Закарпатський горіховий баник

Закарпатський горіховий баник
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-15

Про страву

info
time

1:30 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:ПирігРулетШтрудель

Закарпатський баник — це локальна закарпатська випічка, яку готують як на будні, так і на свята. Це дріжджовий рулет, традиційними начинками для якого є мак, сир, яблука чи горіхи.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Для тіста:
  • 270 - гр
  • 125 - мл
  • 1 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 25 - гр
  • 5 - гр
  • 3 - гр
Начинка:
  • 450 - гр
  • 100 - мл
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - шт
Додатково:
  • 1 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Підготуємо тісто. Змішати тепле молоко, цукор та дріжджі. Додати яйце, сіль та розтоплену олію – перемішати.

Крок 2

Додати борошно - замісити досить рідке тісто.
Вимішувати тісто 10-15 хвилин, поки вона не почне відставати від стінок миски.
Накрити миску з тістом і залишити в теплому місці на 60-90 хвилин|мінути|

Крок 3

Приготувємо начинку:
Горіхи обсмажити та подрібнити на дрібну крихту.

Крок 4

Додайте в горіхову крихту цукор то перемішайте.

Крок 5

Сік довести до кипіння. Гарячий сік вливайте в горіхову крихту до тих пір, поки горіхова крихта не перетвориться на густу пасту.

Крок 6

Яйце розділіть на білок та жовток. Білок збийте міксером та додайте в горіхову пасту.

Крок 7

Викладіть тісто на робочу поверхню і сформуйте з нього шар в борошні. Тісто розкотіть в пласт прямокутної форми, завтовшки 0,5 см.

Крок 8

Викласти горіхову пасту на тісто. Розрівняйте начинку по всій поверхні тіста, залишаючи по краях чисті смуги завтовшки 2-3 см.

Закарпатський горіховий баник

Крок 9

Бічні краї загорніть на начинку.
Скрутіть тісто в щільний рулет, починаючи з одного з чистих країв, що залишилися.

Крок 10

Перенесіть рулет на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть баник жовтком. Дати сформованим рулетам піднятися ще 30 хвилин.

Закарпатський горіховий баник

Крок 11

Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин.

Закарпатський горіховий баник

Поради

Для зберігання при кімнатній температурі: Коли рулет повністю охолоне, загорніть його в чисту тканину або поліетиленовий пакет. Зберігати при кімнатній температурі протягом п'яти днів.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.