Різдвяний калач
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Калач або колач— традиційний обрядовий хліб із білого борошна, випечений у формі кола із крученого й переплетеного тіста, з отвором посередині. Різдвяні калачі випікають спеціально для дітей, які несуть вечерю до дідусів та бабусь, хресним батькам.
Інгредієнти
- 200 - мл
- 2 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 3 - гр
- 1 - уп
- 60 - гр
- 450 - гр
- 1 - шт
- 15 - гр
Приготування
Крок 1
Дріжджі розведіть у теплій воді та змішайте в мисці з іншими компонентами. В останню чергу додайте олію.
Крок 2
Замісіть тісто і залиште в теплому місці на годину для збільшення в 1,5–2 рази. Потім знову вимісіть і розділіть на кілька частин.
Крок 3
З кожної кульки сформуйте дві ковбаски. Перекручуйте їх між собою, потім поверніть у коло і з'єднайте краї.
Крок 4
Змастіть калачі зверху жовтком і викладіть на пергамент, залишаємо на 20 хв в теплому місці, для ферментації тіста.
Крок 5
Посипте маком і випікайте за +200⁰С 20–25 хвилин.
Схожі рецепти
Горішки зі згущеним молоком
1
Різдвяний калач
2
Яблучна шарлотка з штрейзелем
1
Печиво-віночки
1
Марципанове печиво з листкового тіста
1