Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами

Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-07

Про страву

info
time

45 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Гарніри

Ось справді легкий і чудовий спосіб приготувати запечений гарбуз, щоб зробити гарнір, який добре підійде до салату на обід.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Запечений гарбуз:
  • 1200 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
Лимонно-йогуртовий соус::
  • 0.2 - склянка
  • 1 - ст. ложка
  • 0.5 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 0.2 - ч. ложка
  • 0.2 - ч. ложка
Посипка:
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - ч. ложка
  • 0.2 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Розігрійте духовку до 220°C. Вистеліть деко папером для випічки/пергаментом.

Крок 2

Очистіть гарбуз від шкірки, видаліть насіння та наріжте кубиками розміром 3 см. В результаті у вас має вийти приблизно 1 кг – достатньо, щоб наповнити деко.

Крок 3

Помістіть гарбуз в миску, додайте часник, сіль, перець і оливкову олію. Добре перемішайте гумовою лопаткою.

Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами

Крок 4

Розкласти на деко. Смажте 20 хвилин. Переверніть шматочки гарбуза, а потім смажте ще 7-10 хвилин, поки вони не набудуть гарного кольору, але збережуть форму, а не стануть кашоподібним.

Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами

Крок 5

Лимонно-йогуртовий соус:
Змішайте інгредієнти, потім залиште принаймні на 10 хвилин, щоб аромати розкрилися.

Крок 6

Розігрійте сковороду на середньому вогні (без масла). Додайте кедрові горіхи та готуйте, регулярно помішуючи, до тих пір, поки вони не підрум’яняться з обох боків.

Крок 7

Покладіть гарбуз на тарілку. Полийте йогуртовим соусом, додайте трохи оливкової олії, потім посипте паприкою, кедровими горіхами та коріандром.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.