Сінабони з кремом маскарпоне
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
М’яке, пухке збагачене тісто вкрите солодкою начинкою з цукром і корицею. Потім ці чудові булочки бріош з корицею поливаються глазур’ю з вершкового сиру, що робить їх одним з найсмачніших десертів!
Інгредієнти
- 10 - гр
- 240 - мл
- 65 - гр
- 540 - гр
- 1.5 - ч. ложка
- 2 - шт
- 2 - ч. ложка
- 140 - гр
- 1 - ч. ложка
- 75 - гр
- 140 - гр
- 3 - ч. ложка
- 0.3 - ч. ложка
- 60 - гр
- 120 - гр
- 180 - гр
- 0.5 - ч. ложка
Приготування
Крок 1
Активуйте дріжджі та змішайте сухі, а потім вологі інгредієнти (без масла). Додайте дріжджі, молоко та 1 столову ложку (15 г) цукру в невелику миску. Відставте в сторону на 15 хвилин до утворення піни.
Крок 2
Додайте борошно, цукор і сіль у чашу міксера, оснащеного насадкою для тіста, і перемішайте. Додайте дріжджову суміш, яйця та ванільний екстракт і перемішайте на повільному рівні протягом 5 хвилин, поки не утвориться тісто.
Крок 3
Додайте масло. Поки міксер працює на низькій швидкості, поступово додайте вершкове масло, переконавшись, що кожна ложка вимішана, перш ніж додавати наступну. Після замішування увімкніть міксер на середню швидкість і вимішуйте протягом 10 хвилин. Тісто має відставати від стінок миски та утворювати «торнадо» навколо гачка для тіста.
Крок 4
Виконайте тест на глютенове вікно на тісті - візьміть невеликий шматочок тіста між пальцями та розтягніть його. Якщо воно швидко рветься, тісто потрібно ще місити. Якщо він тягнеться тонко і крізь нього видно світло, то воно ідеальне!
Крок 5
Помістіть тісто в миску і відкладіть для першого підйому. Перекиньте тісто на змащену маслом стільницю і витягніть кути в центр. Переверніть так, щоб шви були знизу, і покладіть кульку тіста в змащену маслом миску та накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте тісту піднятися в теплому місці приблизно 1,5 години.
Крок 6
Коли тісто збільшиться вдвічі, обережно надавіть його, сформуйте з нього прямокутник і загорніть у пластикову плівку. Поставте в холодильник на 2 години або заморозьте на 45 хвилин (кращий варіант). Цей крок є необов’язковим, але охолодження тіста значно полегшить його розгортання та формування згодом.
Крок 7
Підготуйте деко. Змастіть вершковим маслом прямокутну форму для пирога. Вистеліть деко пергаментним папером.
Крок 8
Приготуйте начинку з корицею
Додайте коричневий цукор, корицю, сіль і розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте до однорідності.
Крок 9
Сформуйте тісто
Розкачайте тісто і намажте начинкою. Коли тісто охолоне, на злегка присипаній борошном поверхні розкачайте його в прямокутник розміром приблизно 30 x 50см. Рівномірно покрийте тісто начинкою з корицею за допомогою кулінарного шпателя.
Крок 10
Зверніть прямокутник у форму рулету, а потім затисніть пальцями шов. За допомогою зубної нитки без ароматизаторів або гострого ножа відріжте кінці рулету, оскільки вони не будуть такими наповненими, як решта рулету. Розріжте ролл на 12 рівних частин.
Крок 11
Викладайте на деко. Покладіть булочки з корицею на у форму для випічки. Залиште місце навколо кожного рулону.
Крок 12
Накрийте роли поліетиленовою плівкою і дайте піднятися в теплому місці протягом 45 хвилин, поки вони не розширяться приблизно наполовину від початкового об’єму. Розігрійте духовку до 180°C. Зніміть поліетиленову плівку та запікайте булочки з корицею 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
Крок 13
Глазур з вершкового сиру
Поки булочки з корицею випікаються, приготуйте масляну глазур. У середній каструлі, поставленій на середній вогонь на плиту, розігрійте масло до появи бульбашок, безперервно збиваючи.
Крок 14
Продовжуйте збивати та нагрівати масло, доки зверху не з’явиться піна, масло змінить колір від блідо-жовтого до насиченого золотисто-коричневого. У цей момент зніміть вершкове масло з вогню та вилийте його в окрему миску, зішкребши підрум’янені шматочки з дна, оскільки саме в цьому полягає смак. Відставте на 20-30 хвилин, щоб охололо до кімнатної температури.
Крок 15
Зробіть глазур. В окремій мисці за допомогою електричних ручних збивачів (або підставного міксера з насадкою для збивання) змішайте коричневе масло та вершковий сир протягом приблизно 5 хвилин, поки вони не стануть блідими та пухкими. Додайте цукрову пудру, ванілін, сіль і 1 столову ложку молока, якщо необхідно, до однорідності. Додайте додаткову столову ложку молока для більш рідкої консистенції. Коричнева масляна глазур має бути однорідною, легкою для намазування.
Крок 16
Прикрасьте. Коли булочки з корицею приготуються, дайте їм охолонути приблизно 10 хвилин. Ложкою нанесіть глазур на булочки з корицею.
Поради
Зберігання: булочки з корицею в глазурі найкраще подавати в той же день, але їх можна зберігати при кімнатній температурі в герметичному контейнері до 3 днів або в холодильнику до 5 днів. Поставте їх у мікрохвильовку на 10-20 секунд, щоб освіжити та насолоджуватися.
Використовуйте розм’якшене вершкове масло для начинки з коричневого цукру та кориці. При використанні твердого масла ви порвете тісто, намагаючись намазати його.
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1