Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Здобний горіховий рулет із ніжного тіста
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-04-29

Про страву

info
time

1:00 г

portions

2 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Рулет

Приготувати цей рулет дуже просто, а варіантів начинки дуже багато. Але головна особливість, ніжне, смачне тісто.

Інгредієнти

ingredients
2 порції
Склад на тісто:
  • 320 - гр
  • 55 - гр
  • 25 - гр
  • 25 - гр
  • 3 - шт
  • 800 - гр
  • 1 - уп
  • 1 - ст. ложка
Начинка::
  • 450 - гр
  • 200 - гр
  • 1 - уп

Приготування

steps

Крок 1

У мисці з'єднуємо тепле молоко, дріжджі, помішуємо, поки дріжджі повністю не розчиняються.

Крок 2

Потім додаємо сметану, яйця, розтоплене та охолоджене до кімнатної температури вершкове масло, цукор, ванілін. Все ретельно перемішуємо, потім, коли продукти майже повністю розмішалися, додаємо трохи борошна.

Крок 3

Замішане тісто повинне мати пружну, але м'яку форму, не прилипати до рук. Чашу, в якій ми замішували тісто, змащуємо олією, ним же промазуємо поверхню тіста, накриваємо все плівкою, прибираємо відстоятися протягом години.

Крок 4

Начинка готується із суміші рубаних або пропущених волоських горіхів та суміші цукру, простого з ванільним.

Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Крок 5

Горіхи треба ретельно відібрати, підсушити в духовці, потім помістити в каструлю або чашу, накрити кришкою і інтенсивно кілька разів струсити щоб злетіла частина оболонки. Можна подрібнити їх блендером або м'ясорубкою. Але за таких способів з горіхів стікає масло, вони, як правило, втрачають частину свого смаку, аромату.

Крок 6

Виймаємо з чаші тісто, що підійшло, ділимо його на дві частини, одну підім'явши в кулю, знову приберемо в чашу, з другого сформуємо качалкою прямокутник.

Крок 7

Трохи змастивши поверхню прямокутника, олією, викладаємо на нього горіхову суміш рівномірним шаром. При цьому мають бути відступи від краю тіста, 3 сантиметри від початку і кінця, один сантиметр від країв.

Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Крок 8

Згорнувши прямокутник у рулет, защипуємо його краї, нижню частину. Деко змащують маслом, укладають рулет швом вниз, накривають рушником. Повторюють усі операції з другим рулетом на іншому деку. Залишають їх на 15-20 хвилин.

Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Крок 9

Випікаються рулети в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько півгодини або 35 хвилин, залежно від розмірів рулету, жару духової шафи.

Крок 10

Іноді рулет відразу покривається рум'яною скоринкою, але минуло мало часу, і він ще сирий. Щільно втрамбувавши, накрийте його фольгою, продовжуйте випікання далі.

Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Крок 11

Окремо варто сказати про прикрасу та начинку. Перед випіканням рулети, як правило, покривають збитим яйцем, але є варіант із просоченням рулету кисло-солодким сиропом після випічки. Сироп, склянка цукру, стільки води, проварюється до кипіння, додається 1 год. л. соку лимона. Все проварюється кілька хвилин. Готовим сиропом змащується верх, боки рулетів.

Здобний горіховий рулет із ніжного тіста

Крок 12

Як начинка підійде суміш горіхів з родзинками, тоді трохи прибирають цукор з начинки, додають також до горіхів марципани або цедру лимона.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.