Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ось справді легкий і чудовий спосіб приготувати запечений гарбуз, щоб зробити гарнір, який добре підійде до салату на обід.
Інгредієнти
- 1200 - гр
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 0.5 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 0.2 - склянка
- 1 - ст. ложка
- 0.5 - шт
- 1 - ст. ложка
- 0.2 - ч. ложка
- 0.2 - ч. ложка
- 2 - ст. ложка
- 2 - ч. ложка
- 0.2 - ч. ложка
Приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 220°C. Вистеліть деко папером для випічки/пергаментом.
Крок 2
Очистіть гарбуз від шкірки, видаліть насіння та наріжте кубиками розміром 3 см. В результаті у вас має вийти приблизно 1 кг – достатньо, щоб наповнити деко.
Крок 3
Помістіть гарбуз в миску, додайте часник, сіль, перець і оливкову олію. Добре перемішайте гумовою лопаткою.
Крок 4
Розкласти на деко. Смажте 20 хвилин. Переверніть шматочки гарбуза, а потім смажте ще 7-10 хвилин, поки вони не набудуть гарного кольору, але збережуть форму, а не стануть кашоподібним.
Крок 5
Лимонно-йогуртовий соус:
Змішайте інгредієнти, потім залиште принаймні на 10 хвилин, щоб аромати розкрилися.
Крок 6
Розігрійте сковороду на середньому вогні (без масла). Додайте кедрові горіхи та готуйте, регулярно помішуючи, до тих пір, поки вони не підрум’яняться з обох боків.
Крок 7
Покладіть гарбуз на тарілку. Полийте йогуртовим соусом, додайте трохи оливкової олії, потім посипте паприкою, кедровими горіхами та коріандром.
Схожі рецепти
Запечена картопля з сиром та беконом
1
Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами
1
Гарбузова каша з рисом
1
Гарбузове пюре з картоплею
1
Смажені ньокки з сиром
1