Мариновані сливи

Мариновані сливи
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-10

Про страву

info
time

1:30 г

portions

1 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Консервація

Мариновані сливи - це відмінне доповнення до різних страв. Рецепт на 2 півлітрові банки. Консервування пастеризує їжу в банках, щоб зменшити шкідливі бактерії до рівня, який не зашкодить нам. Процес пастеризації передбачає нагрівання консервованих продуктів в банках до 75-80C. Оскільки деякі бактерії виживають у процесі пастеризації, нам потрібно або додати в банку кислоту, наприклад оцет, або цукор, щоб запобігти розмноженню цих бактерій. Цукор і сіль допомагають витягнути вологу з їжі, запобігаючи проникненню бактерій. Цукор і сіль також зневоднюють і вбивають бактерії. Така кислота, як оцет або лимонна кислота, зберігає їжу, знижуючи рН до достатньо низького рівня, щоб шкідливі бактерії не могли розмножуватися.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
На 2 півлітрові банки:
  • 800 - гр
  • 50 - мл
  • 0.5 - ч. ложка
  • 1 - шт
  • 6 - шт
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 2 - шт
  • 400 - мл
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Підготувати усі інгредієнти. Сливи краще брати щільні, трохи недозрілі. Сливи помийте і дайте їм обсохнути.
Сливи розрізати навпіл або видалити кісточки.

Мариновані сливи

Крок 2

Банки стерилізуйте парою протягом 15-20 хвилин.

Крок 3

Розкладіть сливи нещільно в чисті банки. При використанні додайте спеції.

Крок 4

Додайте в каструлю воду та цукор і доведіть до кипіння.
Сливи залити гарячим цукровим сиропом, заповнювати до краю на 1 см. Залишити на 15 хвилин.

Крок 5

Вилити маринад назад у каструлю.
Закип'ятіть маринад разом зі спеціями, додайте оцет. Залийте сливи маринадом.

Мариновані сливи

Крок 6

Накрийте банки кришками і закрийте (не дуже щільно).
Помістіть банки зі сливами в велику каструлю і налийте води по плечики.
Доведіть до температури 75-80С і проваріть 20 хвилин.
Через 20 хвилин вимкніть вогонь, вийміть банки та закрутіть герметично.

Крок 7

Дайте охолонути протягом кількох годин.
Зберігати в темному прохолодному місці до 12 місяців. Для довшого терміну зберігання збільшіть кількість цукру.

Поради

Збирайте фрукти сезонно – фрукти завжди дешевші і смачніші, якщо їх купувати сезонно. Літніми фруктами, такими як сливи та інші кісточкові фрукти, найкраще насолоджуватися та консервувати їх у теплі місяці.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.