Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-10

Про страву

info
time

1:00 г

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Пиріг

Мавпячий хліб з корицею — це найпростіший десерт мавпячого хліба, який можна приготувати! Мавпячий хліб відомий своїми невеликими шматочками тіста, які легко роз’єднувати та насолоджуватися смачним шматочком.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Для тіста:
  • 30 - гр
  • 1 - склянка
  • 70 - мл
  • 50 - гр
  • 1 - уп
  • 450 - гр
  • 2 - ч. ложка
Цукрова посипка:
  • 200 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 150 - гр
Глазур:
  • 115 - гр
  • 2 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

У великій мірній чашці або мисці змішайте разом молоко, воду, розтоплене масло, цукор і дріжджі.

Крок 2

У підставний міксер із гачком для тіста додайте борошно та сіль. На низькій швидкості міксера додайте молочну суміш. Збільште до середньої швидкості та вимішуйте, поки тісто не стане однорідним, 5-7 хвилин. Додайте борошно по одній столовій ложці за раз, лише якщо тісто прилипає до дна миски. Після замішування тісто має бути м’яким, еластичним і злегка липким, не залишаючи на пальцях багато слідів тіста.

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Крок 3

Помістіть тісто в злегка змащену маслом миску, накрийте та дайте тісту піднятися до подвоєння, 1-2 години.

Крок 4

Рівномірно розподіліть розм’якшене вершкове масло у форму на 12 чашок, використовуючи кондитерський пензлик або шматок вощеного або пергаментного паперу, щоб переконатися, що всі куточки та щілини форми добре змащені маслом. Відкласти в сторону.

Крок 5

Злегка пробийте тісто. На дуже злегка присипаній борошном або змащеній стільницею витисніть тісто у товстий прямокутник або квадрат приблизно 8 або 9 дюймів у поперечнику.

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Крок 6

Використовуйте скребок або різак для піци, щоб розрізати тісто на 64 маленькі частини.

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Крок 7

Кожну частину розкачати в круглу кульку. Воно не повинно бути ідеальним.

Крок 8

Змішайте коричневий цукор і корицю в мисці або неглибокому посуді.

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Крок 9

Змочіть шматочки тіста в розтопленому вершковому маслі, а потім рівномірно обкачайте в цукровій суміші. Помістіть шматочки тіста в підготовлену форму для випікання, зсуваючи кульки тіста, щоб вони не лежали точно один на одному.

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Крок 10

Накрийте каструлю Bundt і дайте хлібу піднятися до тих пір, поки він помітно не розбухне і не збільшиться майже вдвічі, протягом 1-2 годин.

Мавпячий хліб з корицею Monkey bread

Крок 11

Розігрійте духовку до 350 градусів за Фаренгейтом. Зніміть кришку та випікайте, доки хліб не стане золотисто-коричневим і не пропечеться, від 30 до 35 хвилин. Термометр із миттєвим зчитуванням, вставлений у хліб, має показувати від 190 до 200 градусів F.

Крок 12

Охолоджуйте мавп’яний хліб на сковороді не більше 5 хвилин (якщо довше, хліб стане занадто липким і його буде важко видалити!). Переверніть хліб на блюдо.

Крок 13

У невеликій мисці збийте кондитерський цукор і молоко до однорідності. Збризніть глазур’ю зверху та з боків теплого мавпячого хліба. Подавати теплим.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.