Малосольні огірки з часником і кропом
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Малосольні огірки — традиційна страва української, білоруської, польської і ряду інших кухонь світу, яку готують з огірків методом короткострокового соління.
Інгредієнти
- 1500 - гр
- 6 - шт
- 2 - шт
- 3 - шт
- 6 - шт
- 3 - шт
- 10 - шт
- 4 - шт
- 4 - шт
- 2000 - мл
- 2 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування хрумких малосольних огірків. Насамперед, відберіть огірки. Вони повинні бути невеликими, не більше 6-7 см завдовжки. Вимийте їх, обсушіть паперовими рушниками та зріжте кінчики.
Крок 2
Зубчики часнику очистіть. Можна їх нарізати. Листя хрону, вишні та смородини, а також кріп вимийте і добре обсушіть на паперових рушниках.
Крок 3
Підготовлені огірки укладіть у чисту трилітрову стерилізовану банку, перемежуючи зеленню та часником. Огірки слід укладати вертикально в ємність.
Крок 4
Налийте в каструлю воду для розсолу. Додайте сіль, перець, гвоздику та лавровий лист. Поставте на сильний вогонь і доведіть швидко до кипіння. Відразу зніміть з вогню.
Крок 5
Кип'ячим розсолом залийте підготовлені огірки в банці. Накрийте її рушником і залиште в теплому місці (кімнатної температури буде цілком достатньо).
Крок 6
Наступного дня хрумкі малосольні огірки будуть готові. За бажанням їх можна закрити на зиму. Для цього розсіл з-під огірків процідіть та прокип'ятіть. Залийте їм огірки у банках. Прикрийте кришками та простерилізуйте 10–15 хвилин. Відразу закрутіть кришки.
Поради
Щоб приготувати хрумкі малосольні огірки не обійтися без листя хрону, вишні і смородини. Вони не тільки покращують смак огірків, але ще й роблять їх особливо міцними.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1