Полуничний торт

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Торт випечений на основі бісквіту Женуаз, яки неймовірно пухкий, м'який і довго зберігає вологу. У поєднанні з полуницею та йогуртовим кремом смак неймовірний, а вигляд привабить найвибагливіший погляд.
Інгредієнти

- 315 - гр
- 150 - гр
- 0.3 - ч. ложка
- 40 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 60 - гр
- 1 - уп
- 40 - гр
- 60 - гр
- 600 - мл
- 150 - гр
- 100 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 600 - гр
Приготування

Крок 1
Стінки форми змастити маслом, застелити папером для випічки.
Крок 2
Дістаньте всі інгредієнти з холодильника хоча б на годину раніше - вони повинні бути кімнатної температури або навіть тепліше.
Крок 3
Цілі яйця викласти у велику миску, додати цукор, сіль і мед – ретельно перемішати.
Крок 4
Приготуйте водяну баню - можна закип'ятити воду в меншу миску і поставити на неї миску з яйцями так, щоб дно торкалося води, або можна закип'ятити воду в каструлі і поставити миску з яйцями зверху, щоб тільки пара нагрівала її знизу. Поставте миску з яйцями на водяну баню і, весь час помішуючи, дочекайтеся, поки яєчна суміш нагріється до 40-42С.
Крок 5
Знімаємо миску з водяної бані і починаємо збивати міксером.
Приблизно через 3 хвилини збивання - коли піна почне змінювати свій колір на світліший - додайте ванільний екстракт. Продовжуйте збивати не менше 5 хвилин.
Крок 6
Піна готова до наступного етапу, коли вона досягне консистенції густої сметани.
Крок 7
Підігріти молоко до температури приблизно 40-45С. Виливайте до яєць повільно, бажано ложкою або лопаткою, щоб вона не стікала прямо на дно миски. Ретельно перемішайте з рештою піною.
Крок 8
Борошно додавати мінімум двома порціями - кожен раз просіваючи в миску з піною. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося сухого борошна. Робіть це обережними рухами, щоб піна не осіла.
Крок 9
Вершкове масло розігрійте до температури 45-50С. У миску з маслом викласти трохи піни і ретельно перемішати. Потім влийте масляну піну в решту тіста і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
Крок 10
Розігрійте духовку до 175С .
Крок 11
Вилийте тісто у форму. Ви також можете кілька разів акуратно кинути форму на робочу поверхню.
Крок 12
Поставте форму в духовку і зменшіть температуру до 165C. Випікайте 30 хвилин - перевірте готовність дерев'яною паличкою.
Крок 13
Після виймання з духовки форму потрібно кинути 2 рази на стільницю з невеликої висоти - так бісквіт не осяде.
Крок 14
Вийміть корж з форми і відставте остигати.
Крок 15
Приготуйте сироп для пропитки. У склянку з теплою водою додати цукор і ароматизатор рому - перемішати. Відставте остигати.
Крок 16
Приготуйте крем. У миску влийте вершки, додайте цукор і ваніль, а також йогурт. Збийте вершки до однорідного пухкого стану, щоб крем легко намазувався.
Крок 17
Підготувати полуницю - зрізати плодоніжки і розрізати навпіл.
Крок 18
Після того, як бісквіт охолоне, зніміть з нього папір і розріжте його на 3 рівні шари - дуже тонко зріжте самий верхній.
Крок 19
Нижній шар збризніть сиропом – за бажанням. Нанесіть на нього трохи крему і розподіліть тонким шаром. Щоб всі шари були рівними, варто відміряти кількість використаного крему.
Крок 20
Розкладіть полуницю - спочатку по краях торта товстішою стороною назовні, потім заповніть центр торта.
Крок 21
Покрийте полуницю ще кремом і ретельно розподіліть, щоб покрити полуницю. Розмазуючи, акуратно притисніть крем - щоб заповнити проміжки між фруктами.
Нанесіть ще один шар бісквіта і повторіть те, що ви робили з першою частиною.
Крок 22
Нанесіть останній шар бісквіта - цей шар можна просочити трохи сильніше, щоб легше було прорізати, щоб не роздавити фрукти. Нанесіть тонкий шар крему і вирівняйте верх. Прибрати в холодильник на 4-5 годин або на ніч.

Крок 23
Витягнувши з холодильника, дуже гострим ножем обріжте дуже тонкі краї торта, щоб виявилися красиві шари.

Крок 24
Прикрасьте торт тим же кремом і кондитерським мішком з будь-якою насадкою на ваш вибір. Розкладіть вибрані фрукти зверху.

Схожі рецепти
Полуничний торт
2

Торт “Королівський”
2

Горіховий торт з кавовим кремом
2

Пиріг зебра на кефірі
1

Бенто торт
1

Відгуки
