Віденський штрудель із вишнею та крихтами

Віденський штрудель із вишнею та крихтами
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-11-24

Про страву

info
time

1:00 г

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Штрудель

Вишневий штрудель (Kirschstrudel) — різновид традиційного і добре відомого віденського яблучного штруделя, дуже смачний десерт, який готується з дуже тонкого еластичного тіста, а начинка містить свіжі вишні, трохи цукру, цедру лимона та панірувальні сухарі.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Для тіста:
  • 180 - гр
  • 2 - гр
  • 7 - ст. ложка
  • 2 - ст. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
Для начинки:
  • 120 - гр
  • 1.5 - склянка
  • 0.5 - склянка
  • 900 - гр
  • 0.3 - склянка

Приготування

steps

Крок 1

На середньому вогні розтопіть 3 столові ложки вершкового масла у великій сковороді. Додайте панірувальні сухарі та смажте, часто помішуючи, до підсмаження та золотисто-коричневого кольору, приблизно 3-4 хвилини. Перекладіть на тарілку і дайте повністю охолонути.

Крок 2

У миску середнього розміру додайте воду, олію, оцет і половину борошна, перемішайте. Додайте сіль.

Крок 3

Додайте решту борошна і перемішайте вручну, поки не утвориться густа маса. Вийміть її на стіл і енергійно вимішуйте приблизно 10 хвилин. Часто кидайте тісто на стіл, а потім згортайте його долонею. Продовжуйте повторювати цей процес, поки не отримаєте м’яке, не липке тісто. Це дуже допоможе у формуванні правильної структури глютену.

Крок 4

Сформуйте кулю з тіста, злегка змастіть її олією, щільно накрийте поліетиленовою плівкою і дайте відпочити 30-90 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5

Розігрійте духовку до 205ºC, помістіть решітку у верхню частину духовки. Вистеліть велику форму для випічки пергаментним папером.

Крок 6

Добре присипте робочу поверхню борошном.
Покладіть кульку з тіста в центр присипаної борошном скатертини. За допомогою качалки обережно розкачайте тонке тісто, наскільки зможете.

Крок 7

Розтягніть тісто до повного розміру столу.
За допомогою силіконового кондитерського пензлика нанесіть на розтягнуте тісто 3 столові ложки розтопленого масла, що залишилося.

Крок 8

Посипте підсмаженими хлібними крихтами поверх тіста, більшу частину крихт зосередьте на смужці шириною 15 см.
Посипте мигдалем смужку панірувальних сухарів.
Розкладіть вишні на тій самій смузі шириною 15 см.

Віденський штрудель із вишнею та крихтами

Крок 9

Загніть короткий кінець розтягнутого тіста на начинку.
За допомогою скатертини скрутіть штрудель на себе, починаючи з короткої складеної сторони.
Візьміть і перекладіть штрудель у форму для випікання. Якщо необхідно, вигинайте його у формі підкови. Заправте кінці під штрудель.

Віденський штрудель із вишнею та крихтами

Крок 10

Змастіть верх штруделя розтопленим вершковим маслом і випікайте до золотисто-коричневого кольору приблизно 30 хвилин.
Охолодіть не менше 30 хвилин. Подавайте теплим або кімнатної температури, нарізавши товстими скибочками.

Віденський штрудель із вишнею та крихтами
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.