Сочевичний хліб без борошна

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Сочевичний хліб без борошна - це корисна альтернатива традиційному хлібу, який має багато протеїну в складі. Ідеально підходить для сніданків та для людей з неперносимістю глютену.
Інгредієнти

- 300 - гр
- -1.4 - склянка
- 1 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 0.5 - склянка
- 4 - ч. ложка
- 1 - уп
Приготування

Крок 1
Почніть з промивання сочевиці, а потім покладіть її у велику миску. Наповніть миску достатньою кількістю води кімнатної температури, щоб покрити сочевицю на пару см. Замочіть сочевицю від 6 до 24 годин.

Крок 2
Коли ви будете готові приготуватии хліб, розігрійте духовку до 200C. Змастіть маслом форму для хліба і за бажанням вистеліть її пергаментом для легшого вилучення.
Крок 3
Коли сочевиця розбухне, злийте воду та помістіть у потужний блендер. Потім додайте воду, олію та сіль. Добре збийте, поки суміш не стане однорідною.
Крок 4
Потім перелийте суміш сочевиці у велику миску та додайте кукурудзяний крохмаль, мелене насіння льону та розпушувач, а потім висипте суміш у підготовлену форму для хліба. Кілька разів стукніть формою по столу, щоб випустити бульбашки повітря, і розгладьте її поверхню.
Крок 5
Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 45 хвилин, поки хліб не почне трохи підрум’янюватися зверху. Почніть перевіряти через 40 хвилин, оскільки температура в духовці змінюється.
Крок 6
Вийміть хліб з духовки, негайно вийміть його з форми та дайте йому повністю охолонути на решітці. Наріжте і насолоджуйтесь.
Поради
Хліб можна зберігати щільно загорнутим при кімнатній температурі протягом 2 днів або в холодильнику приблизно 10 днів. Або його можна заморозити на кілька місяців.
Замість меленого насіння льону можна використовувати лушпиння подорожника або мелене насіння чіа.
Схожі рецепти
Здобний горіховий рулет із ніжного тіста
1

Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Відгуки
