Сочевичний хліб без борошна

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Сочевичний хліб без борошна - це корисна альтернатива традиційному хлібу, який має багато протеїну в складі. Ідеально підходить для сніданків та для людей з неперносимістю глютену.
Інгредієнти

- 300 - гр
- -1.4 - склянка
- 1 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 0.5 - склянка
- 4 - ч. ложка
- 1 - уп
Приготування

Крок 1
Почніть з промивання сочевиці, а потім покладіть її у велику миску. Наповніть миску достатньою кількістю води кімнатної температури, щоб покрити сочевицю на пару см. Замочіть сочевицю від 6 до 24 годин.

Крок 2
Коли ви будете готові приготуватии хліб, розігрійте духовку до 200C. Змастіть маслом форму для хліба і за бажанням вистеліть її пергаментом для легшого вилучення.
Крок 3
Коли сочевиця розбухне, злийте воду та помістіть у потужний блендер. Потім додайте воду, олію та сіль. Добре збийте, поки суміш не стане однорідною.
Крок 4
Потім перелийте суміш сочевиці у велику миску та додайте кукурудзяний крохмаль, мелене насіння льону та розпушувач, а потім висипте суміш у підготовлену форму для хліба. Кілька разів стукніть формою по столу, щоб випустити бульбашки повітря, і розгладьте її поверхню.
Крок 5
Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 45 хвилин, поки хліб не почне трохи підрум’янюватися зверху. Почніть перевіряти через 40 хвилин, оскільки температура в духовці змінюється.
Крок 6
Вийміть хліб з духовки, негайно вийміть його з форми та дайте йому повністю охолонути на решітці. Наріжте і насолоджуйтесь.
Поради
Хліб можна зберігати щільно загорнутим при кімнатній температурі протягом 2 днів або в холодильнику приблизно 10 днів. Або його можна заморозити на кілька місяців.
Замість меленого насіння льону можна використовувати лушпиння подорожника або мелене насіння чіа.
Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
