Торт “Королівський”

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

"Королівський торт" або "Чотири зустрічі", "Генерал", "Дамський каприз" готується з горіховим, маковим, вишневим і шоколадним шарами, покритими вершковим кремом зі згущеним молоком, а потім политими шоколадом.
Інгредієнти

- 4 - шт
- 400 - гр
- 460 - гр
- 250 - гр
- 2 - ч. ложка
- 40 - гр
- 65 - гр
- 25 - гр
- 70 - гр
- 50 - гр
- 50 - гр
- 45 - гр
- 60 - гр
- 500 - гр
- 2 - уп
Приготування

Крок 1
Увімкніть духовку до 180 С, поставивши решітку посередині. Вистеліть фольгою або пергаментом чотири форми для випічки. Якщо ви використовуєте фольгу, збризніть фольгу антипригарним спреєм. Змочіть смужки пергаменту та закріпіть всередині з боків кожної форми для випічки.
Крок 2
Спечіть коржі королівського торта:
У чаші міксера збийте разом 2 яйця та 1 склянку цукру. Потім додайте 1 склянку сметани, 1 чайну ложку соди, 1 чайну ложку ванільного екстракту і 1 склянку борошна. Збити все до однорідності.
Крок 3
Розподіліть тісто між двома мисками. В одну миску додайте мак та перемішайте. Вилийте це тісто в одну з підготовлених форм для випічки.
До другої половини додайте 1/2 склянки смажених і подрібнених волоських горіхів і перемішайте. Вилийте тісто в другу форму для випічки.

Крок 4
Замісіть ще одну порцію тіста, але додайте какао-порошку разом з борошном перед збиванням до однорідності.

Крок 5
Розподіліть тісто між двома мисками. В одну миску додайте добре відціджені консервовані вишні, змішані з 1 ст.л. борошна і акуратно перемішайте. Вилийте тісто в 3-ю форму для випічки.
До другої половини тіста для шоколадного торта додайте 1/4 склянки білої шоколадної стружки та 1/4 склянки темної шоколадної стружки та перемішайте. Вилийте тісто в 4-ту підготовлену форму для випічки.

Крок 6
Як спекти сметанний корж:
Поставте 4 форми для випікання в духовку і випікайте приблизно 20-30 хвилин. Не відкривайте духовку принаймні через 20 хвилин випікання. Легкі коржі випікаються швидше, тому спочатку перевірте їх зубочисткою. Дайте коржам охолонути у формах для випікання протягом 5 хвилин, перш ніж перевернути їх на решітку для охолодження та дати їм повністю охолонути.

Крок 7
Приготуйте вершковий крем зі згущеним молоком:
Приготуйте 1 порцію цього масляного крему зі згущеним молоком. Збийте міксером масло до білу та додайте згущене молоко.

Крок 8
Зробіть шоколадну глазур:
Змішайте темний шоколад та гарячі густівершки і дайте постояти 1 хвилину. Збийте до однорідності.
Крок 9
Збираємо торт:
За бажанням розріжте усі коржі торта горизонтально на два.
Відкладіть частину готового масляного крему для прикрашання.
Крок 10
Перемажте коржі кремом, чергуючи коржі. Закріпіть кільце для торта навколо дна торта та ацетатну смужку до верху торта (яка не закрита кільцем для торта). Поставте в холодильник приблизно на 2-3 години, щоб торт став міцнішим і його було легше прикрашати.
Крок 11
Дістаньте з холодильника. Обережно зніміть кільце та ацетатну стрічку.
Крок 12
Покрийте торт масляним кремом зверху та з боків.
Повторно нагрійте готовий шоколадний ганаш у мікрохвильовій печі.
Крок 13
Полийте верхню частину торта та розподіліть до країв, щоб шоколад міг стекти на торт. Прикрасьте торт за смаком.

Схожі рецепти
Полуничний торт
2

Торт “Королівський”
2

Горіховий торт з кавовим кремом
2

Пиріг зебра на кефірі
1

Бенто торт
1

Відгуки
