Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Приготувати цей рулет дуже просто, а варіантів начинки дуже багато. Але головна особливість, ніжне, смачне тісто.
Інгредієнти

- 320 - гр
- 55 - гр
- 25 - гр
- 25 - гр
- 3 - шт
- 800 - гр
- 1 - уп
- 1 - ст. ложка
- 450 - гр
- 200 - гр
- 1 - уп
Приготування

Крок 1
У мисці з'єднуємо тепле молоко, дріжджі, помішуємо, поки дріжджі повністю не розчиняються.
Крок 2
Потім додаємо сметану, яйця, розтоплене та охолоджене до кімнатної температури вершкове масло, цукор, ванілін. Все ретельно перемішуємо, потім, коли продукти майже повністю розмішалися, додаємо трохи борошна.
Крок 3
Замішане тісто повинне мати пружну, але м'яку форму, не прилипати до рук. Чашу, в якій ми замішували тісто, змащуємо олією, ним же промазуємо поверхню тіста, накриваємо все плівкою, прибираємо відстоятися протягом години.
Крок 4
Начинка готується із суміші рубаних або пропущених волоських горіхів та суміші цукру, простого з ванільним.

Крок 5
Горіхи треба ретельно відібрати, підсушити в духовці, потім помістити в каструлю або чашу, накрити кришкою і інтенсивно кілька разів струсити щоб злетіла частина оболонки. Можна подрібнити їх блендером або м'ясорубкою. Але за таких способів з горіхів стікає масло, вони, як правило, втрачають частину свого смаку, аромату.
Крок 6
Виймаємо з чаші тісто, що підійшло, ділимо його на дві частини, одну підім'явши в кулю, знову приберемо в чашу, з другого сформуємо качалкою прямокутник.
Крок 7
Трохи змастивши поверхню прямокутника, олією, викладаємо на нього горіхову суміш рівномірним шаром. При цьому мають бути відступи від краю тіста, 3 сантиметри від початку і кінця, один сантиметр від країв.

Крок 8
Згорнувши прямокутник у рулет, защипуємо його краї, нижню частину. Деко змащують маслом, укладають рулет швом вниз, накривають рушником. Повторюють усі операції з другим рулетом на іншому деку. Залишають їх на 15-20 хвилин.

Крок 9
Випікаються рулети в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько півгодини або 35 хвилин, залежно від розмірів рулету, жару духової шафи.
Крок 10
Іноді рулет відразу покривається рум'яною скоринкою, але минуло мало часу, і він ще сирий. Щільно втрамбувавши, накрийте його фольгою, продовжуйте випікання далі.

Крок 11
Окремо варто сказати про прикрасу та начинку. Перед випіканням рулети, як правило, покривають збитим яйцем, але є варіант із просоченням рулету кисло-солодким сиропом після випічки. Сироп, склянка цукру, стільки води, проварюється до кипіння, додається 1 год. л. соку лимона. Все проварюється кілька хвилин. Готовим сиропом змащується верх, боки рулетів.

Крок 12
Як начинка підійде суміш горіхів з родзинками, тоді трохи прибирають цукор з начинки, додають також до горіхів марципани або цедру лимона.
Схожі рецепти
Здобний горіховий рулет із ніжного тіста
1

Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Відгуки
