Тарталетки чи корзинки з білковим кремом

Тарталетки чи корзинки з білковим кремом
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-04-02

Про страву

info
time

1:30 г

portions

24 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Печиво

Напевно кожен пробував тістечко Корзинки з кремом. Цей десерт має чимало шанувальників. Порадуйте своїх рідних, і приготуйте смачні кошики за цим рецептом. Слово "Тарталетка" у французькій мові в буквальному значенні означає "Маленький тарт". Тарт – це французький відкритий пиріг із пісочного тіста.

Інгредієнти

ingredients
24 порції
Корзинки з кремом:
  • 150 - гр
  • 10 - гр
  • 1 - гр
  • 1 - ст. ложка
  • 250 - гр
  • 1 - уп
  • 3 - шт
  • 2 - гр
  • 200 - гр
  • 350 - гр
  • 88 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Готуємо корзинки:
Збити до пишності вершкове масло з цукром (100 гр) і ванільним цукром. Потім додати яйце та сметану, перемішати.

Крок 2

Всипте просіяне борошно, розпушувач і замісіть тісто. Довго не місіть, пісочне тісто цього не любить. Загорніть у плівку і залиште на 1 годину в холодильнику.

Крок 3

Дістаньте тісто з холодильника, відріжте невелику частину та скачайте ковбаску. Наріжте її на шматочки розміром із волоський горіх. Кожен шматочок розкотіть тонко в круглий коржик. Розмір повинен бути з діаметром самої формочки. Коржик перекладіть у форму і добре притисніть на дно і стінки. Проколіть дно вилкою.

Крок 4

Поставте всі форми з тістом на деко і випікайте в духовці при 200* 7 хв.
Не пересмажте їх, корзинки готуються дуже швидко.

Тарталетки чи корзинки з білковим кремом

Крок 5

Готуємо крем.
Щоб крем у вас вийшов смачним і щільним, вам потрібно дотриматися двох важливих правил, це:
1. Посуд має бути ідеально чистим. Каструлю, де варитиметься сироп, можна попередньо почистити содою.
2. І друге, до білків не повинен потрапити жовток. Жовток – це жир, він не дасть добре збитися білкам.

Крок 6

Відокремте білки від жовтків і відправте білки в чашу з міксером. Жовтки нам не знадобляться.

Тарталетки чи корзинки з білковим кремом

Крок 7

У каструлі всипте решту цукру і воду і поставте на вогонь, можна акуратно перемішати один раз, щоб цукор не підгорів. Одночасно збийте міксером білки. Каструльку поставте на великий вогонь, доведіть до перших бульбашок і зменшіть вогонь на мінімуму. Варіть сироп 5 хвилин та додайте до нього лимонну кислоту, перемішуючи ще раз. Сироп не потребує того, щоб його помішували. На 5-й хвилині сироп слід перевірити на готовність. Це "перевірка на м'яку кульку". Для цього у вас має бути напоготові склянка з крижаною водою. Крапніть ложкою краплю сиропу у воду. Якщо сироп готовий, то крапля не розтечеться, а якщо взяти її в руку, ви зможете її пом'яти.

Крок 8

Сироп має бути світлого кольору. Якщо ви його переварите, то крем не буде смачно гірчити і мати кремовий колір. А нам потрібно зробити крем білого кольору, з щільною консистенцією і перламутром.

Крок 9

Сироп та білки будуть готові приблизно в один час. Білки потрібно збити дуже міцно. Тепер переходимо до завершального процесу. На високій швидкості міксера, тонким струмком, по стінці чаші вливаємо сироп. Крем почне на очах збільшуватись в обсязі. Як тільки сироп вилили до білків, збивайте ще 7-10 хв. до остигання крему. Ви відчуєте, що спочатку чаша буде гаряча, а в міру збивання, вона буде остигати. Готовий крем має добре тримати форму.

Тарталетки чи корзинки з білковим кремом

Крок 10

Складання:
Корзинки наповнити 1 ч. л. джему. Зверху наповнити кремом з допомогою кондитерського мішка. За бажання посипати шоколадом або кондитерською посипкою.

Тарталетки чи корзинки з білковим кремом
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.