Бабусина паска на жовтках

Бабусина паска на жовтках
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-04-26

Про страву

info
time

3:00 г

portions

2 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Паска

З даного тіста може вийти 2 великі паски або більше маленьких, в залежно від діаметру форм. Паска має жовтий колір та волога завдяки жовткам та вершкомому маслу. Довго не черствіє та має насичений смак.

Інгредієнти

ingredients
2 порції
Для 2х пасок:
  • 1 - склянка
  • 10 - шт
  • 3 - шт
  • 250 - гр
  • 50 - гр
  • 200 - гр
  • 100 - гр
  • 25 - гр
  • 25 - гр
  • 1 - шт
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 10 - гр
  • 0.3 - ч. ложка
  • 700 - гр

Приготування

steps

Крок 1

У 0,5 склянки киплячого молока заварити 100гр. борошна швидко розмішавши дерев'яною ложкою до отримання еластичної маси. Одночасно дріжджі розвести на 0.5 склянки теплого молока, змішавши зі 100гр. борошна та залишити на 10 хвилин.

Крок 2

Приготувати дріжджову суміш: з'єднати обидві суміші, накрити та поставити для підйому на 1годину і більше.

Крок 3

Приготувати заливку: жовтки, білки, цукор, сіль - перетерти в однорідну масу, збити добіла.

Крок 4

Половину заливки влити в дріжджову суміш, додати 500гр. муки і місити тісто, поки не відставатиме від рук або від чаши міксеру. Додати решту заливки та вимішати.

Крок 5

У готове тісто влити (поступово, невеликими порціями) тепле, рідке вершкове масло, вимісити, додати цедру, шафран, мускатний горіх, ром, дати підійти тісту вдруге.

Крок 6

Після другого підйому тісто обім'яти до початкового положення, додати половину ізюму (попередньо обвалявши його в борошні) і дати тісту підійти втретє.

Крок 7

Розділити тісто на два паски, заповнити форми на 1/2, засипати тісто ізюмом, що залишилися, і дати піднятися на 2/3 форми, потім обмазати яєчним жовтком і поставити в духову шафу (180-200гр. Цельсія) на 45 хвилин.

Крок 8

Готову паску прикрасити глазур'ю.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.