Тарталетки чи корзинки з білковим кремом

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Напевно кожен пробував тістечко Корзинки з кремом. Цей десерт має чимало шанувальників. Порадуйте своїх рідних, і приготуйте смачні кошики за цим рецептом. Слово "Тарталетка" у французькій мові в буквальному значенні означає "Маленький тарт". Тарт – це французький відкритий пиріг із пісочного тіста.
Інгредієнти

- 150 - гр
- 10 - гр
- 1 - гр
- 1 - ст. ложка
- 250 - гр
- 1 - уп
- 3 - шт
- 2 - гр
- 200 - гр
- 350 - гр
- 88 - гр
Приготування

Крок 1
Готуємо корзинки:
Збити до пишності вершкове масло з цукром (100 гр) і ванільним цукром. Потім додати яйце та сметану, перемішати.
Крок 2
Всипте просіяне борошно, розпушувач і замісіть тісто. Довго не місіть, пісочне тісто цього не любить. Загорніть у плівку і залиште на 1 годину в холодильнику.
Крок 3
Дістаньте тісто з холодильника, відріжте невелику частину та скачайте ковбаску. Наріжте її на шматочки розміром із волоський горіх. Кожен шматочок розкотіть тонко в круглий коржик. Розмір повинен бути з діаметром самої формочки. Коржик перекладіть у форму і добре притисніть на дно і стінки. Проколіть дно вилкою.
Крок 4
Поставте всі форми з тістом на деко і випікайте в духовці при 200* 7 хв.
Не пересмажте їх, корзинки готуються дуже швидко.

Крок 5
Готуємо крем.
Щоб крем у вас вийшов смачним і щільним, вам потрібно дотриматися двох важливих правил, це:
1. Посуд має бути ідеально чистим. Каструлю, де варитиметься сироп, можна попередньо почистити содою.
2. І друге, до білків не повинен потрапити жовток. Жовток – це жир, він не дасть добре збитися білкам.
Крок 6
Відокремте білки від жовтків і відправте білки в чашу з міксером. Жовтки нам не знадобляться.

Крок 7
У каструлі всипте решту цукру і воду і поставте на вогонь, можна акуратно перемішати один раз, щоб цукор не підгорів. Одночасно збийте міксером білки. Каструльку поставте на великий вогонь, доведіть до перших бульбашок і зменшіть вогонь на мінімуму. Варіть сироп 5 хвилин та додайте до нього лимонну кислоту, перемішуючи ще раз. Сироп не потребує того, щоб його помішували. На 5-й хвилині сироп слід перевірити на готовність. Це "перевірка на м'яку кульку". Для цього у вас має бути напоготові склянка з крижаною водою. Крапніть ложкою краплю сиропу у воду. Якщо сироп готовий, то крапля не розтечеться, а якщо взяти її в руку, ви зможете її пом'яти.
Крок 8
Сироп має бути світлого кольору. Якщо ви його переварите, то крем не буде смачно гірчити і мати кремовий колір. А нам потрібно зробити крем білого кольору, з щільною консистенцією і перламутром.
Крок 9
Сироп та білки будуть готові приблизно в один час. Білки потрібно збити дуже міцно. Тепер переходимо до завершального процесу. На високій швидкості міксера, тонким струмком, по стінці чаші вливаємо сироп. Крем почне на очах збільшуватись в обсязі. Як тільки сироп вилили до білків, збивайте ще 7-10 хв. до остигання крему. Ви відчуєте, що спочатку чаша буде гаряча, а в міру збивання, вона буде остигати. Готовий крем має добре тримати форму.

Крок 10
Складання:
Корзинки наповнити 1 ч. л. джему. Зверху наповнити кремом з допомогою кондитерського мішка. За бажання посипати шоколадом або кондитерською посипкою.

Схожі рецепти
Глазур з білого шоколаду для паски
1

Сирна паска Тірамісу
1

Сирні пончики з сметаною
1

Тарталетки чи корзинки з білковим кремом
1

Королівські млинці з трьома начинками: маком, вишнею і сиром
1

Відгуки
