Габрузовий пряний пиріг
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Цей ідеальний гарбузовий пиріг з спеціями — надзвичайно м’який і вологий пиріг з спеціями, просочений солодким, пряним, молочним еспресо та покритий чудовою глазур’ю з вершкового сиру еспресо.
Інгредієнти
- 250 - гр
- 1 - ч. ложка
- 1 - уп
- 0.2 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 140 - гр
- 300 - гр
- 2 - шт
- 1 - ч. ложка
- 240 - мл
- 250 - гр
- 50 - мл
- 80 - мл
- 150 - мл
- 0.2 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 200 - гр
- 200 - гр
- 260 - гр
- 1 - ч. ложка
- 2 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
Приготування
Крок 1
Приготування гарбузового пирога:
Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть маслом деко та вистеліть його пергаментним папером.
Крок 2
У середній мисці змішайте борошно, прянощі або корицю, розпушувач, харчову соду та сіль. Потім відкладіть борошняну суміш.
Крок 3
Додайте розм’якшене вершкове масло та білий цукор у велику миску. Збивайте разом протягом 2 хвилин електричним міксером на високій швидкості.
Крок 4
Потім додайте яйця та ваніль і перемішуйте на середній швидкості до білого кольору, приблизно 1 хвилину.
Крок 5
Додайте кефір та консервоване гарбузове пюре та перемішайте до однорідності.
Крок 6
Додайте сухі інгредієнти до вологих і перемішуйте на низькій швидкості, поки тісто не з’єднається.
Крок 7
Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки. Випікайте пиріг 35-38 хвилин або до готовності.
Крок 8
Дайте пирогу охолонути у формі на решітці протягом 30 хвилин, потім витягніть на пергаментний папір, щоб зняти його з форми.
Крок 9
Приготуйте пропитку:
Поки пиріг охолоне, просочіть пропиткою, змішавши еспресо, молоко, згущене молоко, корицю та ванільний екстракт у мірній чашці.
Крок 10
Приготуйте глазур з вершкового сиру:
Збийте масло на високій швидкості електричним міксером до блідого і пишного стану протягом 5-10 хвилин.
Крок 11
Потім додайте холодний вершковий сир і перемішайте на середній швидкості до однорідності та пухкості.
Крок 12
Потроху додайте цукрову пудру та перемішайте на низькій швидкості, поки все не з’єднається, а потім на високій швидкості приблизно 1 хвилину, поки вона не стане пухкою.
Крок 13
Заваріть розчинну каву 50мл. Потім додайте її до крему разом з корицею та перемішайте на середній швидкості до однорідності.
Крок 14
Коли пиріг повністю охолоне, гострим ножем зріжте дуже тонкий шар з верхівки торта. Це полегшить вбирання пропитки в пиріг. Перекладіть його на сервірувальну тарілку. Дерев'яною паличкою або ручкою дерев'яної ложки проткніть отвори на верхівці торта.
Крок 15
Повільно вилийте пропитку на торт. Покрийте верх торта товстим шаром глазурі з вершкового сиру. Посипте прянощами поверх глазурі, потім наріжте на 16 частин і подавайте!
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1