Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

М’які картопляні вареники, начинені свіжою полуницею та посипані розтопленим маслом або солодкими панірувальними сухарями — літні ласощі, які сподобаються всій родині!
Інгредієнти

- 2 - гр
- 100 - гр
- 500 - гр
- 1 - ч. ложка
- 1 - ст. ложка
- 270 - гр
- 3 - гр
- 18 - шт
- 50 - гр
- 200 - гр
- 2 - ст. ложка
- 50 - гр
Приготування

Крок 1
Щоб приготувати тісто для вареників, збийте масло в мисці ручним міксером і додайте яйця, постійно збиваючи. Додайте сир, ваніль, цукор, борошно та сіль і все перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою та поставте в холодильник принаймні на 2 години.

Крок 2
Помийте та висушіть свіжу полуницю, видаліть плодоніжки. Заморожену полуницю не потрібно розморожувати.

Крок 3
Щоб сформувати вареники, добре посипте руки борошном. За допомогою ложки зачерпніть щедру порцію тіста, розрівняйте його руками, покладіть на тісто полуницю та обгорніть тістом полуницю, запечатуючи краї. Переконайтеся, що шов не видно. Злегка сформуйте з вареників круглу кулю. Викладіть вареники на тарілку та зберігайте в холодильнику.
Крок 4
Для панірування розтопіть масло у великій сковороді та повільно підсмажте панірувальні сухарі, часто помішуючи та уважно стежачи, щоб вони не підгоріли. Зніміть з вогню та додайте цукровий пісок.
Крок 5
У великій широкій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду. Зменште вогонь і покладіть вареники в киплячу воду.
Крок 6
Як тільки вони спливуть на поверхню, варіть їх на повільному вогні ще 5 хвилин. Вийміть вареники шумівкою та обваляйте їх у підсмажених крихтах. Викладіть готові вареники на тарілку, поки готується решта. Подавайте вареники теплими, посипавши їх додатковою крихтою та цукровою пудрою.
Крок 7
Зберігайте залишки вареників та крихт у герметичному контейнері в холодильнику. Вареники та крихту можна розігріти в мікрохвильовій печі. Ви також можете злегка підсмажити крихти на сковороді, щоб вони стали хрусткими, якщо хочете.

Поради
Сирі вареники також можна заморозити. Переконайтеся, що вони не торкаються один одного, поки не замерзнуть повністю.
Схожі рецепти
Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею
1

Вареники з полуницею
1

Дубайський шоколад
1

Сирна паска без яєць з родзинками
1

Глазур з білого шоколаду для паски
1

Відгуки
