Лисички смажені в сметані
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Класична сезонна страва української кухні. Чи потрібний гарнір до грибів зі сметаною, кожен вирішує для себе. До грибів смакуватиме свіжий хліб або гарнір з відвареної картоплі.
Інгредієнти
- 1000 - гр
- 1 - ч. ложка
- 1 - шт
- 1 - шт
- 70 - гр
- 400 - гр
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для смаження грибів. Спочатку крупно розтовчіть перець горошком. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Часник очистіть та подрібніть.
Крок 2
У сковороді розпустіть 20 г вершкового масла. Покладіть цибулю із часником і, помішуючи, обсмажте на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Підготуйте гриби. Почистіть, вимийте та наріжте.
Крок 3
У сковороду додайте вершкове масло, що залишилося. Покладіть підготовлені гриби та смажте на сильному вогні під кришкою 5 хвилин. Зніміть кришку. Смажте гриби на середньому вогні до повного випаровування рідини.
Крок 4
Додайте половину сметани, товчений перець та сіль за смаком. Перемішайте, доведіть до кипіння та тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин. Зніміть гриби з плити. Зверху викладіть сметану рівним шаром. Посоліть ще трохи. Поставте в духовку, нагріту до максимуму або під гриль на 10 хвилин.
Поради
При тушкуванні грибів зі сметаною до них можна додати дрібно нарізаний кріп або петрушку для більшого аромату.
Гриби зі сметаною на останньому етапі можна посипати тертим сиром і потім помістии в духовку або під гриль: так скоринка на страві стане красивішою.
Схожі рецепти
Ліниві голубці
1
Тушкована риба з морквою
1
Голубці пісні з рисом та грибами
2
Кутя з пшениці
1
Баварська рулька в пиві
2