Торт "Естерхазі"
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Цей угорський торт Esterházy складається з 5 тонких шарів меренги з мигдальним фундуком, наповнених масляним кремом із заварного крему та ромовим абрикосовим джемом і глазур’ю.
Інгредієнти
- 200 - гр
- 200 - гр
- 200 - гр
- 15 - гр
- 200 - гр
- 80 - гр
- 50 - гр
- 15 - гр
- 200 - гр
- 15 - гр
- 100 - гр
Приготування
Крок 1
Коржі:
Збиваємо білки, поступово збільшуючи швидкість і підсипаючи пудру, в результаті повинна вийти стійка меренга.
Крок 2
Просіюємо горіхове борошно (або додаємо в пшеничне борошно мелений горіх) і крохмаль у меренгу, акуратно вимішуємо лопаткою.
Крок 3
Відсаджуємо бісквіти діаметром 18 см на силіконовий килимок чи пергамент, посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри.
Випікаємо в розігрітій до 170*С духовці 10-15 хвилин до золотистості.
Крок 4
Горіховий крем Муслін:
Нагріваємо вершки до появи пари.
Цукор, жовток та крохмаль змішуємо до однорідності.
Крок 5
Виливаємо гарячі вершки на жовткову суміш, перемішуємо, повертаємо суміш назад у сотейник і ставимо на плиту.
Варимо до загусання на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком.
Крок 6
Як тільки крем загуснув, переливаємо його в іншу миску. Додаємо горіхову пасту, перемішуємо.
Крок 7
Охолоджуємо крем до кімнатної температури, можна забрати в холодильник на 20-30 хвилин.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо на низькій швидкості, поступово додаючи крем кімнатної температури.
Крок 8
Складання:
Збираємо торт, прошаровуючи коржі кремом і забираємо в холодильник для стабілізації.
Зверху декоруємо темним та білим шоколадом, можна посипати мигдальними пелюстками.
Схожі рецепти
Торт "Естерхазі"
2
Млинний торт з матча
1
Медівник з горіхами на паленому цукру
2
Горіховий торт
1
Тарт з чорної та червоної смородини
1