Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною

Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-04-07

Про страву

info
time

1:20 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Торти

Цей легкий на смак мусовий торт містить шар бісквіту, шар мусу з білим шоколадом та шар ожинового желе. Крім бісквітного коржа, це десерт без випічки.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Бісквіт Женуаз:
  • 4 - шт
  • 125 - гр
  • 125 - гр
  • 25 - гр
Мус з білого шоколаду:
  • 150 - гр
  • 2 - шт
  • 60 - мл
  • 1 - ст. ложка
  • 150 - мл
  • 2 - шт
Ожинове желе:
  • 300 - гр
  • 2 - шт
  • 200 - мл
  • 2 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Розігрійте духовку до 190ºC або 170ºC з вентилятором. Форму діаметром 20 сантиметрів змастити маслом і застелити дно папером для випічки.

Крок 2

Помістіть яйця та цукор у чашу штатного міксера та збивайте на повній швидкості приблизно вісім хвилин або поки об’єм не збільшиться втричі.

Крок 3

Легкими рухами додайте просіяне борошно до яєчної суміші та перемішайте.

Крок 4

Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 20 хвилин або поки пиріг не стане золотистим і шпажка не вийде сухою.
Дайте бісквіту охолонути кілька хвилин, а потім вийміть його з форми й охолодіть на решітці.

Крок 5

Для приготування мусу розтопіть шоколад напаровій бані. Замочіть листя желатину у холодній воді на п'ять хвилин.

Крок 6

Доведіть молоко до кипіння в маленькій каструлі, відіжміть воду з желатину і розчиніть листя желатину в молоці.

Крок 7

Влийте молочну суміш у розтоплений білий шоколад, потім додайте ром та перемішайте. Перелийте цю суміш у більшу миску.

Крок 8

Збийте вершки до м’яких піків, пам’ятаючи, що важливо не перезбити. Коли шоколадна суміш досягне кімнатної температури, обережно введіть вершки.

Крок 9

Збийте яєчні білки до м’яких піків, знову обережно, щоб не збити надмірно, і додайте їх до шоколадної суміші.

Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною

Крок 10

Для складання використовуйте 20-сантиметрове кільце або рознімну форму, покладіть бісквіт на дно форми, а потім вилийте мус. Дайте повністю застигнути в холодильнику перед приготуванням желе (приблизно дві години).

Крок 11

Для приготування желе замочіть листя желатину в холодній воді.
Поставте ожину, воду та цукор у каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть приблизно 20 хвилин. Процідіть рідину через марлю (не віджимайте). Викиньте фрукти.

Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною

Крок 12

Поверніть рідину в чисту каструлю, підігрійте, а потім додайте віджаті листи желатину і перемішайте, щоб він розчинився.

Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною

Крок 13

Охолодіть желе, перш ніж вилити на торт (це можна зробити на мисці з льодом, якщо ви поспішаєте). Для досягнення найкращих результатів залиште пиріг на ніч, зніміть його з форми та подавайте зі свіжою ожиною.

Мусовий торт з білим шоколадом та ожиною

Поради

Замість ожинового желе можна зробити будь-яке ягідне желе.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.