Мавпячий хліб з корицею Monkey bread
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Мавпячий хліб з корицею — це найпростіший десерт мавпячого хліба, який можна приготувати! Мавпячий хліб відомий своїми невеликими шматочками тіста, які легко роз’єднувати та насолоджуватися смачним шматочком.
Інгредієнти
- 30 - гр
- 1 - склянка
- 70 - мл
- 50 - гр
- 1 - уп
- 450 - гр
- 2 - ч. ложка
- 200 - гр
- 2 - ч. ложка
- 150 - гр
- 115 - гр
- 2 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
У великій мірній чашці або мисці змішайте разом молоко, воду, розтоплене масло, цукор і дріжджі.
Крок 2
У підставний міксер із гачком для тіста додайте борошно та сіль. На низькій швидкості міксера додайте молочну суміш. Збільште до середньої швидкості та вимішуйте, поки тісто не стане однорідним, 5-7 хвилин. Додайте борошно по одній столовій ложці за раз, лише якщо тісто прилипає до дна миски. Після замішування тісто має бути м’яким, еластичним і злегка липким, не залишаючи на пальцях багато слідів тіста.
Крок 3
Помістіть тісто в злегка змащену маслом миску, накрийте та дайте тісту піднятися до подвоєння, 1-2 години.
Крок 4
Рівномірно розподіліть розм’якшене вершкове масло у форму на 12 чашок, використовуючи кондитерський пензлик або шматок вощеного або пергаментного паперу, щоб переконатися, що всі куточки та щілини форми добре змащені маслом. Відкласти в сторону.
Крок 5
Злегка пробийте тісто. На дуже злегка присипаній борошном або змащеній стільницею витисніть тісто у товстий прямокутник або квадрат приблизно 8 або 9 дюймів у поперечнику.
Крок 6
Використовуйте скребок або різак для піци, щоб розрізати тісто на 64 маленькі частини.
Крок 7
Кожну частину розкачати в круглу кульку. Воно не повинно бути ідеальним.
Крок 8
Змішайте коричневий цукор і корицю в мисці або неглибокому посуді.
Крок 9
Змочіть шматочки тіста в розтопленому вершковому маслі, а потім рівномірно обкачайте в цукровій суміші. Помістіть шматочки тіста в підготовлену форму для випікання, зсуваючи кульки тіста, щоб вони не лежали точно один на одному.
Крок 10
Накрийте каструлю Bundt і дайте хлібу піднятися до тих пір, поки він помітно не розбухне і не збільшиться майже вдвічі, протягом 1-2 годин.
Крок 11
Розігрійте духовку до 350 градусів за Фаренгейтом. Зніміть кришку та випікайте, доки хліб не стане золотисто-коричневим і не пропечеться, від 30 до 35 хвилин. Термометр із миттєвим зчитуванням, вставлений у хліб, має показувати від 190 до 200 градусів F.
Крок 12
Охолоджуйте мавп’яний хліб на сковороді не більше 5 хвилин (якщо довше, хліб стане занадто липким і його буде важко видалити!). Переверніть хліб на блюдо.
Крок 13
У невеликій мисці збийте кондитерський цукор і молоко до однорідності. Збризніть глазур’ю зверху та з боків теплого мавпячого хліба. Подавати теплим.
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1