Сінабони з яблуками та корицею
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Домашні сінабони з яблуком і корицею мають теплу та липку серединку, золотисто-коричневі краї та ідеально смакуватимуть осіннім вечором.
Інгредієнти
- 240 - мл
- 135 - гр
- 14 - гр
- 115 - гр
- 2 - шт
- 0.5 - ч. ложка
- 560 - гр
- 85 - гр
- 100 - гр
- 1.5 - ст. ложка
- 2 - шт
- 2 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 100 - гр
- 80 - гр
- 2 - гр
Приготування
Крок 1
Приготуйте яблучну суміш:
У маленькій мисці змішайте коричневий цукор, корицю (за бажанням додайте мускатний горіх і імбир).
Крок 2
Поставте велику сковороду на плиту на середньо-сильний вогонь. Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла, потім додайте нарізані яблука і воду. Смажте 1–2 хвилини. Посипте яблука сумішшю з цукру/спецій і продовжуйте готувати ще 1–2 хвилини, поки цукор не розтане, а яблука не стануть м’якими. Дайте охолонути.
Крок 3
Приготуйте тісто:
Змішайте половину борошна, швидкорозчинні дріжджі та сіль у мисці. Додайте тепле молоко, воду, цукор і вершкове масло, перемішуйте, поки суміш не стане однорідною.
Крок 4
Потроху додавайте додаткове борошно, поки не утвориться м’яке тісто. Вам може знадобитися більше, ніж зазначено, але будьте обережні, щоб не додати забагато борошна, інакше булочки будуть сухими та жорсткими.
Накрийте і дайте тісту відпочити в теплому місці 5 хвилин.
Крок 5
Додайте начинку:
Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню та розкачайте у великий прямокутник.
Крок 6
Рясно змастіть поверхню тіста розм’якшеним вершковим маслом і зверху посипте сумішшю з цукру та спецій. Зверху рівномірно викладіть остиглі яблука.
Починаючи з довгого краю прямокутника, щільно скачайте тісто в рулет.
Крок 7
Ви можете використовувати гострий ніж, або нитку, щоб розрізати рулет на 12 частин.
Викладіть сінабони у змащену маслом або застелену пергаментом форму.
Крок 8
Накрийте і дайте піднятися в теплому місці на 30 хвилин. Ближче до кінця часу підйому розігрійте духовку до 180ºC.
Крок 9
Випікання сінабонів:
Поставте деко на середню решітку і випікайте 25-35 хвилин, поки сінабони не стануть злегка золотистими по краях, а центри не піднімуться.
Вийміть і дайте трохи охолонути перед тим, як покрити глазур’ю.
Крок 10
Глазур з вершкового сиру з корицею:
Змішайте вершковий сир, розм’якшене масло, кленовий сироп, ваніль і корицю до кремоподібної консистенції. Додайте молоко, якщо потрібно, щоб розрідити. Розкладіть поверх теплих сінабонів.
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1