Харчо з томатною пастою

Харчо з томатною пастою
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-01-11

Про страву

info
time

1:30 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Супи та бульйони

Харчо з томатною пастою – це ароматний грузинський суп з насиченим смаком. Приготований на основі м'ясного бульйону з додаванням рису, часнику, спецій і томатної пасти, він вражає своєю гостротою та пікантністю. Ідеальний вибір для тих, хто любить смачні та ситні перші страви.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Харчо:
  • 500 - гр
  • 150 - гр
  • 80 - гр
  • 1 - шт
  • 3000 - мл
  • 3 - шт
  • 3 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 5 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

М'ясо краще брати з кісткою, щоб бульйон вийшов насиченим та смачним. Томатну пасту можна замінити на кетчуп або свіжі протерті томати.

Крок 2

У каструлю влийте чисту воду і доведіть до кипіння. Викладіть яловичину і варіть на середньому вогні, знімаючи піну, близько 1 години або трохи довше до м'яса. Точний час варіння залежить від обраної частини туші та віку тварини.

Крок 3

Рис промийте до прозорої води.

Крок 4

Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Цибуля віддасть бульйону свій смак та аромат.

Крок 5

Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.

Крок 6

Часник очистіть і дрібно подрібніть або пропустіть через прес.

Крок 7

Готове м'ясо вийміть із каструлі. Відокремте м'якоть від кісток і наріжте невеликими шматочками.

Крок 8

Бульйон процідіть. Поверніть каструлю на середній вогонь. Викладіть рис у каструлю. Варіть помішуючи близько 10 хвилин.

Крок 9

Поки вариться рис, у сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте до прозорості.

Крок 10

Додайте в сковороду томатну пасту та приправу (хмелі-сунелі, італійські трави). Смажте, помішуючи, 2-3 хвилини.

Крок 11

Перекладіть засмажку в бульйон. Потім викладіть нарізану яловичину і доведіть бульйон до кипіння. Варіть ще 15-20 хвилин. В кінці додайте в суп часник та зелень. Проваріть разом 1 хвилину. Суп посоліть, поперчіть до смаку і перемішайте.

Крок 12

Накрийте кришкою каструлю і дайте супу настоятися 20 хвилин.

Крок 13

Розлийте харчо по тарілках та подайте до столу. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.