Джем з лохини
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Джем з лохини чудово підійде до десертів та сніданків.
Інгредієнти
- 1200 - гр
- 0.5 - склянка
- 3 - склянка
- 1 - ст. ложка
- 1 - шт
- 1.5 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Додайте лохину в велику каструлю і додайте воду. Злегка розімніть ягоди за допомогою товкачки для картоплі та варіть на середньому сильному протягом 3 хвилин або поки ягоди не почнуть розкриватися.
Крок 2
Додайте цукор, лимонний сік і корицю до суміші м’якоті та доведіть до кипіння на плиті. Кип’ятіть на високій потужності, постійно помішуючи протягом 6-10 хвилин, поки суміш не стане гелеподібною.
Крок 3
Зніміть піну, викиньте паличку кориці та додайте джин. (Якщо ви використовуєте сік лайма замість джину, додайте його на цьому етапі.)
Крок 4
Розлийте варення з чорниці в гарячі стерилізовані банки, залишаючи 1 см вільного простору. Накрийте кожну банку простерилізованою кришкою.
Крок 5
Простерилізуйте банки 15 хв. Для цього поставте банки у велику каструлю, наповніть водою по плечики і кип'ятіть протягом 15 хвилин.
Крок 6
Зберігайте у темному та прохолодному місці.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1