Крем-суп з лисичок
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
1:30 г
4 порції
Середня складність
Лисичка, або гіроль, як її називають у Франції, — це золотистий, губчастий гриб у формі труби з виразним горіховим смаком. У лисичок короткий вегетаційний період. Ці гриби найкращі на смак, коли щойно зібрані і ще пухкі. Смачні як гарнір, злегка присмажені, вони також чудові в супах або подаються до пасти.
Інгредієнти
- 450 - гр
- 30 - гр
- 1 - шт
- 2 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 3 - шт
- 2 - шт
- 600 - мл
- 1 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 5 - гр
- 5 - гр
- 60 - шт
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
Розігрійте масло у великій глибокій каструлі на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю та нарізаний часник і смажте до м’якості та прозорості, періодично помішуючи.
Крок 2
Додайте лисички, моркву і селеру. Продовжуйте готувати ще близько 10 хвилин, поки зайва рідина (виділена з грибів) повністю не випарується. Слідкуйте за температурою - якщо гриби підрум'янюються занадто швидко, зменшіть вогонь.
Крок 3
Якщо ви плануєте використовувати кілька лисичок як прикрасу, то зараз саме час «виловити» їх і відкласти на потім.
Крок 4
Додайте нарізану кубиками картоплю та листя розмарину. Влийте овочевий бульйон, накрийте кришкою і варіть 15-20 хвилин на середньому вогні, поки картопля не розм'якне. Зніміть з вогоню і збийте занурювальним блендером до повної однорідності.
Крок 5
Приправте мускатним горіхом, копченою паприкою, сіллю та перцем. Перемішайте і готуйте ще одну-дві хвилини.
Крок 6
Розлийте в супові миски, полийте жирними вершками та прикрасьте лисичками, що залишилися. Подавайте з грінками чи з хлібом.
Поради
Для очищення грибів: опустіть лисички в миску, додайте столову ложку кухонної солі. Залийте окропом, добре перемішайте і відставте на 2-3 хвилини. Гриби спливуть наверх, а бруд буде збиратися внизу. Чисті лисички акуратно дістаньте шумівкою. Повторіть процес промивання для більш упертих грибів (за потреби). Обсушіть паперовими рушниками або в каструлі для салату.
Схожі рецепти
Харчо з томатною пастою
1
Розсольник з м'ясом та перловкою
1
Гарбузовий крем-суп з цедрою апельсину
1
Крем-суп з лисичок
2
Французький цибулевий суп
1