Лечо з перцю на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Лечо — це рагу з болгарського перцю та помідорів, яке готують разом, а потім зберігають у банках місяцями, щоб смакувати як гарнір або просто як начинку до чорного хліба. У цей рецепт додано часник та перець чилі щоб додати більше смаку.
Інгредієнти
- 3000 - гр
- 3000 - гр
- 1 - склянка
- 1 - склянка
- 2 - ст. ложка
- 0.5 - склянка
- 1 - шт
- 100 - гр
Приготування
Крок 1
Овочі помити, обсушити. Помідори пропустити через м'ясорубку, попередньо видаливши плодоніжку.
Крок 2
У перцю вирізати плодоніжку, забрати насіння. Нарізати великими смужками навскіс.
Крок 3
У велику каструлю помістіть всі інгредієнти: овочі, часник, сіль, цукор, оцет та олію та перемішайте.
Крок 4
Поставте на вогонь. Після закипання – варіть лечо 40 хвилин на слабкому вогні. Тим часом стерилізуйте банки.
Крок 5
У гарячі банки укладіть готове лечо та закрийте прокип'яченими кришками. Переверніть і накрийте теплою ковдрою до остигання.
Поради
Вибирайте помідори м'ясисті типу "сливки" - у них менше соку. Перець краще підійде товстостінний.
Нарізка перцю має велике значення. Поріжте таким розміром, щоб було зручно наколоти на вилку.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1