
Крок 3
Рис промийте до прозорої води.
Крок 4
Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Цибуля віддасть бульйону свій смак та аромат.
Крок 5
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
Крок 6
Часник очистіть і дрібно подрібніть або пропустіть через прес.
Крок 7
Готове м'ясо вийміть із каструлі. Відокремте м'якоть від кісток і наріжте невеликими шматочками.
Крок 8
Бульйон процідіть. Поверніть каструлю на середній вогонь. Викладіть рис у каструлю. Варіть помішуючи близько 10 хвилин.
Крок 9
Поки вариться рис, у сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте до прозорості.
Крок 10
Додайте в сковороду томатну пасту та приправу (хмелі-сунелі, італійські трави). Смажте, помішуючи, 2-3 хвилини.
Крок 11
Перекладіть засмажку в бульйон. Потім викладіть нарізану яловичину і доведіть бульйон до кипіння. Варіть ще 15-20 хвилин. В кінці додайте в суп часник та зелень. Проваріть разом 1 хвилину. Суп посоліть, поперчіть до смаку і перемішайте.
Крок 12
Накрийте кришкою каструлю і дайте супу настоятися 20 хвилин.
Крок 13
Розлийте харчо по тарілках та подайте до столу. Приємного апетиту!
Схожі рецепти
Харчо з томатною пастою
1
Розсольник з м'ясом та перловкою
1
Гарбузовий крем-суп з цедрою апельсину
1
Крем-суп з лисичок
2
Французький цибулевий суп
1