Закарпатський горіховий баник
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Закарпатський баник — це локальна закарпатська випічка, яку готують як на будні, так і на свята. Це дріжджовий рулет, традиційними начинками для якого є мак, сир, яблука чи горіхи.
Інгредієнти
- 270 - гр
- 125 - мл
- 1 - шт
- 1 - ст. ложка
- 25 - гр
- 5 - гр
- 3 - гр
- 450 - гр
- 100 - мл
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 1 - шт
Приготування
Крок 1
Підготуємо тісто. Змішати тепле молоко, цукор та дріжджі. Додати яйце, сіль та розтоплену олію – перемішати.
Крок 2
Додати борошно - замісити досить рідке тісто.
Вимішувати тісто 10-15 хвилин, поки вона не почне відставати від стінок миски.
Накрити миску з тістом і залишити в теплому місці на 60-90 хвилин|мінути|
Крок 3
Приготувємо начинку:
Горіхи обсмажити та подрібнити на дрібну крихту.
Крок 4
Додайте в горіхову крихту цукор то перемішайте.
Крок 5
Сік довести до кипіння. Гарячий сік вливайте в горіхову крихту до тих пір, поки горіхова крихта не перетвориться на густу пасту.
Крок 6
Яйце розділіть на білок та жовток. Білок збийте міксером та додайте в горіхову пасту.
Крок 7
Викладіть тісто на робочу поверхню і сформуйте з нього шар в борошні. Тісто розкотіть в пласт прямокутної форми, завтовшки 0,5 см.
Крок 8
Викласти горіхову пасту на тісто. Розрівняйте начинку по всій поверхні тіста, залишаючи по краях чисті смуги завтовшки 2-3 см.
Крок 9
Бічні краї загорніть на начинку.
Скрутіть тісто в щільний рулет, починаючи з одного з чистих країв, що залишилися.
Крок 10
Перенесіть рулет на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть баник жовтком. Дати сформованим рулетам піднятися ще 30 хвилин.
Крок 11
Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин.
Поради
Для зберігання при кімнатній температурі: Коли рулет повністю охолоне, загорніть його в чисту тканину або поліетиленовий пакет. Зберігати при кімнатній температурі протягом п'яти днів.
Схожі рецепти
Горішки зі згущеним молоком
1
Різдвяний калач
2
Яблучна шарлотка з штрейзелем
1
Печиво-віночки
1
Марципанове печиво з листкового тіста
1