Крем-суп з лисичок

Крем-суп з лисичок
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-06-15

Про страву

info
time

1:30 г

portions

4 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Супи та бульйони
Назва страви:Грибний суп

Лисичка, або гіроль, як її називають у Франції, — це золотистий, губчастий гриб у формі труби з виразним горіховим смаком. У лисичок короткий вегетаційний період. Ці гриби найкращі на смак, коли щойно зібрані і ще пухкі. Смачні як гарнір, злегка присмажені, вони також чудові в супах або подаються до пасти.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для крем-супу:
  • 450 - гр
  • 30 - гр
  • 1 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 3 - шт
  • 2 - шт
  • 600 - мл
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 60 - шт
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розігрійте масло у великій глибокій каструлі на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю та нарізаний часник і смажте до м’якості та прозорості, періодично помішуючи.

Крок 2

Додайте лисички, моркву і селеру. Продовжуйте готувати ще близько 10 хвилин, поки зайва рідина (виділена з грибів) повністю не випарується. Слідкуйте за температурою - якщо гриби підрум'янюються занадто швидко, зменшіть вогонь.

Крок 3

Якщо ви плануєте використовувати кілька лисичок як прикрасу, то зараз саме час «виловити» їх і відкласти на потім.

Крок 4

Додайте нарізану кубиками картоплю та листя розмарину. Влийте овочевий бульйон, накрийте кришкою і варіть 15-20 хвилин на середньому вогні, поки картопля не розм'якне. Зніміть з вогоню і збийте занурювальним блендером до повної однорідності.

Крок 5

Приправте мускатним горіхом, копченою паприкою, сіллю та перцем. Перемішайте і готуйте ще одну-дві хвилини.

Крок 6

Розлийте в супові миски, полийте жирними вершками та прикрасьте лисичками, що залишилися. Подавайте з грінками чи з хлібом.

Поради

Для очищення грибів: опустіть лисички в миску, додайте столову ложку кухонної солі. Залийте окропом, добре перемішайте і відставте на 2-3 хвилини. Гриби спливуть наверх, а бруд буде збиратися внизу. Чисті лисички акуратно дістаньте шумівкою. Повторіть процес промивання для більш упертих грибів (за потреби). Обсушіть паперовими рушниками або в каструлі для салату.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.