Класичні фаршировані перці
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Для начинки підійде будь-який фарш. Найчастіше перці роблять зі свининою, яловичиною, куркою, бараниною, індичкою чи поєднаннями різних видів м'яса.
Інгредієнти
- 5 - шт
- 150 - гр
- 100 - гр
- 1 - шт
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 2 - гр
- 2 - гр
- 15 - гр
- 150 - гр
- 100 - мл
Приготування
Крок 1
Класичний варіант - суміш свинячого та яловичого фаршу в пропорції 1:1. Саме з такого фаршу виходить соковита, але в міру жирна начинка для перців.
Крок 2
Натріть моркву на середній або великій тертці і наріжте цибулю невеликими кубиками.
Крок 3
Розігрійте в сковороді масло і викладіть туди спочатку цибуля, а через 2-3 хвилини - морква. Обсмажуйте періодично помішуючи до золотистого кольору. Можна додати до овочів м'якоть помідора чи томатну пасту.
Крок 4
Викладіть засмажку на тарілку. Якщо залишити овочі в сковороді, навіть знявши її з вогню, вони продовжать підсмажуватися.
Крок 5
Добре промийте рис і відваріть у підсоленій воді до напівготовності. Він має стати м'яким по краях, але залишитися твердим у середині. Інакше під час приготування перців рис перетвориться на місиво.
Крок 6
Викладіть у фарш засмажку та рис. Приправте сіллю та перцем, за бажанням додайте рубану зелень і добре перемішайте.
Крок 7
Можна додати інші спеції на власний смак. Наприклад, паприку, зіру, сушений часник, мелений коріандр, хмелі-сунелі, суміш перців чи прованські трави.
Крок 8
Додайте м'якоть помідорів або томатну пасту, сметану чи вершки та спеції. Воду можна влити або в сковороду або в каструлю, попередньо виклавши засмажку на перці.
Накрийте кришкою ємність з перцями і доведіть соус до кипіння. Потім тушкуйте ще близько 40 хвилин на помірному вогні.
Поради
Для соусу, у якому готуються фаршировані перці, важливо вибирати саме жирні вершки. Вони відрізняються більшою «стійкістю» при нагріванні і не згортаються, що найкраще впливає на зовнішній вигляд страви.
Схожі рецепти
Тальятелле з білими грибами
1
Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
1
Парміджана з баклажанів
1
Рататуй
1
Класичні фаршировані перці
1