Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею

Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-06-03

Про страву

info
time

45 хв

portions

18 порції

😉

Легко готувати

Кухня:Польська
Категорія страви:Десерти
Назва страви:ВареникиГалушки

М’які картопляні вареники, начинені свіжою полуницею та посипані розтопленим маслом або солодкими панірувальними сухарями — літні ласощі, які сподобаються всій родині!

Інгредієнти

ingredients
18 порції
Вареники:
  • 2 - гр
  • 100 - гр
  • 500 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 270 - гр
  • 3 - гр
  • 18 - шт
Паніровка:
  • 50 - гр
  • 200 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Щоб приготувати тісто для вареників, збийте масло в мисці ручним міксером і додайте яйця, постійно збиваючи. Додайте сир, ваніль, цукор, борошно та сіль і все перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою та поставте в холодильник принаймні на 2 години.

Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею

Крок 2

Помийте та висушіть свіжу полуницю, видаліть плодоніжки. Заморожену полуницю не потрібно розморожувати.

Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею

Крок 3

Щоб сформувати вареники, добре посипте руки борошном. За допомогою ложки зачерпніть щедру порцію тіста, розрівняйте його руками, покладіть на тісто полуницю та обгорніть тістом полуницю, запечатуючи краї. Переконайтеся, що шов не видно. Злегка сформуйте з вареників круглу кулю. Викладіть вареники на тарілку та зберігайте в холодильнику.

Крок 4

Для панірування розтопіть масло у великій сковороді та повільно підсмажте панірувальні сухарі, часто помішуючи та уважно стежачи, щоб вони не підгоріли. Зніміть з вогню та додайте цукровий пісок.

Крок 5

У великій широкій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду. Зменште вогонь і покладіть вареники в киплячу воду.

Крок 6

Як тільки вони спливуть на поверхню, варіть їх на повільному вогні ще 5 хвилин. Вийміть вареники шумівкою та обваляйте їх у підсмажених крихтах. Викладіть готові вареники на тарілку, поки готується решта. Подавайте вареники теплими, посипавши їх додатковою крихтою та цукровою пудрою.

Крок 7

Зберігайте залишки вареників та крихт у герметичному контейнері в холодильнику. Вареники та крихту можна розігріти в мікрохвильовій печі. Ви також можете злегка підсмажити крихти на сковороді, щоб вони стали хрусткими, якщо хочете.

Традиційні польські вареники (кнедлі) з полуницею

Поради

Сирі вареники також можна заморозити. Переконайтеся, що вони не торкаються один одного, поки не замерзнуть повністю.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.