Пахлава з тіста філо з маком
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Називається це пахлава з маком або Suva Pita sa Makom.
Інгредієнти
- 1 - уп
- 400 - гр
- 3 - ст. ложка
- 200 - гр
- 250 - гр
- 250 - мл
- 1 - шт
Приготування
Крок 1
Насіння маку подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендеру.
Крок 2
Розігрійте духовку до 180 °C, решітку поставте посередині.
За допомогою кондитерської пензлика змажте маслом дно форми для випічки (наприклад розміром 40 x 25 см)
Крок 3
Вистеліть дно форми для випічки першим листом тіста філо. Довжина листа відповідатиме довжині форми для випікання. Оскільки лист філо ширший за форму для випікання, складіть його назад у куті форми.
Крок 4
Змастіть або збризніть лист філо ростопленим вершковим маслом, рівномірно посипте по всій поверхні парою столових ложок меленого маку. Зверху трохи посипте цукровим піском.
Крок 5
Вистеліть форму для випікання другим листом тіста філо, починаючи з кінця першого листа, і знову загніть лист по краях форми, щоб він прилягав до форми для випікання. Повторіть, змастивши маслом, посипавши меленим маком і цукром.
Крок 6
Повторюйте весь процес, доки не закінчаться всі листи філо та мелений мак. Останній укладений лист тіста філо буде без наповнення.
Гострим ножем обережно розріжте складене тісто на квадрати по 5 см.
Крок 7
Випікайте приблизно 45 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Під час запікання приготуйте сироп.
Крок 8
Для приготування сиропу додайте цукор і воду в каструлю середнього розміру. Розмішуйте до повного розчинення цукру. На середньому сильному вогні доведіть до повного кипіння, а потім додайте нарізаний лимон. Дайте йому знову закипіти, тримайте ще пару хвилин, а потім зніміть вогонь.
Крок 9
Розлийте сироп уздовж країв розрізаного тіста. Зверху викладаємо часточки лимона. Дати повністю просочитися, повністю охолонути, найкраще залишити на ніч.
Схожі рецепти
Пахлава з тіста філо з маком
1
Креп Сюзетт (Crêpes Suzette)
1
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1
Трюфельні цукерки Мумія
1
Тірамісу на Хелловін
1