Різдвяний калач

Різдвяний калач
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-12-21

Про страву

info
time

2:30 г

portions

6 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка

Калач або колач— традиційний обрядовий хліб із білого борошна, випечений у формі кола із крученого й переплетеного тіста, з отвором посередині. Різдвяні калачі випікають спеціально для дітей, які несуть вечерю до дідусів та бабусь, хресним батькам.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Різдвяний калач:
  • 200 - мл
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 3 - гр
  • 1 - уп
  • 60 - гр
  • 450 - гр
  • 1 - шт
  • 15 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Дріжджі розведіть у теплій воді та змішайте в мисці з іншими компонентами. В останню чергу додайте олію.

Крок 2

Замісіть тісто і залиште в теплому місці на годину для збільшення в 1,5–2 рази. Потім знову вимісіть і розділіть на кілька частин.

Крок 3

З кожної кульки сформуйте дві ковбаски. Перекручуйте їх між собою, потім поверніть у коло і з'єднайте краї.

Крок 4

Змастіть калачі зверху жовтком і викладіть на пергамент, залишаємо на 20 хв в теплому місці, для ферментації тіста.

Різдвяний калач

Крок 5

Посипте маком і випікайте за +200⁰С 20–25 хвилин.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.