Мариновані білі гриби на зиму в олії
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Мариновані гриби в Італії зберігають в олії, що є найбільшою різницею в порівнянні з тими, які зберігаються у водному маринаді. Згодом олія вбирає смаки грибів, тому виконує роль не тільки консерванта, а й підсилювача смаку, тоді як маринад на водній основі діє на гриби навпаки.
Інгредієнти
- 1500 - мл
- 100 - мл
- 750 - гр
- 2 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 5 - гр
- 300 - мл
Приготування
Крок 1
Гриби очистити і нарізати.
Крок 2
Доведіть воду й оцет до кипіння. Посоліть воду великою щіпкою великої солі. Відваріть гриби 5 хвилин.
Крок 3
Тим часом помістіть столову ложку оливкової олії в сковороду і додайте лавровий лист, тонко нарізані зубчики часнику, гілочки розмарину.
Крок 4
Злийте воду з грибів і викладіть їх у сковороду. Смажимо їх 7-10 хвилин. Підсоліть за бажанням.
Крок 5
Дайте грибам повністю охолонути і перекладіть їх в стерилізовані скляні банки.
Крок 6
Залийте мариновані гриби оливковою олією і переконайтеся, що в банці не залишилося бульбашок з повітрям, а гриби повністю покриті олією.
Крок 7
Зачекайте кілька днів, перш ніж вживати гриби. Зберігати в прохолодному і темному місці до півроку.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1