Паска з апельсиновою цедрою

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Паска за рецептом виходить високою, ароматною та неймовірно м'якою. Щоб вона виглядала оригінально, до глазурі можна додати трохи харчових барвників.
Інгредієнти

- 180 - мл
- 20 - гр
- 110 - гр
- 500 - гр
- 2 - шт
- 1 - шт
- 1 - ч. ложка
- 10 - гр
- 80 - гр
- 0.5 - шт
- 1 - ст. ложка
- 50 - гр
- 50 - гр
- 1 - шт
- 100 - гр
- 2 - ст. ложка
- 1 - гр
Приготування

Крок 1
Змішайте тепле молоко, дріжджі, чайну ложку цукру та 80-100 г борошна. Накрийте та залиште в теплі на 20 хвилин.
Крок 2
Міксером збийте два яйця і один жовток з сіллю, звичайним і ванільним цукром.
Крок 3
Додайте розм'якшене масло, борошно, зняту з апельсина цедру і дріжджову суміш. Перемішайте все, а потім замісіть м'яке тісто.
Тісто слід вимішувати до утворення клітковини, так званого "глютенового вікна" приблизно 10 хв.
Крок 4
Скачайте тісто в кулю, покладіть у змащену олією глибоку миску, накрийте і на півтори години залиште в теплі.
Крок 5
Обоминайте тісто, додайте в нього цукати, сік половини апельсину і трохи вимісіть, щоб розподілити.
Крок 6
Розділіть тісто на частини, надайте форму і викладіть у форми для пасок, щоб воно займало не більше ⅓ об'єму. Накрийте серветкою та залиште на годину.
Крок 7
Випікайте паски приблизно 30–40 хвилин за температури 180 °С. Готовність перевіряйте зубочисткою чи шпажкою. Остудіть.
Крок 8
Білок охолодіть і почніть збивати міксером. Частками засипайте цукрову пудру та продовжуйте збивати.
Крок 9
Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати, щоб вийшла нерідка тягуча маса.
Якщо глазур вийде занадто рідкою, додайте ще трохи цукрової пудри.
Нанесіть глазур на паски і прикрасьте великодним декором.
Схожі рецепти
Тістечка Шу у формі серця
2

Пісочне печиво Валентинки
1

Кекс Червоний оксамит
1

Горішки зі згущеним молоком
1

Різдвяний калач
2

Відгуки
