Горіховий торт з кавовим кремом

Горіховий торт з кавовим кремом
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-02-08

Про страву

info
time

2:30 г

portions

16 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Торти

Цей горіховий торт має вологі шари просоченого ромом жовтого торта, розташованого між насиченою кавовою глазур’ю. Смажені волоські горіхи додають цьому неймовірному десерту хрускіт, смак і зовнішній вигляд.

Інгредієнти

ingredients
16 порції
Бісквіт:
  • 8 - шт
  • 400 - гр
  • 240 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 6 - ст. ложка
  • 4 - ч. ложка
  • 1 - ч. ложка
Ромовий сироп:
  • 100 - гр
  • 3 - ст. ложка
  • 150 - мл
Кавовий крем:
  • 250 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 25 - гр
  • 330 - гр
  • 1 - уп
  • 1 - склянка

Приготування

steps

Крок 1

Випікаємо 2 порції бісквіту:
Збийте яйця та цукор: збийте яйця в міксері на високій швидкості до утворення піни, потім поступово додайте 1 склянку цукрового піску по 1 столовій ложці, продовжуючи збивати. Збивайтедо стійких піків.
Попередньо розігрійте духовку до 180C, розмістивши решітку по центру.

Крок 2

Просійте сухі інгредієнти: просійте борошно та розпушувач.

Крок 3

Змішайте рідини: у чашці змішайте розтоплене масло, 4 столові ложки гарячої води та 1 чайну ложку ванільного екстракту.

Крок 4

Змішайте сухі та вологі інгредієнти: додайте сухі інгредієнти у збиті яйця, акуратно вимішуючи лопаткою, утворюючи число 8 з кожним рухом. Не перезбийте, інакше бісквіт вийде щільним.

Крок 5

Випікання: вилийте бісквітне тісто в 2 підготовлені форми для випічки. Випікайте приблизно 35 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в центр, не вийде сухою. Не відкривайте духовку, щоб перевірити, доки на кухні не відчуєте запах пирога (~30 хв).

Крок 6

Вийміть бісквіт на решітку для охолодження та дайте йому постояти 5 хвилин. Потім переверніть його на решітку для охолодження та зніміть фольгу або пергамент. Перед використанням дайте повністю охолонути.

Крок 7

Потім за допомогою довгого зубчастого ножа, розріжте коржі горизонтально на 8 тонких шарів. Відкладіть нижні частини 2 коржів. Вони будуть складати верх і низ готового торта.

Крок 8

Смажемо горіхи: на деку обсмажте 4 склянки волоських горіхів при 190C протягом 20 хвилин. Перемішуйте кожні 5 хвилин, щоб не підгоріло. Дайте охолонути, потім подрібніть крупно. Просійте подрібнені горіхи через сито з великими отворами, щоб видалити дрібні шматочки, залишивши більші. Використовуйте просіяні крихітні шматочки для чогось іншого, вони нам не знадобляться для цього рецепту.

Горіховий торт з кавовим кремом

Крок 9

Приготуйте сироп: змішаємо 100г цукру, 3 столові ложки рому Bacardi і 150г води для сиропу, поки цукор не розчиниться.

Крок 10

Як приготувати кофейно-вершковий крем:
Змішайте вершки з какао-порошком та 2 столовими ложками розчинної кави. Збийте вершки міксером.

Крок 11

Збийте масло кімнатної температури в міксері протягом приблизно 5-7 хвилин та з’єднайте його з вареним згущеним молоком і збийте до однорідної та пухкої маси. Обережно введіть збиті вершки.

Горіховий торт з кавовим кремом

Крок 12

Як укласти торт з кавою та горіхами:
Відкладіть та охолодіть 240г крему. Використаємо його для зовнішньої частини торта та прикраси.

Крок 13

Викладіть торт шарами: тепер нанесіть трохи глазурі на середину сервірувального блюда. Покладіть нижню частину розрізаного коржу нижньою стороною вниз і приплюсніть. Збризніть або змастіть цукровим сиропом, потім додайте 1/7 частину кавово-вершкового крему та розподіліть рівним шаром. Посипте парою столових ложок подрібнених обсмажених волоських горіхів. Зверху викладіть наступний шар торта та міцно притисніть, щоб він прилип.

Крок 14

Продовжуйте складати торт, закінчивши перевернутим нижнім шаром, який ми залишили раніше. Змочіть верх сиропом, що залишився, а потім покрийте весь торт тонким шаром кавового крему, який ми раніше відклали до холодильника.

Крок 15

Обсипайте обсмаженими та подрібненими волоськими горіхами боки торта.

Крок 16

Нанесіть декор: тепер додайте решту кавового крему в кондитерський мішок із великим наконечником у формі зірочки та викладіть 8 зірочок по колу торта. Використовуйте будь-які подрібнені волоські горіхи, які залишилися, щоб посипати внутрішній периметр торту.

Горіховий торт з кавовим кремом

Крок 17

Перед подачею охолоджуйте торт протягом 12 годин або доби.

Горіховий торт з кавовим кремом
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.