Мариновані стрілки часнику

Мариновані стрілки часнику
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-05-30

Про страву

info
time

1:30 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Багато хто знає про корисні властивості часнику. Його включають в раціон під час епідемій грипу та інших простудних захворювань. Але крім головки у часнику їстівна надземна частина - соковиті зелені стрілки. І багато садівників безжально зривають і викидають цю частину рослини. Справа в тому, що для активного росту головки часнику потрібно вчасно обривати стрілку, щоб соки живили не бадилля, а цибулю. Але саме зелені стрілки, або черемша, в зимовий період можуть допомогти поповнити організм вітамінами. Їх можна заморожувати, маринувати або маринувати. При великій кількості стріл консервують їх окремо. Якщо стрілка невелика, їх можна додати разом зі спеціями, частково замінивши часником або цибулею. Приготувати стрілки до маринування нескладно. Досить зрізати нижню, більш щільну і сувору, розділити і вузьку верхівку. Серединки стрілок замаринувати цілком і нарізати шматочками довільної довжини.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Для маринаду:
  • 1300 - гр
  • 1000 - мл
  • 50 - гр
  • 50 - гр
  • 350 - гр
  • 5 - шт
  • 5 - шт
  • 3 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Відбирайте тільки молоді стрілки часнику. Промити в холодній воді. Надрізати з двох сторін.
Наріжте шматочками довжиною 3-4 см.

Крок 2

Підготуйте стерильні банки. Для маринування стрілок краще використовувати літрові або півлітрові банки. Спочатку вимийте їх з содою, потім прополощіть. Простериліхуйте їх на пару або розігрійте в духовці. Кришки прокип'ятіть.

Крок 3

Стрілки щільно укласти в банки.
У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль, перець, гвоздику. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Додайте оцтову есенцію.

Мариновані стрілки часнику

Крок 4

Залийте маринадом часникові стрілки. Закрийте кришками.
На дно широкої каструлі покладіть дерев'яний круг або м'яку тканину, складену вчетверо. Поставте банки. Налийте гарячу воду на плечики. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Стерилізувати 5 хвилин.

Мариновані стрілки часнику

Крок 5

Закрити банки теплими кришками. Перевернути догори дном, укутати ковдрою. У такому положенні остудити.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.