Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-05

Про страву

info
time

1:00 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка

Тертий пиріг – пиріг з начинкою, який готується з натертого пісочного тіста, попередньо замороженого. На відміну від пирогів з крихтою, тертий пиріг виготовляється з тертої крихти, або містить цілий шар тертої крихти, а не просто прикрашається нею. Відомий у багатьох країнах як національний десерт, наприклад Syltrutor у Швеції, Prajitura cu gem si nuca у Румунії, Londoni Szelet в Угорщині або Jam Bars у США.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для приготування:
  • 200 - гр
  • 2 - гр
  • 150 - гр
  • 2 - шт
  • 450 - гр
  • 1 - шт
  • 300 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Збийте розм’якшене масло з сіллю, цукром і яйцями. Повинна вийти однорідна маса.

Крок 2

Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем і додайте частинами у збиту масу. Замісіть м’яке тісто, що не липне до рук.

Крок 3

Відокремте приблизно ⅓ тіста, загорніть у плівку та залиште в морозилці на 20–25 хвилин.

Крок 4

Форму злегка змастіть олією. Тісто, що залишилося, розкатайте і викладіть у форму, так, щоб вийшли бортики висотою в кілька сантиметрів.

Крок 5

Зверху по тісту рівним шаром розподіліть варення. Заморожене тісто натріть на великій тертці та посипте пиріг зверху. Використовуйте густе варення.

Крок 6

Запікайте приблизно 20–25 хвилин за температури 180 °С.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.