Мариновані сливи
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Мариновані сливи - це відмінне доповнення до різних страв. Рецепт на 2 півлітрові банки. Консервування пастеризує їжу в банках, щоб зменшити шкідливі бактерії до рівня, який не зашкодить нам. Процес пастеризації передбачає нагрівання консервованих продуктів в банках до 75-80C. Оскільки деякі бактерії виживають у процесі пастеризації, нам потрібно або додати в банку кислоту, наприклад оцет, або цукор, щоб запобігти розмноженню цих бактерій. Цукор і сіль допомагають витягнути вологу з їжі, запобігаючи проникненню бактерій. Цукор і сіль також зневоднюють і вбивають бактерії. Така кислота, як оцет або лимонна кислота, зберігає їжу, знижуючи рН до достатньо низького рівня, щоб шкідливі бактерії не могли розмножуватися.
Інгредієнти
- 800 - гр
- 50 - мл
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - шт
- 6 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 2 - шт
- 400 - мл
- 50 - гр
Приготування
Крок 1
Підготувати усі інгредієнти. Сливи краще брати щільні, трохи недозрілі. Сливи помийте і дайте їм обсохнути.
Сливи розрізати навпіл або видалити кісточки.
Крок 2
Банки стерилізуйте парою протягом 15-20 хвилин.
Крок 3
Розкладіть сливи нещільно в чисті банки. При використанні додайте спеції.
Крок 4
Додайте в каструлю воду та цукор і доведіть до кипіння.
Сливи залити гарячим цукровим сиропом, заповнювати до краю на 1 см. Залишити на 15 хвилин.
Крок 5
Вилити маринад назад у каструлю.
Закип'ятіть маринад разом зі спеціями, додайте оцет. Залийте сливи маринадом.
Крок 6
Накрийте банки кришками і закрийте (не дуже щільно).
Помістіть банки зі сливами в велику каструлю і налийте води по плечики.
Доведіть до температури 75-80С і проваріть 20 хвилин.
Через 20 хвилин вимкніть вогонь, вийміть банки та закрутіть герметично.
Крок 7
Дайте охолонути протягом кількох годин.
Зберігати в темному прохолодному місці до 12 місяців. Для довшого терміну зберігання збільшіть кількість цукру.
Поради
Збирайте фрукти сезонно – фрукти завжди дешевші і смачніші, якщо їх купувати сезонно. Літніми фруктами, такими як сливи та інші кісточкові фрукти, найкраще насолоджуватися та консервувати їх у теплі місяці.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1