Класичні фаршировані перці

Класичні фаршировані перці
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-28

Про страву

info
time

45 хв

portions

5 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви

Для начинки підійде будь-який фарш. Найчастіше перці роблять зі свининою, яловичиною, куркою, бараниною, індичкою чи поєднаннями різних видів м'яса.

Інгредієнти

ingredients
5 порції
На 5 перців:
  • 5 - шт
  • 150 - гр
  • 100 - гр
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - гр
  • 2 - гр
  • 15 - гр
  • 150 - гр
  • 100 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Класичний варіант - суміш свинячого та яловичого фаршу в пропорції 1:1. Саме з такого фаршу виходить соковита, але в міру жирна начинка для перців.

Крок 2

Натріть моркву на середній або великій тертці і наріжте цибулю невеликими кубиками.

Крок 3

Розігрійте в сковороді масло і викладіть туди спочатку цибуля, а через 2-3 хвилини - морква. Обсмажуйте періодично помішуючи до золотистого кольору. Можна додати до овочів м'якоть помідора чи томатну пасту.

Крок 4

Викладіть засмажку на тарілку. Якщо залишити овочі в сковороді, навіть знявши її з вогню, вони продовжать підсмажуватися.

Крок 5

Добре промийте рис і відваріть у підсоленій воді до напівготовності. Він має стати м'яким по краях, але залишитися твердим у середині. Інакше під час приготування перців рис перетвориться на місиво.

Крок 6

Викладіть у фарш засмажку та рис. Приправте сіллю та перцем, за бажанням додайте рубану зелень і добре перемішайте.

Крок 7

Можна додати інші спеції на власний смак. Наприклад, паприку, зіру, сушений часник, мелений коріандр, хмелі-сунелі, суміш перців чи прованські трави.

Крок 8

Додайте м'якоть помідорів або томатну пасту, сметану чи вершки та спеції. Воду можна влити або в сковороду або в каструлю, попередньо виклавши засмажку на перці.
Накрийте кришкою ємність з перцями і доведіть соус до кипіння. Потім тушкуйте ще близько 40 хвилин на помірному вогні.

Класичні фаршировані перці

Поради

Для соусу, у якому готуються фаршировані перці, важливо вибирати саме жирні вершки. Вони відрізняються більшою «стійкістю» при нагріванні і не згортаються, що найкраще впливає на зовнішній вигляд страви.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.