Полтавські галушки з м'ясом
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Традиційно галушки готуються на Полтавщині. Особливо смачними виходять з м'ясною начинкою.
Інгредієнти
- 400 - гр
- 300 - гр
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 2 - гр
- 250 - гр
- 1 - шт
- 5 - гр
- 5 - гр
- 30 - мл
- 50 - гр
- 10 - гр
Приготування
Крок 1
Беремо картоплини середнього розміру і варимо їх прямо в шкірці.
Після приготування виливаємо воду та очищаємо картоплю від шкірки.
Картоплю потовкти. Дати повністю охолонути.
Крок 2
Тепер приготуємо саме тісто. У охолонувшу картоплю, всипати манну крупу і додати яйце. Перемішати. Всипати поступово просіяне борошно.
Крок 3
Замісити м'яке тісто, трохи липке до рук. Залишити тісто "відпочити" на 30 хвилин.
Крок 4
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою.
Основним інгредієнтом у нас яловичий фарш, але можна використати ваш улюблений за смаком.
Крок 5
Чистимо і дрібно шинкуємо цибулю, після чого додаємо прямо у фарш.
Солимо і перчимо на смак, а потім ретельно перемішуємо між собою та вливаємо холодну воду.
Крок 6
Робочу поверхню і руки добре припорошити борошном. Все тісто поділяємо на невеликі шматочки. Від розміру шматочків повністю залежатиме розмір галушок.
Кожну кульку розкочуємо за допомогою качалки в млинець.
Крок 7
У середину коржика помістити по 1 столовій ложці підготовленого фаршу. Защипнути ретельно коржики у формі мішечків. Скачати руками (без особливого тиску) колобки.
Крок 8
Ставимо на вогонь каструлю із солоною водою. Коли вода закипить, обережно опускаємо туди галушки та варимо доти, доки вони не спливуть. Після цього робимо вогонь меншим і продовжуємо готувати хвилин десять.
Крок 9
Готові картопляні галушки з м'ясом подавайте зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом. Зверху ще можна посипати чорним меленим перцем. Смачного!
Схожі рецепти
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1
Тальятелле з білими грибами
1
Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
1
Парміджана з баклажанів
1