Французький тост
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Французький тост - це назва солодких грінок. Альтернативні назви та варіанти включають яєчний хліб, бомбейський тост, циганський тост і бідні лицарі (Віндзор). Звичайна французька назва – pain perdu (французька: «загублений хліб», що відображає використання черствого або іншим чином «загубленого» хліба. У Канаді його також можуть називати pain doré «золотий хліб». Австрійський і баварський термін - pafese або pofese. Слово «суп» у назві страви стосується хліба, розмоченого в рідині, сопу. В Угорщині його зазвичай називають bundáskenyér (букв. «хліб з покриттям»). В османській кухні страва з хліба, змоченого в яйцях з медом, але без молока, називається fāvniyye.
Інгредієнти
- 4 - шт
- 0.5 - склянка
- 1 - ч. ложка
- 10 - гр
- 50 - гр
- 8 - шт
- 0.5 - шт
Приготування
Крок 1
Зробіть яєчну суміш:
У середній мисці збийте яйця, молоко та корицю. Додайте апельсинову цедру та/або трипл сек, якщо використовуєте. Збийте суміш, доки вона добре не поєднається, і вилийте в неглибоку миску, достатньої ширини, щоб помістити скибочку хліба, який ви будете використовувати.
Крок 2
Змочіть скибочки хліба в яєчній суміші:
Помістіть кожен шматочок хліба в молочно-яєчну суміш, дозволяючи хлібу трохи просочитися нею.
Крок 3
Смажимо французькі тости:
Розтопіть трохи вершкового масла у великій сковороді на середньому сильному вогні. Струсіть з хліба надлишки яєчної суміші та викладіть скибочки хліба на гарячу сковороду. Смажте французькі тости до рум'яної скоринки з одного боку, потім переверніть і підсмажте іншу сторону.
Крок 4
Подавайте:
Подавайте французькі тости гарячими з маслом, джемом за смаком та/або свіжими ягодами.
Схожі рецепти
Пухкі гарбузові панкейки
1
ПП сніданок Шпинатний млинець
1
Авокадо тост з яйцем пашот
1
Вівсяна каша на молоці
1
Французький тост
1