Густий сливовий джем на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Джем виходить густим та смачним.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 2000 - гр
Приготування
Крок 1
Сливи помити, дати стекти зайвій волозі, видалити кісточки і покласти в велику каструлю з товстим дном.
Крок 2
Додати 1кг цукру, перемішати, щоб сливи дали сік. Поставити каструлю на середній вогонь, перемішати, щоб сливи не пригоріли та варити до повного розм'якшення слив.
Крок 3
Коли сливи дадуть багато соку, збільшіть вогонь до сильного, але не максимального. Під час кипіння та активного піноутворення, сливи потрібно інтенсивно помішувати, щоб не стікли поверх кастулі.
Крок 4
Коли процес бурхливого піноутворення припиниться, варити до розм'якшення слив. Пінку знімати за потребою, але зза допомогою пінки густіє джем.
Крок 5
М'які сливи пюрувати за допомогою занурювального блендера. Пропустити сливове пюре через сито, щоб відокремити частинки шкірки.
Крок 6
У сік додати решту цукру, перемішати і варити на сильному вогні після закипання приблизно 1 годину або до готовності. Спочатку перемішувати інтенсивно під час піноутворення, потім періодично.
Крок 7
Готовий джем зняти з плити та розлити в гарячі банки. Закрити стерильними гарячими кришками. Банки можна перевернути на кришку, щоб переконатися, що кришки не течуть. Але тримати у цьому положенні банки не більше 5 хвилин, щоб джем не встиг схопитися. Потім банки перевернути, укутати у щось тепле, наприклад, у ковдру та дати банкам повністю охолонути.
Крок 8
Після повного остигання банки можна прибрати на зберігання. Зберігати джем можна як за кімнатної температури, так і в прохолодному місці.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1