Полуничний торт

Полуничний торт
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-02-09

Про страву

info
time

2:30 г

portions

10 порції

😐

Середня складність

Кухня:Японська
Категорія страви:Торти

Торт випечений на основі бісквіту Женуаз, яки неймовірно пухкий, м'який і довго зберігає вологу. У поєднанні з полуницею та йогуртовим кремом смак неймовірний, а вигляд привабить найвибагливіший погляд.

Інгредієнти

ingredients
10 порції
Бісквітний торт::
  • 315 - гр
  • 150 - гр
  • 0.3 - ч. ложка
  • 40 - гр
  • 0.5 - ч. ложка
  • 60 - гр
  • 1 - уп
  • 40 - гр
  • 60 - гр
Крем:
  • 600 - мл
  • 150 - гр
  • 100 - гр
  • 0.5 - ч. ложка
Прикраса:
  • 600 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Стінки форми змастити маслом, застелити папером для випічки.

Крок 2

Дістаньте всі інгредієнти з холодильника хоча б на годину раніше - вони повинні бути кімнатної температури або навіть тепліше.

Крок 3

Цілі яйця викласти у велику миску, додати цукор, сіль і мед – ретельно перемішати.

Крок 4

Приготуйте водяну баню - можна закип'ятити воду в меншу миску і поставити на неї миску з яйцями так, щоб дно торкалося води, або можна закип'ятити воду в каструлі і поставити миску з яйцями зверху, щоб тільки пара нагрівала її знизу. Поставте миску з яйцями на водяну баню і, весь час помішуючи, дочекайтеся, поки яєчна суміш нагріється до 40-42С.

Крок 5

Знімаємо миску з водяної бані і починаємо збивати міксером.
Приблизно через 3 хвилини збивання - коли піна почне змінювати свій колір на світліший - додайте ванільний екстракт. Продовжуйте збивати не менше 5 хвилин.

Крок 6

Піна готова до наступного етапу, коли вона досягне консистенції густої сметани.

Крок 7

Підігріти молоко до температури приблизно 40-45С. Виливайте до яєць повільно, бажано ложкою або лопаткою, щоб вона не стікала прямо на дно миски. Ретельно перемішайте з рештою піною.

Крок 8

Борошно додавати мінімум двома порціями - кожен раз просіваючи в миску з піною. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося сухого борошна. Робіть це обережними рухами, щоб піна не осіла.

Крок 9

Вершкове масло розігрійте до температури 45-50С. У миску з маслом викласти трохи піни і ретельно перемішати. Потім влийте масляну піну в решту тіста і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

Крок 10

Розігрійте духовку до 175С .

Крок 11

Вилийте тісто у форму. Ви також можете кілька разів акуратно кинути форму на робочу поверхню.

Крок 12

Поставте форму в духовку і зменшіть температуру до 165C. Випікайте 30 хвилин - перевірте готовність дерев'яною паличкою.

Крок 13

Після виймання з духовки форму потрібно кинути 2 рази на стільницю з невеликої висоти - так бісквіт не осяде.

Крок 14

Вийміть корж з форми і відставте остигати.

Крок 15

Приготуйте сироп для пропитки. У склянку з теплою водою додати цукор і ароматизатор рому - перемішати. Відставте остигати.

Крок 16

Приготуйте крем. У миску влийте вершки, додайте цукор і ваніль, а також йогурт. Збийте вершки до однорідного пухкого стану, щоб крем легко намазувався.

Крок 17

Підготувати полуницю - зрізати плодоніжки і розрізати навпіл.

Крок 18

Після того, як бісквіт охолоне, зніміть з нього папір і розріжте його на 3 рівні шари - дуже тонко зріжте самий верхній.

Крок 19

Нижній шар збризніть сиропом – за бажанням. Нанесіть на нього трохи крему і розподіліть тонким шаром. Щоб всі шари були рівними, варто відміряти кількість використаного крему.

Крок 20

Розкладіть полуницю - спочатку по краях торта товстішою стороною назовні, потім заповніть центр торта.

Крок 21

Покрийте полуницю ще кремом і ретельно розподіліть, щоб покрити полуницю. Розмазуючи, акуратно притисніть крем - щоб заповнити проміжки між фруктами.
Нанесіть ще один шар бісквіта і повторіть те, що ви робили з першою частиною.

Крок 22

Нанесіть останній шар бісквіта - цей шар можна просочити трохи сильніше, щоб легше було прорізати, щоб не роздавити фрукти. Нанесіть тонкий шар крему і вирівняйте верх. Прибрати в холодильник на 4-5 годин або на ніч.

Полуничний торт

Крок 23

Витягнувши з холодильника, дуже гострим ножем обріжте дуже тонкі краї торта, щоб виявилися красиві шари.

Полуничний торт

Крок 24

Прикрасьте торт тим же кремом і кондитерським мішком з будь-якою насадкою на ваш вибір. Розкладіть вибрані фрукти зверху.

Полуничний торт
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.