Полуничне варення з цілими ягодами
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Варення виходить рідким, а ягоди залишаються цілими та красивими.
Інгредієнти
- 1000 - гр
- 1000 - гр
Приготування
Крок 1
Викладіть половину полуниці в каструлю та засипте половиною цукру. Зверху покладіть решту полуниці і посипте цукром, що залишився. Залишіть на 4-5 годин при кімнатній температурі, щоб ягоди дали сік.
Крок 2
Поставте каструлю на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Під час варіння полуниці виділить ще більше соку. Готуйте варення ще 5 хвилин, потім зніміть з вогню та залиште до повного остигання. Потім знову доведіть до кипіння, проваріть 5 хвилин і остудіть. Після цього повторіть варіння ще раз.
Крок 3
За традиційним рецептом варення-п'ятихвилинку потрібно варити тричі. Але можна зробити це ще кілька разів, якщо хочете, щоб сироп став густішим.
Поради
Ретельно відберіть полуницю, видаліть зіпсовану. Якщо ви хочете зробити варення з цілими ягодами, вибирайте красиві, щільні та не перестиглі плоди. Не дуже гарні, пом'яті ягоди підійдуть для варення з однорідною консистенцією.
Під час варіння знімайте пінку. Якщо її залишити, готове варення зберігатиметься менше. Крім того, без пінки воно вийде більш прозорим, смачним та ароматним.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1