Пахлава з тіста філо з маком

Пахлава з тіста філо з маком
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-11-24

Про страву

info
time

45 хв

portions

32 порції

😉

Легко готувати

Кухня:Турецька
Категорія страви:Десерти

Називається це пахлава з маком або Suva Pita sa Makom.

Інгредієнти

ingredients
32 порції
Для пахлави:
  • 1 - уп
  • 400 - гр
  • 3 - ст. ложка
  • 200 - гр
Сироп:
  • 250 - гр
  • 250 - мл
  • 1 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Насіння маку подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендеру.

Крок 2

Розігрійте духовку до 180 °C, решітку поставте посередині.
За допомогою кондитерської пензлика змажте маслом дно форми для випічки (наприклад розміром 40 x 25 см)

Крок 3

Вистеліть дно форми для випічки першим листом тіста філо. Довжина листа відповідатиме довжині форми для випікання. Оскільки лист філо ширший за форму для випікання, складіть його назад у куті форми.

Крок 4

Змастіть або збризніть лист філо ростопленим вершковим маслом, рівномірно посипте по всій поверхні парою столових ложок меленого маку. Зверху трохи посипте цукровим піском.

Крок 5

Вистеліть форму для випікання другим листом тіста філо, починаючи з кінця першого листа, і знову загніть лист по краях форми, щоб він прилягав до форми для випікання. Повторіть, змастивши маслом, посипавши меленим маком і цукром.

Крок 6

Повторюйте весь процес, доки не закінчаться всі листи філо та мелений мак. Останній укладений лист тіста філо буде без наповнення.
Гострим ножем обережно розріжте складене тісто на квадрати по 5 см.

Крок 7

Випікайте приблизно 45 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Під час запікання приготуйте сироп.

Пахлава з тіста філо з маком

Крок 8

Для приготування сиропу додайте цукор і воду в каструлю середнього розміру. Розмішуйте до повного розчинення цукру. На середньому сильному вогні доведіть до повного кипіння, а потім додайте нарізаний лимон. Дайте йому знову закипіти, тримайте ще пару хвилин, а потім зніміть вогонь.

Крок 9

Розлийте сироп уздовж країв розрізаного тіста. Зверху викладаємо часточки лимона. Дати повністю просочитися, повністю охолонути, найкраще залишити на ніч.

Пахлава з тіста філо з маком
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.