Лечо з перцю на зиму

Лечо з перцю на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-11

Про страву

info
time

30 хв

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Лечо — це рагу з болгарського перцю та помідорів, яке готують разом, а потім зберігають у банках місяцями, щоб смакувати як гарнір або просто як начинку до чорного хліба. У цей рецепт додано часник та перець чилі щоб додати більше смаку.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Лечо:
  • 3000 - гр
  • 3000 - гр
  • 1 - склянка
  • 1 - склянка
  • 2 - ст. ложка
  • 0.5 - склянка
  • 1 - шт
  • 100 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Овочі помити, обсушити. Помідори пропустити через м'ясорубку, попередньо видаливши плодоніжку.

Крок 2

У перцю вирізати плодоніжку, забрати насіння. Нарізати великими смужками навскіс.

Крок 3

У велику каструлю помістіть всі інгредієнти: овочі, часник, сіль, цукор, оцет та олію та перемішайте.

Крок 4

Поставте на вогонь. Після закипання – варіть лечо 40 хвилин на слабкому вогні. Тим часом стерилізуйте банки.

Крок 5

У гарячі банки укладіть готове лечо та закрийте прокип'яченими кришками. Переверніть і накрийте теплою ковдрою до остигання.

Поради

Вибирайте помідори м'ясисті типу "сливки" - у них менше соку. Перець краще підійде товстостінний.

Нарізка перцю має велике значення. Поріжте таким розміром, щоб було зручно наколоти на вилку.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.