Тертий пиріг з варенням

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Тертий пиріг – пиріг з начинкою, який готується з натертого пісочного тіста, попередньо замороженого. На відміну від пирогів з крихтою, тертий пиріг виготовляється з тертої крихти, або містить цілий шар тертої крихти, а не просто прикрашається нею. Відомий у багатьох країнах як національний десерт, наприклад Syltrutor у Швеції, Prajitura cu gem si nuca у Румунії, Londoni Szelet в Угорщині або Jam Bars у США.
Інгредієнти

- 200 - гр
- 2 - гр
- 150 - гр
- 2 - шт
- 450 - гр
- 1 - шт
- 300 - гр
Приготування

Крок 1
Збийте розм’якшене масло з сіллю, цукром і яйцями. Повинна вийти однорідна маса.
Крок 2
Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем і додайте частинами у збиту масу. Замісіть м’яке тісто, що не липне до рук.
Крок 3
Відокремте приблизно ⅓ тіста, загорніть у плівку та залиште в морозилці на 20–25 хвилин.
Крок 4
Форму злегка змастіть олією. Тісто, що залишилося, розкатайте і викладіть у форму, так, щоб вийшли бортики висотою в кілька сантиметрів.
Крок 5
Зверху по тісту рівним шаром розподіліть варення. Заморожене тісто натріть на великій тертці та посипте пиріг зверху. Використовуйте густе варення.
Крок 6
Запікайте приблизно 20–25 хвилин за температури 180 °С.
Схожі рецепти
Здобний горіховий рулет із ніжного тіста
1

Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Відгуки
