Торт "Естерхазі"

Торт "Естерхазі"
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-11-10

Про страву

info
time

1:30 г

portions

12 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Торти

Цей угорський торт Esterházy складається з 5 тонких шарів меренги з мигдальним фундуком, наповнених масляним кремом із заварного крему та ромовим абрикосовим джемом і глазур’ю.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Коржі:
  • 200 - гр
  • 200 - гр
  • 200 - гр
  • 15 - гр
Горіховий крем Муслін:
  • 200 - гр
  • 80 - гр
  • 50 - гр
  • 15 - гр
  • 200 - гр
  • 15 - гр
  • 100 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Коржі:
Збиваємо білки, поступово збільшуючи швидкість і підсипаючи пудру, в результаті повинна вийти стійка меренга.

Крок 2

Просіюємо горіхове борошно (або додаємо в пшеничне борошно мелений горіх) і крохмаль у меренгу, акуратно вимішуємо лопаткою.

Крок 3

Відсаджуємо бісквіти діаметром 18 см на силіконовий килимок чи пергамент, посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри.
Випікаємо в розігрітій до 170*С духовці 10-15 хвилин до золотистості.

Торт "Естерхазі"

Крок 4

Горіховий крем Муслін:
Нагріваємо вершки до появи пари.
Цукор, жовток та крохмаль змішуємо до однорідності.

Крок 5

Виливаємо гарячі вершки на жовткову суміш, перемішуємо, повертаємо суміш назад у сотейник і ставимо на плиту.
Варимо до загусання на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком.

Крок 6

Як тільки крем загуснув, переливаємо його в іншу миску. Додаємо горіхову пасту, перемішуємо.

Крок 7

Охолоджуємо крем до кімнатної температури, можна забрати в холодильник на 20-30 хвилин.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо на низькій швидкості, поступово додаючи крем кімнатної температури.

Крок 8

Складання:
Збираємо торт, прошаровуючи коржі кремом і забираємо в холодильник для стабілізації.
Зверху декоруємо темним та білим шоколадом, можна посипати мигдальними пелюстками.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.