Сирна дріжджова паска у духовці

Сирна дріжджова паска у духовці
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-04-15

Про страву

info
time

1:30 г

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Паска

Соковита сирна паска сподобається багатьом завдяки своїй дуже незвичайній текстурі. Зовні вона цілком традиційна: пишна, висока, запашна. А ось усередині ця паска зовсім інша - волога і дуже ніжна. Такий ефект досягається за рахунок додавання в тіста сухого творожного сиру.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Опара на сирну паску:
  • 125 - мл
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - ч. ложка
  • 35 - гр
Для тіста:
  • 300 - гр
  • 500 - гр
  • 100 - гр
  • 200 - гр
  • 4 - шт
  • 2 - шт
  • 20 - гр
  • 1 - ч. ложка
Для наповнення::
  • 100 - гр
  • 50 - гр
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Приготуйте опару для тіста. Нагрійте молоко до 36 °C. Всипте цукор та розчиніть його. Додайте розкришені дріжджі і перемішайте. Всипте борошно. Ще раз ретельно перемішайте. Накрийте миску з опарою харчової плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Крок 2

Тісто для пасок краще вимішувати в планетарному міксері: так легше для господині, та й результат буде кращим. Додайте в чашу яйця, жовтки та цукор. Збивайте 4 хвилини. Вершкове масло розтопіть і дайте трохи охолонути.

Крок 3

Окремо перебийте сир занурювальним блендером. Додайте ніжну масу, що вийшла, в чашу міксера до яєць, перемішайте до однорідності.

Крок 4

Влийте в чашу міксера розтоплене вершкове масло. Всипте борошно, сіль та ванільний цукор. Додайте опару. Ретельно перемішайте інгредієнти за допомогою насадки гак ддя тіста.

Крок 5

Тісто, що вийшло (воно повинно бути не занадто густим, але і не рідким) накрийте рушником і дайте піднятися в теплому місці (близько двох годин). Обсяг має збільшитися приблизно вдвічі.

Сирна дріжджова паска у духовці

Крок 6

Цукати дрібно наріжте. Сухофрукти ретельно вимийте, чорнослив дрібно наріжте. Підготуйте форми для пасок. Якщо використовуєте металеві, змастіть їх невеликою кількістю вершкового масла і присипте борошном, на дно бажано покласти коло з пергаменту. Паперові одноразові форми не потребують попередньої обробки.

Крок 7

Тісто обімніть. Додайте в нього сухофрукти та цукати. Ретельно перемішайте. Розкладіть тісто за формами для пасок приблизно на 1/2 висоти. Накрийте рушником і дайте заготовкам піднятися в теплому місці (близько години).

Крок 8

Нагрійте духовку до температури 200 °C. Форми з тістом, дуже обережно переставте на деко і помістіть на середній рівень духовки. До «стелі» духовки має залишитися чимало місця, оскільки паски в процесі випікання можуть сильно піднятися.

Крок 9

Випікайте паски у духовці 10 хвилин. Потім, не відкриваючи дверцята духовки, зменште температуру до 180 °C. Випікайте ще 40-50 хвилин. Час залежить від розміру форм.

Крок 10

Обережно відкрийте дверцята духовки і перевірте готовність паски. Для цього вставте в центр кожної паски довгу дерев'яну шпажку і вийміть її. Якщо вона суха, діставайте паски з духовки.

Крок 11

Паскам дайте трохи охолонути у формах, потім акуратно дістаньте вироби (паперові формочки можна не знімати), і покладіть набік на решітку. Дайте повністю охолонути. Після цього прикрасьте за бажанням.

Сирна дріжджова паска у духовці

Поради

Чим жирніший сир, тим смачніше вийде сирна паска.

Якщо сир дуже сухий, можна перетерти через сито або злегка пробити блендером. Тоді в тісті не залишиться грудочок.

Тісто має займати не більше половини форми, оскільки воно добре підніметься під час випікання.

Якщо творог для паски дуже вологий, відкиньте його на 2 шари марлі, зав'яжіть у вузлик і помістіть в друшляк під невеликий прес на кілька годин, щоб стекла сироватка.

Непропечене тісто може підгорати зверху. У такому разі виріжте з листа пергаменту коло діаметром трохи більше за діаметр форми. Зімніть папір і злегка змочіть у воді. Струсіть, розправте пергамент і прикрийте паску в духовці.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.