Тарт Татен з яблуками

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Це перевернутий пиріг, оскільки яблука в ньому обов'язково підсмажуються з цукром та в олії перед випіканням. Історія цього десерту почалася у XIX столітті у Франції, коли дві сестри Стефані та Кароліна Татен, які мали власний готель, забули на плиті начинку для виробу, а потім, щоб її врятувати, залили тестом карамелізовані яблука і відправили в піч. Незвичайний десерт настільки сподобався постояльцям готелю, що вони почали просити добавки. Так, власне, і народився пиріг Тарт Татен, який підкорив паризьких гурманів, а згодом і весь світ.
Інгредієнти

- 100 - гр
- 70 - гр
- 50 - мл
- 1 - шт
- 250 - гр
- 3 - гр
- 600 - гр
- 100 - гр
- 20 - гр
- 2 - ст. ложка
Приготування

Крок 1
Просійте борошно в миску, додайте сіль, в центрі зробіть поглиблення.
Крок 2
Розбийте на борошно яйце, додайте цукор, наріжте масло дрібними кубиками.
Крок 3
Поступово додаючи воду до інгредієнтів, замісіть еластичне тісто.
Крок 4
Загорніть тісто в харчову плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5
Для начинки помийте яблука, очистіть їх від шкірки, видаліть серцевини і наріжте на дольки.
Крок 6
Приготуйте карамель. На сковороді розтопіть вершкове масло з цукром і водою, а потім проваріть масу, поки вона не набуде бурштинового відтінку.
Крок 7
Розігрійте духовку до 180 °С. Розкачайте тісто в пласт завтовшки 3-5 мм.
Крок 8
Змастіть форму для запікання вершковим маслом та налийте в неї карамель. Зверху викладіть яблучні дольки.
Крок 9
Накрийте яблука тістом і злегка підгорніть їх, щоб при перевертанні утворилися бортики. Зробіть в тісті кілька отворів для виходу пари.
Крок 10
Випікайте пиріг 30 хвилин.
Остудіть тарт, переверніть його на блюдо - яблука повинні опинитися вгорі. Потім розріжте десерт на порційні шматки.
Крок 11
Подавайте з кавою та кулькою морозива.

Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
