Габрузовий пряний пиріг

Габрузовий пряний пиріг
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-03

Про страву

info
time

1:30 г

portions

16 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Пиріг

Цей ідеальний гарбузовий пиріг з спеціями — надзвичайно м’який і вологий пиріг з спеціями, просочений солодким, пряним, молочним еспресо та покритий чудовою глазур’ю з вершкового сиру еспресо.

Інгредієнти

ingredients
16 порції
Габрузовий пряний пиріг:
  • 250 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - уп
  • 0.2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 140 - гр
  • 300 - гр
  • 2 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 240 - мл
  • 250 - гр
Для пропитки:
  • 50 - мл
  • 80 - мл
  • 150 - мл
  • 0.2 - ч. ложка
  • 1 - ч. ложка
Для глазурі з вершкового сиру:
  • 200 - гр
  • 200 - гр
  • 260 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Приготування гарбузового пирога:
Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть маслом деко та вистеліть його пергаментним папером.

Крок 2

У середній мисці змішайте борошно, прянощі або корицю, розпушувач, харчову соду та сіль. Потім відкладіть борошняну суміш.

Крок 3

Додайте розм’якшене вершкове масло та білий цукор у велику миску. Збивайте разом протягом 2 хвилин електричним міксером на високій швидкості.

Габрузовий пряний пиріг

Крок 4

Потім додайте яйця та ваніль і перемішуйте на середній швидкості до білого кольору, приблизно 1 хвилину.

Крок 5

Додайте кефір та консервоване гарбузове пюре та перемішайте до однорідності.

Габрузовий пряний пиріг

Крок 6

Додайте сухі інгредієнти до вологих і перемішуйте на низькій швидкості, поки тісто не з’єднається.

Крок 7

Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки. Випікайте пиріг 35-38 хвилин або до готовності.

Крок 8

Дайте пирогу охолонути у формі на решітці протягом 30 хвилин, потім витягніть на пергаментний папір, щоб зняти його з форми.

Крок 9

Приготуйте пропитку:
Поки пиріг охолоне, просочіть пропиткою, змішавши еспресо, молоко, згущене молоко, корицю та ванільний екстракт у мірній чашці.

Крок 10

Приготуйте глазур з вершкового сиру:
Збийте масло на високій швидкості електричним міксером до блідого і пишного стану протягом 5-10 хвилин.

Крок 11

Потім додайте холодний вершковий сир і перемішайте на середній швидкості до однорідності та пухкості.

Крок 12

Потроху додайте цукрову пудру та перемішайте на низькій швидкості, поки все не з’єднається, а потім на високій швидкості приблизно 1 хвилину, поки вона не стане пухкою.

Крок 13

Заваріть розчинну каву 50мл. Потім додайте її до крему разом з корицею та перемішайте на середній швидкості до однорідності.

Крок 14

Коли пиріг повністю охолоне, гострим ножем зріжте дуже тонкий шар з верхівки торта. Це полегшить вбирання пропитки в пиріг. Перекладіть його на сервірувальну тарілку. Дерев'яною паличкою або ручкою дерев'яної ложки проткніть отвори на верхівці торта.

Крок 15

Повільно вилийте пропитку на торт. Покрийте верх торта товстим шаром глазурі з вершкового сиру. Посипте прянощами поверх глазурі, потім наріжте на 16 частин і подавайте!

Габрузовий пряний пиріг
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.