Мариновані білі гриби
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Білі гриби (Porcini, Boletus edulis, Cep, Penny Bun Bolete) - справжня знахідка в кулінарії. Вони не вбирають токсини та ростуть виключно в екологічно чистих місцях. А білими ці гриби були прозвані через білу м'якоть, яка майже не змінює колір навіть після теплової обробки або висушування.
Інгредієнти
- 1000 - гр
- 20 - гр
- 10 - гр
- 2 - шт
- 2 - шт
- 5 - шт
- 5 - шт
- 50 - мл
Приготування
Крок 1
Для маринування підходять будь-які дрібні з щільною структурою. Однакові шматки проварятся одночасно і промаринуются одночасно і рівномірно.
Крок 2
Залишити щільну ніжку та нарізати капелюшок на четвертинки. Невеликі гриби розрізати на четвертинки прямо з капелюшком, маленькі взяти повністю.
Крок 3
Гриби вимочити в соляному розчині (20 г солі на 1 літр води) протягом 15-20 хвилин. Сіль допомагає очистити гриби від черв'яків і слимаків, землі та моху.
Крок 4
Вимочені у соляному розчині та очищені гриби відварити. У каструлю перекласти їх руками, щоб не потривожити шар бруду, що осів на дно.
Крок 5
Об'єм каструлі повинен перевищувати обсяг грибів у 2-3 рази, гриби при варінні спливають і займають багато простору. Гриби покласти в підсолену киплячу воду. Варити 20 хв. Коли з'явиться піна, зняти її ложкою.
Крок 6
Як тільки гриби ляжуть на дно, вимкнути вогонь. Налити в миску холодну воду або покласти в неї лід і перекласти гриби з каструлі. Це потрібно, щоб швидко охолодити гриби та завершити внутрішні процеси розм'якшення, знизити їх температуру. Потім злити воду.
Крок 7
Покласти відварені гриби в підготовлені банки, щоб оцінити, скільки продукту вийде. Маринада потрібно приблизно стільки ж, скільки взагалі міститься в банку. У ньому проварити гриби; одна частина маринаду вбереться в них, іншу потрібно залити зверху до банків.
Крок 8
На 0,5 літра води потрібно взяти 20 грам солі і 10 грам цукру, 2 листочки лавра, 2 шт гвоздики, трохи чорного перцю для гостроти, трохи запашного перцю для аромату.
Крок 9
Кинути все у холодну воду, довести до кипіння. На смак маринад має відчуватись як пересолена вода. Якщо цукор сильно відчувається, додати ще солі. Залишити кипіти на 10 хвилин. Додайте оцет. 50 мл - це усереднена кількість. Закинути в киплячий маринад гриби та залишити проварюватися на 10 хвилин. Більші гриби можна варити 20 хвилин.
Крок 10
Перекласти гриби в банки, залити все маринадом. Зверху гриби мають бути покриті маринадом приблизно на 1 мм.
Крок 11
Простерилізуйте заготовки у каструлі.
Закрийте банки, переверніть їх та закутайте у ковдру. Коли охолонуть, заберіть у прохолодне місце.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1