Торт «Опера»

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Торт «Опера» — класичний французький десерт, відомий у всьому світі своїми ароматними шарами. Мигдаль, шоколад і кава — три основні смаки цього торта — поєднання, яке не потребує опису. Неважко уявити кремовість і насичений смак цього торта!
Інгредієнти

- 170 - гр
- 45 - гр
- 135 - гр
- 135 - гр
- 170 - гр
- 5 - гр
- 25 - гр
- 2 - гр
- 30 - гр
- 120 - гр
- 150 - мл
- 30 - шт
- 15 - гр
- 80 - гр
- 80 - гр
- 15 - гр
- 80 - гр
- 150 - гр
- 55 - гр
- 2 - гр
- 1 - гр
- 300 - гр
- 150 - гр
- 160 - гр
- 250 - гр
- 30 - гр
Приготування

Крок 1
Змішайте мигдальне борошно та цукрову пудру в мисці. Додайте цілі яйця та ваніль і перемішуйте кілька хвилин, поки не отримаєте пінисту суміш світлого кольору.
Крок 2
Тим часом збити яєчні білки до утворення піни.
Поступово додайте цукор, перемішуючи, поки не вийде густе безе.
Введіть меренгу в суміш з яєць і мигдального борошна, чергуючи її з борошном, просіяним із сіллю.
Крок 3
Додайте розтоплене вершкове масло, а потім викладіть в прямокутну форму для випікання.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 200C протягом 8-10 хвилин до легкого золотистого кольору – обережно, щоб вони не підгоріли або не висохли, випікайте швидко і стежте.

Крок 4
Наріжте квадрати однаковим розміром, утворивши таким чином 3 різних шари бісквіту.
Крок 5
Кавовий сироп:
Доведіть воду і цукор до кипіння.
Відставте та додайте мелені кавові зерна. Накрийте фольгою і дайте настоятися 10 хвилин.
Процідіть, потім додайте ром.

Крок 6
Кавовий масляний крем
Помістіть яєчні жовтки та сіль у миску. Перемішуйте кілька хвилин, поки вони не стануть світлими.

Крок 7
Тим часом змішайте цукор і воду в каструлі і доведіть до 118C. Коли вона досягне потрібної температури, відставте та додайте розчинну каву, потім тонкою цівкою влийте жовтки, безперервно перемішуючи. Ця суміш називається pate a bombe. Продовжуйте перемішувати, доки не отримаєте пінисту, світлого кольору суміш.
Крок 8
Поступово додайте вершкове масло кімнатної температури, перемішуючи спочатку на низькій швидкості до повного змішування, потім 2 хвилини на високій швидкості.

Крок 9
Ганаш з чорного шоколаду
У каструлі розігріти вершки.
Додайте шоколад і залиште на кілька хвилин, потім перемішуйте, поки не вийде глянцевий ганаш з гладкою текстурою.
Накрийте поверхню фольгою та поставте в холодильник, поки вона не набуде консистенції, яку легко розподілити лопаткою.

Крок 10
Глазур
Розтопіть шоколад у мисці.
Поступово додайте масло і відставте.
Використовуйте цю глазур якнайшвидше після приготування, інакше її доведеться розігрівати.

Крок 11
Збірка торту
Перший бісквітний корж викладіть на блюдо. Просочіть бісквіт кавовим сиропом, поки воно майже повністю не попитається сиропом.
Покрийте тісто половиною масляного крему.
Викладіть зверху шар бісквіту, просочіть сиропом і викладіть ганаш.

Крок 12
Викладіть зверху бісквіт, просочений сиропом, а потім решту масляного крему.
Поставте в холодильник на кілька годин.
Рівномірно покрийте глазур’ю, потім обріжте краї, щоб вони були відкриті, це класичний спосіб презентації Opera.

Поради
За бажанням, для прикраси, на кожному шматочку можна написати назву торта - Опера
Схожі рецепти
Торт «Опера»
1

Вологий шоколадний торт з малиною
1

Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною
1

Полуничний торт
2

Торт “Королівський”
2

Відгуки
