Олександрійська паска на пряженому молоці

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Олександрійське тісто ще називають нічним або віденським. Його особливість – опара. Її роблять без борошна на топленому молоці і залишають для бродіння на всю ніч. Паски виходять солодкі, ніжні, вологі та ароматні.
Інгредієнти

- 250 - мл
- 50 - гр
- 35 - гр
- 3 - шт
- 3 - шт
- 147 - гр
- 700 - гр
- 200 - гр
- 30 - гр
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - ч. ложка
- 5 - гр
- 1 - ч. ложка
- 150 - гр
- 150 - гр
- 100 - мл
Приготування

Крок 1
Опару краще робити звечора, щоб залишити її на ніч для бродіння. Підготуйте заздалегідь відважені інгредієнти;
Промийте ізюм і залийте його ромом або апельсиновим соком та поставте в холодильник настоюватися.

Крок 2
Для приготування опари додайте до теплого молока, 36-38 градусів, дві столові ложки цукру із загальної кількості та дріжджі;
Перемішайте та залиште в теплому місці хвилин на 15, за цей час дріжджі повинні ожити і маса збільшиться у розмірі;

Крок 3
Яйця і жовтки змішайте міксером, додайте приблизно 50 г цукру і м'яке вершкове масло.
Потім введіть молоко з дріжджами, перемішайте вінчиком;
Накрийте чашу харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 8-12 годин. За цей час маса підніметься та осяде;
Крок 4
Зніміть цедру з апельсина, не зачепивши білу шкірку, вона дасть гіркоту;
Далі змішайте цедру з цукром, краще робити це руками, щоб ефірні олії максимально розкрили свій аромат;
І додайте в опару цукор із цедрою, мед, ваніль.
Крок 5
Необхідно просіяти половину борошна та перемішати його з опарою. Потім додайте сіль та поступово решту борошна;
вимішувати тісто можна у планетарному міксері або ручним міксером з насадками для тіста. Тісто досить рідке, але не додавайте більше борошна, щоб отримати повітряну паску.
Крок 6
Відкиньте родзинки на сито, щоб ром чи сік стік;
Додайте родзинки в тісто і добре перемішайте;
Після цього змастіть чашу олією і викладіть тісто. Затягніть чашу харчовою плівкою і поставте у тепле місце без протягів приблизно на 1-1,5 години. Тісто повинне збільшитися приблизно в 2-3 рази;

Крок 7
Стіл добре змастити олією. Викласти на нього тісто та поділити на частини.
Тістом заповнюйте форми приблизно наполовину або 1/3. Все накрити плівкою і залишити підходити приблизно на годину.

Крок 8
Тільки після цього випікайте паски в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці близько 30-40 хвилин до сухої шпажки. Готові паски відразу дістаньте із духовки.

Поради
Важливо пам'ятати, що не можна класти дріжджі в молоко вище 40 градусів, вони можуть загинути.
Особливість Олександрійського тісте - в опару не потрібно додавати навіть малу частину борошна, вона вводиться в тісто вже наприкінці.
Віденське тісто потребує великої кількості м'якого вершкового масла. Його додають на початковому етапі разом із яйцями.
Ще одна особливість тіста, це пряжене молоко. У даному рецепті не можна його замінити на звичайне, вершки чи будь-який інший продукт. Вважається, що пряжене молоко – особлива риса віденського тіста, яка надає йому певних приємних ноток.
Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
