Розсольник з м'ясом та перловкою

Розсольник з м'ясом та перловкою
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-01-08

Про страву

info
time

2:30 г

portions

10 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Супи та бульйони

Розсольник з м’ясом та перловкою – це ситний і ароматний суп, який ідеально підійде для домашнього обіду. Основа страви – наваристий м’ясний бульйон, ніжна перлова крупа та кислуватий смак солоних огірків. Поєднання овочів, спецій і м'яса створює багатий смак, що нагадує про затишок і тепло родинної кухні.

Інгредієнти

ingredients
10 порції
Розсольник:
  • 300 - гр
  • 5 - шт
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 0.5 - склянка
  • 4 - шт
  • 4 - ст. ложка
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 2500 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Насамперед потрібно приготувати бульйон. Для розсольника візьміть м'якоть яловичини та м'ясо на кістці. Мясо промийте і відправте в каструлю. Одну морквину ретельно вимийте, зріжте хвостики і покладіть до яловичини.
Налийте необхідну кількість води та поставте каструлю на плиту. Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть бульйон близько двох годин. Кришку каструлі при цьому злегка привідкрийте.

Крок 2

В цей час перлову крупу промийте, а потім залийте холодною водою. Залиште крупу на 1,5-2 години, щоб крупа набухла.

Крок 3

Через вказаний час перловку ще раз промийте до чистої води. Залийте окропом і залиште на 20-25 хвилин.

Крок 4

Мариновані або солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Відправте їх у сковороду. Влийте 1 ст. олії і тушкуйте на повільному вогні під кришкою від 20 до 30 хвилин. Періодично кришку відкривайте та перемішуйте огірки.

Розсольник з м'ясом та перловкою

Крок 5

Картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте невеликими брусочками.

Крок 6

З каструлі вийміть м'ясо і моркву. Відправте в бульйон перлову крупу. На слабкому вогні варіть близько 20 хвилин.

Крок 7

У цей час зробіть засмажку. Очистіть і наріжте моркву, цибулю зручним для вас способом. У сковороді розігрійте рослинне масло, що залишилося і обсмажте цибулю з морквою кілька хвилин помішуючи.

Крок 8

Відправте в каструлю картоплю та лавровий лист. Варіть ще близько 15 хвилин.

Крок 9

Далі додайте в суп засмажку.

Крок 10

Через 3-5 хвилин відправте в розсольник огірки і влийте необхідну кількість розсолу. Спробуйте на смак. Додайте сіль і спеції до смаку. Наприкінці приготування посипте суп свіжою зеленню, залиште на хвилину і зніміть каструлю з плити.

Крок 11

При подачі кожному в тарілку подавайте з м'ясом та меленим чорним перцем.

Крок 12

Розсольник дуже смачний зі сметаною та з скоринкою чорного хліба.

Приємного апетиту!

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.