Кок-о-ван Півень у вині по-французськи

Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-01

Про страву

info
time

1:30 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Курячі гомілки

Кокован (Coq au vin) — це швидкий і простий рецепт приготування курки вдома для всієї родини. Це втілення справжнього духу французької кухні – смачна страва в сільському стилі, яка збирає всіх за столом, щоб насолодитися ситною їжею та келихом хорошого червоного вина. Легенда веде цю страву ще з часів Юлія Цезаря. Класичний варіант страви вимагає червоного вина, зокрема бургундського, але в різних регіонах Франції є свої версії; наприклад, coq au vin jaune (Юра), coq au Riesling (Ельзас) і coq au Champagne.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Кокован:
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 4 - шт
  • 4 - шт
  • 700 - мл
  • 2 - гр
  • 5 - шт
  • 240 - мл
  • 50 - гр
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

У великій мисці змішайте цибулю, моркву, селеру та зубчики часнику. Розкладіть половину суміші у велику неглибоку форму для запікання.

Кок-о-ван Півень у вині по-французськи

Крок 2

Викладіть на овочі шматочки курки, а решту овочів викладіть на курку. Зверху покладіть 2 гілочки чебрецю.

Крок 3

Налийте вино на курячу суміш до повного.

Кок-о-ван Півень у вині по-французськи

Крок 4

Щільно закрийте фольгою курку і поставте в холодильник на 12-18 годин.

Крок 5

Розігрійте духовку до 170˚C.

Крок 6

Налийте олію у велику сковорідку та поставте на середньо-сильний вогонь.

Крок 7

Додайте подрібнений бекон чи сало і смажте 2-3 хвилини. Зніміть з вогню шумівкою і відкладіть сало.

Крок 8

Вийміть курку з маринаду і обсушіть. Приправте сіллю та перцем і викладіть шматочки на розігріту сковорідку шкіркою вниз, обсмажуючи шматки з кожного боку протягом 2-3 хвилин. Вийміть з сковорідки та відкладіть.

Кок-о-ван Півень у вині по-французськи

Крок 9

Злийте маринад з овочів в окрему ємність. Викладіть мариновані овочі в сковорідку і тушкуйте 3-4 хвилини. Додайте маленьку цибулю та продовжуйте обсмажувати 2-3 хвилини.

Крок 10

Додайте 2 склянки маринаду з вина в форму для запікання і залийте курячим бульйоном.

Крок 11

Помістіть обсмажені шматочки курки у форму шкірою догори, а зверху покладіть гілочки чебрецю, що залишилися. Приправте сіллю та перцем, накрийте кришкою та поставте в духовку на 45–55 хвилин або поки курка повністю не приготується.

Кок-о-ван Півень у вині по-французськи

Крок 12

Приготуйте соус: Вийміть форму з духовки та злийте 1 склянку рідини. Перелийте проціджену рідину в каструлю і кип’ятіть 2-3 хвилини.

Крок 13

У невеликій мисці розімніть вершкове масло та борошно та влийте суміш у киплячу рідину. Продовжуйте тушкувати і збивати, поки суміш не загусне і не стане однорідною. Злегка приправте сіллю і перцем.

Крок 14

Для подачі: покладіть пару шматочків курки в кожну миску, а зверху покладіть 3-4 цибулини. Збризніть трохи загущеним соусом та посипте невеликою кількістю сала та свіжого чебрецю. Приправте сіллю та перцем і подавайте.

Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.