Справжній український зелений борщ

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Найчастіше, зелений борщ варять навесні, коли на городах з'являються молоді листові овочі, а організм просто вимагає свіжих вітамінів після довгого холодного сезону. У суп кладуть зазвичай щавель і шпинат, завдяки чому страва набуває гарного бурштинового кольору і приємної кислинки. Зелений борщ виходить ароматним, ситним та напрочуд смачним.
Інгредієнти

- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 5 - шт
- 1 - шт
- 5 - гр
- 150 - гр
- 400 - гр
- 5 - шт
- 1 - ч. ложка
- 1 - шт
- 4 - шт
- 150 - гр
Приготування

Крок 1
М'ясо для зеленого борщу покласти в каструлю із 1,5 л води, довести до кипіння, зняти піну і варити 1,5 год. Перекласти в миску, процідити бульйон і знову довести до кипіння.
Крок 2
Підготувати овочі для українського зеленого борщу. Спочатку очистити та вимити. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Додати в бульйон і довести до кипіння. Варити 10 хв.

Крок 3
Цибулю та моркву для борщу нарізати соломкою, обсмажити у розігрітій олії, 8 хв. Змішати з борошном. Щавель та шпинат дрібно нашинкувати. Покласти в бульйон усі овочі, лавровий лист, сіль та перець. Готувати 6 хв. Яйце нарізати кружечками, м'ясо - шматочками. Додати до борщу і подати до столу.

Поради
Щоб смак українського зеленого борщу був виразнішим, додайте в суп наприкінці варіння пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Потім закрийте каструлю та залиште на 15 хвилин на гарячій плиті.
Схожі рецепти
Справжній український зелений борщ
1

Харчо з томатною пастою
1

Розсольник з м'ясом та перловкою
1

Гарбузовий крем-суп з цедрою апельсину
1

Крем-суп з лисичок
2

Відгуки
