Смажені ньокки з сиром
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Відмовтеся від традиційного способу варіння картопляних ньоккі, щоб отримати більш хрусткий смак!
Інгредієнти
- 500 - гр
- 1 - склянка
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - шт
- 1 - ст. ложка
- 3 - гр
- 1 - шт
- 0.5 - склянка
- 6 - шт
- 2 - шт
- 4 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
У великій каструлі відваріть картоплю до готовності, вийміть її з каструлі і дайте їй охолонути, зніміть шкірку. Потім мнемо в пюре.
Крок 2
Змішайте разом борошно та сіль, викладіть на рівну поверхню, зробіть поглиблення в середині, додайте картоплю та яйце, перемішайте пальцями, щоб утворилося м’яке тісто, воно не повинно прилипати до пальців.
Крок 3
На злегка присипаній борошном поверхні наріжте невелику кількість тіста, щоб сформувати мотузки, і наріжте шматочками по 2 см, потім насуньте кожен шматок на вилку та трохи стисніть (але не надто сильно). Трохи посипте борошном і перемішайте, щоб вони не злиплися. Дайте ньоккі відпочити 20 хвилин перед приготуванням.
Крок 4
Розтопіть масло та оливкову олію у великій сковороді. Додайте в сковороду цибулю, часник та нагрівайте до появи аромату приблизно 30 секунд. За допомогою шумівки вийміть якомога більше цибулі/часнику зі сковороди та відкладіть (ми додамо його пізніше). Залиште настояне масло та оливкову олію на сковороді.
Крок 5
Додайте ньоккі в сковороду і готуйте на високому рівні, часто помішуючи, приблизно 5-6 хвилин. Рівномірно переверніть ньоккі на сковороду, щоб текстура стала хрусткою з усіх боків.
Крок 6
Додайте цибулю-шалот і часник назад в сковороду, посипте половиною пармезану і швидко перемішайте. Вийміть ньоккі з часниковим маслом і пармезаном зі сковороди та подавайте з тертим пармезаном, що залишився, і свіжим базиліком.
Схожі рецепти
Запечена картопля з сиром та беконом
1
Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами
1
Гарбузова каша з рисом
1
Гарбузове пюре з картоплею
1
Смажені ньокки з сиром
1