Лисички смажені в сметані

Лисички смажені в сметані
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-06-15

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви

Класична сезонна страва української кухні. Чи потрібний гарнір до грибів зі сметаною, кожен вирішує для себе. До грибів смакуватиме свіжий хліб або гарнір з відвареної картоплі.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Смажені лисички:
  • 1000 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 70 - гр
  • 400 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для смаження грибів. Спочатку крупно розтовчіть перець горошком. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Часник очистіть та подрібніть.

Крок 2

У сковороді розпустіть 20 г вершкового масла. Покладіть цибулю із часником і, помішуючи, обсмажте на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Підготуйте гриби. Почистіть, вимийте та наріжте.

Крок 3

У сковороду додайте вершкове масло, що залишилося. Покладіть підготовлені гриби та смажте на сильному вогні під кришкою 5 хвилин. Зніміть кришку. Смажте гриби на середньому вогні до повного випаровування рідини.

Лисички смажені в сметані

Крок 4

Додайте половину сметани, товчений перець та сіль за смаком. Перемішайте, доведіть до кипіння та тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин. Зніміть гриби з плити. Зверху викладіть сметану рівним шаром. Посоліть ще трохи. Поставте в духовку, нагріту до максимуму або під гриль на 10 хвилин.

Поради

При тушкуванні грибів зі сметаною до них можна додати дрібно нарізаний кріп або петрушку для більшого аромату.

Гриби зі сметаною на останньому етапі можна посипати тертим сиром і потім помістии в духовку або під гриль: так скоринка на страві стане красивішою.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.