Джем з лохини

Джем з лохини
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-01

Про страву

info
time

1:30 г

portions

5 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Варення

Джем з лохини чудово підійде до десертів та сніданків.

Інгредієнти

ingredients
5 порції
на 5 банок по 250мл:
  • 1200 - гр
  • 0.5 - склянка
  • 3 - склянка
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 1.5 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Додайте лохину в велику каструлю і додайте воду. Злегка розімніть ягоди за допомогою товкачки для картоплі та варіть на середньому сильному протягом 3 хвилин або поки ягоди не почнуть розкриватися.

Джем з лохини

Крок 2

Додайте цукор, лимонний сік і корицю до суміші м’якоті та доведіть до кипіння на плиті. Кип’ятіть на високій потужності, постійно помішуючи протягом 6-10 хвилин, поки суміш не стане гелеподібною.

Джем з лохини

Крок 3

Зніміть піну, викиньте паличку кориці та додайте джин. (Якщо ви використовуєте сік лайма замість джину, додайте його на цьому етапі.)

Джем з лохини

Крок 4

Розлийте варення з чорниці в гарячі стерилізовані банки, залишаючи 1 см вільного простору. Накрийте кожну банку простерилізованою кришкою.

Крок 5

Простерилізуйте банки 15 хв. Для цього поставте банки у велику каструлю, наповніть водою по плечики і кип'ятіть протягом 15 хвилин.

Крок 6

Зберігайте у темному та прохолодному місці.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.