Густий сливовий джем на зиму

Густий сливовий джем на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-06

Про страву

info
time

2:00 г

portions

5 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Варення

Джем виходить густим та смачним.

Інгредієнти

ingredients
5 порції
на 5 банок по 500г:
  • 2000 - гр
  • 2000 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Сливи помити, дати стекти зайвій волозі, видалити кісточки і покласти в велику каструлю з товстим дном.

Густий сливовий джем на зиму

Крок 2

Додати 1кг цукру, перемішати, щоб сливи дали сік. Поставити каструлю на середній вогонь, перемішати, щоб сливи не пригоріли та варити до повного розм'якшення слив.

Крок 3

Коли сливи дадуть багато соку, збільшіть вогонь до сильного, але не максимального. Під час кипіння та активного піноутворення, сливи потрібно інтенсивно помішувати, щоб не стікли поверх кастулі.

Густий сливовий джем на зиму

Крок 4

Коли процес бурхливого піноутворення припиниться, варити до розм'якшення слив. Пінку знімати за потребою, але зза допомогою пінки густіє джем.

Крок 5

М'які сливи пюрувати за допомогою занурювального блендера. Пропустити сливове пюре через сито, щоб відокремити частинки шкірки.

Крок 6

У сік додати решту цукру, перемішати і варити на сильному вогні після закипання приблизно 1 годину або до готовності. Спочатку перемішувати інтенсивно під час піноутворення, потім періодично.

Крок 7

Готовий джем зняти з плити та розлити в гарячі банки. Закрити стерильними гарячими кришками. Банки можна перевернути на кришку, щоб переконатися, що кришки не течуть. Але тримати у цьому положенні банки не більше 5 хвилин, щоб джем не встиг схопитися. Потім банки перевернути, укутати у щось тепле, наприклад, у ковдру та дати банкам повністю охолонути.

Крок 8

Після повного остигання банки можна прибрати на зберігання. Зберігати джем можна як за кімнатної температури, так і в прохолодному місці.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.