Тістечка Шу у формі серця

Тістечка Шу у формі серця
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-02-08

Про страву

info
time

1:30 г

portions

25 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Пиріжки

Choux au craquelin (тістечка шу) — профітролі , вкриті тонким шаром пісочного тіста, яке стає хрустким під час випікання. Пісочне тісто для тістечок називається кракелін. Зазвичай шу наповнюють улюбленим кремом.

Інгредієнти

ingredients
25 порції
Для заварного тіста::
  • 65 - гр
  • 65 - гр
  • 60 - гр
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 70 - гр
  • 110 - гр
Для кракелюра::
  • 60 - гр
  • 80 - гр
  • 75 - гр
  • 5 - гр
Для малинового курду::
  • 200 - гр
  • 50 - гр
  • 2 - гр
  • 0.5 - ч. ложка
  • 1 - шт
  • 5 - гр
  • 25 - гр
  • 60 - гр
Прикрашання:
  • 400 - гр
  • 100 - гр
  • 0.2 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Для кракеліна добре перемішайте всі інгредієнти, поки не вийде однорідне тісто. Розкачайте тісто якомога тонше (1-2 мм) між двома шарами харчової плівки. Поставте в морозилку принаймні на 30 хвилин або на ніч.

Тістечка Шу у формі серця

Крок 2

Для малинового курду помістіть ягоди в невелику каструлю і варіть, поки вони не розпадуться. Зніміть з вогню, потім додайте лимонний сік, цукор, ваніль і сіль і перемішайте. Потім додайте кукурудзяний крохмаль, а потім яйце. Нагрівайте все на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.

Тістечка Шу у формі серця

Крок 3

Зніміть з вогню, додайте шматочками масла і перемішуйте, поки все не з’єднається. Накрийте поверхню маси харчовою плівкою в контакт і дайте повністю охолонути.

Крок 4

Для заварного тіста просійте борошно. Всі інгредієнти, крім борошна і яйця, помістити в каструлю і довести до кипіння.

Крок 5

Зніміть каструлю з вогню, додайте відразу все борошно і перемішайте дерев’яною ложкою. Знову поставте каструлю на плиту і «прожарюйте» тісто кілька хвилин, постійно помішуючи, поки не утвориться куля тіста, а на дні каструлі не утвориться біло-коричневий шар. Покладіть тісто в миску і дайте охолонути 5-10 хвилин. У охолоджене тісто поступово додавайте яйце невеликими порціями і добре вимішуйте, поки не вийде гладке, блискуче тісто.

Тістечка Шу у формі серця

Крок 6

Розігрійте духовку до 220°C верхній і нижній нагрів.
Формою для випічки намалюйте 10-12 сердечок на двох шарах паперу для випікання з невеликим проміжком між ними і переверніть папір для випікання, щоб тісто не стикалося з малюнками. Готове заварне тісто наповніть кондитерським мішком з перфорованим носиком і викладіть сердечка рівної форми на перше деко.

Тістечка Шу у формі серця

Крок 7

Дістаньте кракелін з морозильної камери, дайте йому розморозитися протягом 2 хвилин, а потім з половини кракеліну акуратно виріжте 10-12 сердечок за допомогою тієї ж серцерізки. Кракелін, що залишився, знову поставте в морозилку. Помістіть по одному сердечку в середину кожного сердечка з заварного тіста і злегка притисніть.

Тістечка Шу у формі серця

Крок 8

Помістіть листкові сердечка на середню решітку в розігріту духовку та зменшіть температуру до 180°C. Випікайте 25 хвилин і обов’язково тримайте дверцята духовки весь час закритими. Після того, як перша партія випікається, підготуйте інше деко з рештою заварного тіста та кракеліном. Дайте тістечкам шу
повністю охолонути.

Тістечка Шу у формі серця

Крок 9

Для крему вершки збийте з цукром і ваніллю до міцної піни і помістіть в кондитерський мішок з тонкою насадкою. Також остиглий малиновий курд покладіть у кондитерський мішок з тонкою насадкою. Наповніть половину заварного тістечка малиновим курдом і ванільним кремом і, якщо можливо, відразу подавайте.
Смачного!

Тістечка Шу у формі серця
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.