Торт Пташине молоко
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Це смачний торт «Пташине молоко» складається з білкового суфле, згущеного молока, утворюючи відомий желейний торт. Можливо, ви навіть не є фанатом «Пташиного молока», але зачекайте, доки спробуєте це. Моя невістка також прокоментувала: «Це краще на смак, ніж виглядає», коли їла трохи. Я спробувала цей торт на весіллі, і його смачний смак привернув мою увагу! Моя тітка отримала цей рецепт від жінки, яка їх приготувала, і я радий, що вона це зробила! Це тістечко досить приємне, враховуючи «сметанний» інгредієнт. Чи знаєте ви, що сметана при збиванні збільшується вдвічі? Так і було для цього торта. Смачний напівсолодкий пиріг до чашки чаю — Смакота!
Інгредієнти
- 100 - гр
- 100 - гр
- 2 - гр
- 140 - гр
- 1 - ч. ложка
- 2 - ч. ложка
- 140 - мл
- 400 - гр
- 200 - гр
- 100 - гр
- 3 - шт
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 200 - гр
- 100 - гр
Приготування
Крок 1
Попередньо за 2-3 години замочуємо Ага-агар в 140мл води. Вершкове масло збити з цукром та додати яйця, борошно. На пекарському папері накреслити два кола діаметром форми для випічки. Тісто виходить трохи тягучим. Розподілити його лопаткою або ложкою по колах на папері. Випікати в нагрітій до 200 градусів духовці 9-10 хвилин. Витягнути з духовки, відразу підрізати формою, якщо це необхідно, залишити остигати.
Крок 2
Розм'якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком і відставляємо відпочивати (не в холодильник). Ага-агар заздалегідь замочений в 140 г води поставити на плиту, довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину і всипати цукор. Варити сироп до проби на тонку нитку. Якщо є кондитерський градусник - до 177 градусів.
Крок 3
Поки вариться сироп, збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Доводим сироп до потрібної консистенції, тонким струмком вливаємо в білки, продовжуючи їх збивати. Всипаємо ванілін. У білкову масу обережно додаємо збите вершкове масло зі згущеним молоком. Суфлейна маса готова.
Крок 4
На дно форми викладаємо один корж, заливаємо половину суфле, викладаємо другий корж і знову ллємо суфле. Робимо це швидко, суфле з агаром застигає на очах. Відправляємо у холодильник.
Крок 5
Після того, як суфле застигло-заливаємо глазур'ю (розтоплюємо шоколад, змішуємо з вершковим маслом і глазур готова). Знову в холодильник. Коли глазур застигне - торт готовий. Нехай смакує!
Поради
Якщо використовувати желатин замість агар-агару: желатин (20 г) замочуємо в кип'яченій холодній воді (1/4 склянки води) на 30 хв. Сироп варимо тільки з води (140 г.) та цукру (400 г.) точно так, як описано, заварюємо сиропом білки і після цього тонким струмком вливаємо розтоплений (не кип'ячений) желатин продовжуючи збивати. Вводимо желатин і припиняємо збивати. З желатином суфле застигає значно довше ніж із агаром.
Схожі рецепти
Пиріг зебра на кефірі
1
Бенто торт
1
Торт Пташине молоко
1
Торт Чотири зустрічі або Генерал
1
Торт "Естерхазі"
2