Мариновані білі гриби на зиму в олії

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Мариновані гриби в Італії зберігають в олії, що є найбільшою різницею в порівнянні з тими, які зберігаються у водному маринаді. Згодом олія вбирає смаки грибів, тому виконує роль не тільки консерванта, а й підсилювача смаку, тоді як маринад на водній основі діє на гриби навпаки.
Інгредієнти

- 1500 - мл
- 100 - мл
- 750 - гр
- 2 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 5 - гр
- 300 - мл
Приготування

Крок 1
Гриби очистити і нарізати.

Крок 2
Доведіть воду й оцет до кипіння. Посоліть воду великою щіпкою великої солі. Відваріть гриби 5 хвилин.
Крок 3
Тим часом помістіть столову ложку оливкової олії в сковороду і додайте лавровий лист, тонко нарізані зубчики часнику, гілочки розмарину.

Крок 4
Злийте воду з грибів і викладіть їх у сковороду. Смажимо їх 7-10 хвилин. Підсоліть за бажанням.
Крок 5
Дайте грибам повністю охолонути і перекладіть їх в стерилізовані скляні банки.
Крок 6
Залийте мариновані гриби оливковою олією і переконайтеся, що в банці не залишилося бульбашок з повітрям, а гриби повністю покриті олією.
Крок 7
Зачекайте кілька днів, перш ніж вживати гриби. Зберігати в прохолодному і темному місці до півроку.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1

Мариновані білі гриби
1

Густий сливовий джем на зиму
1

Джем з лохини
1

Гостра аджика з базиліком
1

Відгуки
