Тістечка Шу у формі серця

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Choux au craquelin (тістечка шу) — профітролі , вкриті тонким шаром пісочного тіста, яке стає хрустким під час випікання. Пісочне тісто для тістечок називається кракелін. Зазвичай шу наповнюють улюбленим кремом.
Інгредієнти

- 65 - гр
- 65 - гр
- 60 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 70 - гр
- 110 - гр
- 60 - гр
- 80 - гр
- 75 - гр
- 5 - гр
- 200 - гр
- 50 - гр
- 2 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - шт
- 5 - гр
- 25 - гр
- 60 - гр
- 400 - гр
- 100 - гр
- 0.2 - ч. ложка
Приготування

Крок 1
Для кракеліна добре перемішайте всі інгредієнти, поки не вийде однорідне тісто. Розкачайте тісто якомога тонше (1-2 мм) між двома шарами харчової плівки. Поставте в морозилку принаймні на 30 хвилин або на ніч.

Крок 2
Для малинового курду помістіть ягоди в невелику каструлю і варіть, поки вони не розпадуться. Зніміть з вогню, потім додайте лимонний сік, цукор, ваніль і сіль і перемішайте. Потім додайте кукурудзяний крохмаль, а потім яйце. Нагрівайте все на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.

Крок 3
Зніміть з вогню, додайте шматочками масла і перемішуйте, поки все не з’єднається. Накрийте поверхню маси харчовою плівкою в контакт і дайте повністю охолонути.
Крок 4
Для заварного тіста просійте борошно. Всі інгредієнти, крім борошна і яйця, помістити в каструлю і довести до кипіння.
Крок 5
Зніміть каструлю з вогню, додайте відразу все борошно і перемішайте дерев’яною ложкою. Знову поставте каструлю на плиту і «прожарюйте» тісто кілька хвилин, постійно помішуючи, поки не утвориться куля тіста, а на дні каструлі не утвориться біло-коричневий шар. Покладіть тісто в миску і дайте охолонути 5-10 хвилин. У охолоджене тісто поступово додавайте яйце невеликими порціями і добре вимішуйте, поки не вийде гладке, блискуче тісто.

Крок 6
Розігрійте духовку до 220°C верхній і нижній нагрів.
Формою для випічки намалюйте 10-12 сердечок на двох шарах паперу для випікання з невеликим проміжком між ними і переверніть папір для випікання, щоб тісто не стикалося з малюнками. Готове заварне тісто наповніть кондитерським мішком з перфорованим носиком і викладіть сердечка рівної форми на перше деко.

Крок 7
Дістаньте кракелін з морозильної камери, дайте йому розморозитися протягом 2 хвилин, а потім з половини кракеліну акуратно виріжте 10-12 сердечок за допомогою тієї ж серцерізки. Кракелін, що залишився, знову поставте в морозилку. Помістіть по одному сердечку в середину кожного сердечка з заварного тіста і злегка притисніть.

Крок 8
Помістіть листкові сердечка на середню решітку в розігріту духовку та зменшіть температуру до 180°C. Випікайте 25 хвилин і обов’язково тримайте дверцята духовки весь час закритими. Після того, як перша партія випікається, підготуйте інше деко з рештою заварного тіста та кракеліном. Дайте тістечкам шу
повністю охолонути.

Крок 9
Для крему вершки збийте з цукром і ваніллю до міцної піни і помістіть в кондитерський мішок з тонкою насадкою. Також остиглий малиновий курд покладіть у кондитерський мішок з тонкою насадкою. Наповніть половину заварного тістечка малиновим курдом і ванільним кремом і, якщо можливо, відразу подавайте.
Смачного!

Схожі рецепти
Тістечка Шу у формі серця
2

Пісочне печиво Валентинки
1

Кекс Червоний оксамит
1

Горішки зі згущеним молоком
1

Різдвяний калач
2

Відгуки
