Розсольник з м'ясом та перловкою
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Розсольник з м’ясом та перловкою – це ситний і ароматний суп, який ідеально підійде для домашнього обіду. Основа страви – наваристий м’ясний бульйон, ніжна перлова крупа та кислуватий смак солоних огірків. Поєднання овочів, спецій і м'яса створює багатий смак, що нагадує про затишок і тепло родинної кухні.
Інгредієнти
- 300 - гр
- 5 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 0.5 - склянка
- 4 - шт
- 4 - ст. ложка
- 5 - гр
- 5 - гр
- 5 - гр
- 2500 - мл
Приготування
Крок 1
Насамперед потрібно приготувати бульйон. Для розсольника візьміть м'якоть яловичини та м'ясо на кістці. Мясо промийте і відправте в каструлю. Одну морквину ретельно вимийте, зріжте хвостики і покладіть до яловичини.
Налийте необхідну кількість води та поставте каструлю на плиту. Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть бульйон близько двох годин. Кришку каструлі при цьому злегка привідкрийте.
Крок 2
В цей час перлову крупу промийте, а потім залийте холодною водою. Залиште крупу на 1,5-2 години, щоб крупа набухла.
Крок 3
Через вказаний час перловку ще раз промийте до чистої води. Залийте окропом і залиште на 20-25 хвилин.
Крок 4
Мариновані або солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Відправте їх у сковороду. Влийте 1 ст. олії і тушкуйте на повільному вогні під кришкою від 20 до 30 хвилин. Періодично кришку відкривайте та перемішуйте огірки.
Крок 5
Картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте невеликими брусочками.
Крок 6
З каструлі вийміть м'ясо і моркву. Відправте в бульйон перлову крупу. На слабкому вогні варіть близько 20 хвилин.
Крок 7
У цей час зробіть засмажку. Очистіть і наріжте моркву, цибулю зручним для вас способом. У сковороді розігрійте рослинне масло, що залишилося і обсмажте цибулю з морквою кілька хвилин помішуючи.
Крок 8
Відправте в каструлю картоплю та лавровий лист. Варіть ще близько 15 хвилин.
Крок 9
Далі додайте в суп засмажку.
Крок 10
Через 3-5 хвилин відправте в розсольник огірки і влийте необхідну кількість розсолу. Спробуйте на смак. Додайте сіль і спеції до смаку. Наприкінці приготування посипте суп свіжою зеленню, залиште на хвилину і зніміть каструлю з плити.
Крок 11
При подачі кожному в тарілку подавайте з м'ясом та меленим чорним перцем.
Крок 12
Розсольник дуже смачний зі сметаною та з скоринкою чорного хліба.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти
Харчо з томатною пастою
1
Розсольник з м'ясом та перловкою
1
Гарбузовий крем-суп з цедрою апельсину
1
Крем-суп з лисичок
2
Французький цибулевий суп
1