Справжній український зелений борщ

Справжній український зелений борщ
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-04-06

Про страву

info
time

1:30 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Супи та бульйони
Назва страви:Борщ

Найчастіше, зелений борщ варять навесні, коли на городах з'являються молоді листові овочі, а організм просто вимагає свіжих вітамінів після довгого холодного сезону. У суп кладуть зазвичай щавель і шпинат, завдяки чому страва набуває гарного бурштинового кольору і приємної кислинки. Зелений борщ виходить ароматним, ситним та напрочуд смачним.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Зелений борщ:
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 5 - шт
  • 1 - шт
  • 5 - гр
  • 150 - гр
  • 400 - гр
  • 5 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - шт
  • 4 - шт
  • 150 - гр

Приготування

steps

Крок 1

М'ясо для зеленого борщу покласти в каструлю із 1,5 л води, довести до кипіння, зняти піну і варити 1,5 год. Перекласти в миску, процідити бульйон і знову довести до кипіння.

Крок 2

Підготувати овочі для українського зеленого борщу. Спочатку очистити та вимити. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Додати в бульйон і довести до кипіння. Варити 10 хв.

Справжній український зелений борщ

Крок 3

Цибулю та моркву для борщу нарізати соломкою, обсмажити у розігрітій олії, 8 хв. Змішати з борошном. Щавель та шпинат дрібно нашинкувати. Покласти в бульйон усі овочі, лавровий лист, сіль та перець. Готувати 6 хв. Яйце нарізати кружечками, м'ясо - шматочками. Додати до борщу і подати до столу.

Справжній український зелений борщ

Поради

Щоб смак українського зеленого борщу був виразнішим, додайте в суп наприкінці варіння пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Потім закрийте каструлю та залиште на 15 хвилин на гарячій плиті.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.