Неаполитанська ромова баба або ром-баба (Babà Napoletano)

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Улюблений десерт з Неаполя, babà al rum – це невеликі дріжджові тістечка, схожі на бріоші, залиті цитрусовим сиропом із домішками рому.
Інгредієнти

- 250 - гр
- 5 - гр
- 15 - гр
- 50 - гр
- 25 - гр
- 175 - гр
- 75 - гр
- 250 - мл
- 50 - гр
- 1000 - мл
- 500 - гр
- 1 - ч. ложка
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - шт
- 30 - мл
Приготування

Крок 1
Розігрійте духовку до 200°C.
Розчиніть 5 г солі в невеликій кількості води. Помістіть у чашу кухонного комбайна та додайте 15 г цукру. В окремій мисці змішайте 50 мл води з дріжджами та добре перемішайте. Додайте дріжджі до суміші солі та цукру, а потім перемішайте. Прикріпіть гачок для тіста до кухонного комбайна, а потім додайте борошно в миску та обережно вимісіть. Додайте яйця, по третині за раз, і перемішуйте в кухонному комбайні протягом 7 хвилин.
Крок 2
Розм’якшіть вершкове масло до кімнатної температури, потім додайте в суміш і обережно перемішайте. Потім збільште швидкість, поки не отримаєте дуже однорідну суміш. Розлийте суміш у форми для баби, поки вони не будуть заповнені на 3/4, а потім залиште настоюватися при кімнатній температурі. Тісто має піднятися над формочками. Перемістіть в духовку і готуйте 20-30 хвилин, поки баби не стануть золотистими.
Крок 3
Поки баби в духовці, приготуйте сироп: з апельсина зніміть цедру. Помістіть 500 г цукру в каструлю з 1 літром води, цедрою апельсина та спеціями. Довести до кипіння, щоб цукор розчинився і дати спеціям настоятися. Додайте в сковороду ром і перемішайте. Вийміть баби з форм і занурте в сироп, дайте їм рясно просочитися сиропом. Помістіть баби на решітку, поки готуєте крем шантильї.

Крок 4
Помістіть вершки в миску і збийте до густоти, потім додайте цукрову пудру. Інтенсивно перемішайте, щоб крем загус. Розріжте бабу з ромом навпіл і прикрасьте вершками шантильї. Подавайте з фламбованими в ромі фруктами.

Поради
У цьому рецепті важливо використовувати борошно типу мантіоба, оскільки воно вбирає багато рідини та виробляє багато глютену.
Для випікання ромової баби можна використовувати форму саваріна або класичні форми для випікання кексів.
Ромове просочення для баби можна замінити склянкою лимончелло, результат буде таким же чудовим!
Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
