Сирна дріжджова паска у духовці

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Соковита сирна паска сподобається багатьом завдяки своїй дуже незвичайній текстурі. Зовні вона цілком традиційна: пишна, висока, запашна. А ось усередині ця паска зовсім інша - волога і дуже ніжна. Такий ефект досягається за рахунок додавання в тіста сухого творожного сиру.
Інгредієнти

- 125 - мл
- 2 - ст. ложка
- 2 - ч. ложка
- 35 - гр
- 300 - гр
- 500 - гр
- 100 - гр
- 200 - гр
- 4 - шт
- 2 - шт
- 20 - гр
- 1 - ч. ложка
- 100 - гр
- 50 - гр
- 50 - гр
Приготування

Крок 1
Приготуйте опару для тіста. Нагрійте молоко до 36 °C. Всипте цукор та розчиніть його. Додайте розкришені дріжджі і перемішайте. Всипте борошно. Ще раз ретельно перемішайте. Накрийте миску з опарою харчової плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
Крок 2
Тісто для пасок краще вимішувати в планетарному міксері: так легше для господині, та й результат буде кращим. Додайте в чашу яйця, жовтки та цукор. Збивайте 4 хвилини. Вершкове масло розтопіть і дайте трохи охолонути.
Крок 3
Окремо перебийте сир занурювальним блендером. Додайте ніжну масу, що вийшла, в чашу міксера до яєць, перемішайте до однорідності.
Крок 4
Влийте в чашу міксера розтоплене вершкове масло. Всипте борошно, сіль та ванільний цукор. Додайте опару. Ретельно перемішайте інгредієнти за допомогою насадки гак ддя тіста.
Крок 5
Тісто, що вийшло (воно повинно бути не занадто густим, але і не рідким) накрийте рушником і дайте піднятися в теплому місці (близько двох годин). Обсяг має збільшитися приблизно вдвічі.

Крок 6
Цукати дрібно наріжте. Сухофрукти ретельно вимийте, чорнослив дрібно наріжте. Підготуйте форми для пасок. Якщо використовуєте металеві, змастіть їх невеликою кількістю вершкового масла і присипте борошном, на дно бажано покласти коло з пергаменту. Паперові одноразові форми не потребують попередньої обробки.
Крок 7
Тісто обімніть. Додайте в нього сухофрукти та цукати. Ретельно перемішайте. Розкладіть тісто за формами для пасок приблизно на 1/2 висоти. Накрийте рушником і дайте заготовкам піднятися в теплому місці (близько години).
Крок 8
Нагрійте духовку до температури 200 °C. Форми з тістом, дуже обережно переставте на деко і помістіть на середній рівень духовки. До «стелі» духовки має залишитися чимало місця, оскільки паски в процесі випікання можуть сильно піднятися.
Крок 9
Випікайте паски у духовці 10 хвилин. Потім, не відкриваючи дверцята духовки, зменште температуру до 180 °C. Випікайте ще 40-50 хвилин. Час залежить від розміру форм.
Крок 10
Обережно відкрийте дверцята духовки і перевірте готовність паски. Для цього вставте в центр кожної паски довгу дерев'яну шпажку і вийміть її. Якщо вона суха, діставайте паски з духовки.
Крок 11
Паскам дайте трохи охолонути у формах, потім акуратно дістаньте вироби (паперові формочки можна не знімати), і покладіть набік на решітку. Дайте повністю охолонути. Після цього прикрасьте за бажанням.

Поради
Чим жирніший сир, тим смачніше вийде сирна паска.
Якщо сир дуже сухий, можна перетерти через сито або злегка пробити блендером. Тоді в тісті не залишиться грудочок.
Тісто має займати не більше половини форми, оскільки воно добре підніметься під час випікання.
Якщо творог для паски дуже вологий, відкиньте його на 2 шари марлі, зав'яжіть у вузлик і помістіть в друшляк під невеликий прес на кілька годин, щоб стекла сироватка.
Непропечене тісто може підгорати зверху. У такому разі виріжте з листа пергаменту коло діаметром трохи більше за діаметр форми. Зімніть папір і злегка змочіть у воді. Струсіть, розправте пергамент і прикрийте паску в духовці.
Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
