Дубайський шоколад

Дубайський шоколад
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-04-13

Про страву

info
time

2:30 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Кухня:Арабська
Категорія страви:Десерти

Цей рецепт дубайського шоколаду поєднує м’який шоколад, хрусткі фісташки та хрусткі катаїфі для унікальної текстури та смаку, натхненного знаменитою плиткою шоколаду Fix Dessert, яка вразила світ. Однак це смачний десерт, який варто приготувати, якщо ви любите фісташки.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Дубайський шоколад:
  • 80 - гр
  • 120 - гр
  • 15 - гр
  • 40 - гр
  • 0.5 - гр
  • 60 - гр
  • 90 - гр
  • 15 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розтопіть вершкове масло на сковороді. Додайте катаїфі (східні солодощі у вигляді тонкої лапші) та обережно обсмажте її до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки.

Дубайський шоколад

Крок 2

Змішайте фісташкову пасту з праліне в мисці, так ми отримаємо в міру солодку начинку.
Для приготування фісташкового праліне: 80 г фісташок підсушити в духовці при температурі 110 градусів протягом 20-30 хвилин. Окремо карамелізуйте 40 г білого цукрового піску до золотисто-коричневого кольору. Охолодіть цукор на деку, застеленому папером для випікання, потім розламайте його на дрібні шматочки та додайте в кухонний комбайн разом із фісташками. Збивайте, поки не утвориться дрібний порошок. Додайте 1 г солі та 5 г олії виноградних кісточок і продовжуйте обробляти до отримання однорідної пасти. Гладкість залежить від потужності кухонного комбайна.

Крок 3

Додайте тахіні та розтоплений білий шоколад і добре перемішайте.

Крок 4

Додайте сіль і гранульовані фісташки, потім додайте золотистий катаїфі. Начинка готова до використання.

Дубайський шоколад

Крок 5

Темперуйте свій шоколад і зробіть оболонку в формі для шоколаду, потім наповніть її та закрийте ще темперованим шоколадом.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.